Baked mackerel with peppers and tomatoes | Never ending story
Hotovo
Vařit pro dva je vždycky trochu svízel, pokud nechcete jíst několik dní po sobě to samé. Někdy se to dá zvládnout do posledního sousta, někdy je potřeba roztočit mozkové závity a pokračovat v nějaké obdobě ze surovin, které jsou po ruce. A protože mi zůstala v kuchyni opečená makrela, chuťově totožná prakticky s tou uzenou, máme tu variaci zapečené ryby.
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Cook Time
40-50minutes
Need:
How do you:
  1. Brambory předvaříme ve slupce, about 5 minutes. Cibulku nakrájíme nadrobno, peppers, zbavenou semínek, napříč na kolečka. Oloupané brambory rozkrojíme podélně na čtvrtiny a pak je napříč nakrájíme na drobnější kousky.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a dáme zesklovatět cibulku.
  3. Přidáme papriku a brambory. Osolíme, přidáme špetku kmínu, bazalky a oregana. Promícháme a na mírném ohni dusíme 5 minut zakryté poklicí.
  4. Část směsi brambor dáme do zapékací misky. Na ni položíme kousky makrely zbavené všech kostí i kůže a překryjeme na kolečka nakrájeným rajčetem.
  5. Rajčata překryjeme zbývající částí směsi brambor. Place in a lower part of the oven preheated to 200 ° C and bake 20 until 25 minutes.
  6. Rozmícháme vejce ve smetaně a přidáme nadrobno nakrájenou goudu. Směsí zalijeme makrelu s bramborami. Return to oven and bake another 20 minutes. Posypeme špetkou oregana a necháme péct 5 minutes.
  7. Podáváme s kyselou okurkou.