Frankfurt soup | Ještě jednou a pořád chutná

Frankfurtská polévka může na pohled vypadat jako mírně ošizená gulášovka. To tvrdí v Apetitu a mají tak trochu pravdu. Ale to zase není tak podstatné, tahle polévka není nijak ošizená. Už tu máme jednu, no vlastně dvě and even variantu adalší variantu, tak si přidejme ještě další vyzkoušený recept. Zase improvizace? A proč ne? Hodí se kuřecí vývar. Třeba ten homemade or ještě jeden, ale i tekutý bujón Vitany, který opravdu voní jako vývar bez těch podivných přívůní kostky.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Chuť jsem na tuhle polévku dostal, když jsem nahlédl do jídelníčku strávníků v práci. Byla tehdy Rankfurtská polévka a mně bylo hned jasné, že to místní nemají jednoduché a leckdy si dávají něco s prazvláštním kvízem. Clearly, že to měla být frankfutská, ale to jen na okraj. Je to polévka, která může být jako přesnídávka nebo i jako hlavní jídlo. V tom druhém případ už odpadá další čas strávený v kuchyni, uvaříte polévku a máte vystaráno. V domácích podmínkách někdy ideál!
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Chuť jsem na tuhle polévku dostal, když jsem nahlédl do jídelníčku strávníků v práci. Byla tehdy Rankfurtská polévka a mně bylo hned jasné, že to místní nemají jednoduché a leckdy si dávají něco s prazvláštním kvízem. Clearly, že to měla být frankfutská, ale to jen na okraj. Je to polévka, která může být jako přesnídávka nebo i jako hlavní jídlo. V tom druhém případ už odpadá další čas strávený v kuchyni, uvaříte polévku a máte vystaráno. V domácích podmínkách někdy ideál!
Frankfurt soup | Ještě jednou a pořád chutná
Need:
Units:
How do you:
  1. Chop the onion, brambory nakrájíme na kostičky a párky na jemná kolečka. Připravíme si kuřecí vývar.
  2. Nadrobno nakrájenou cibulku osolíme špetkou soli a necháme zesklovatět na rozpuštěném sádle.
  3. Přidáme hladkou mouku.
  4. mix well. Vytvoříme jíšku.
  5. Přidáme papriku.
  6. mix well, ale jen krátce, aby paprika nezhořkla.
  7. Přilejeme trochu vývaru a promícháme. Podle hustoty přidáváme postupně po troše vývaru.
  8. Simmer, tak 5 minutes. Třebaže jíšku bychom měli vařit déle, ale to přijde v dalších krocích.
  9. Na pánvi rozehřejeme sádlo a přidáme nakrájené párky.
  10. Opečeme dobře ze všech stran.
  11. Opečené párky vložíme do základu polévky.
  12. Přidáme na kostičky nakrájené brambory.
  13. Doře promícháme.
  14. Přilijeme vývar a vaříme na středním plameni tak 20 minutes.
  15. Přidáme nasekaný česnek, promícháme a necháme chvilku vařit, pak už jen polévku necháme dojít.
  16. Podáváme s bagetou, dozdobíme sekanou petrželkou.

Apricot dumplings | Childhood memory

Zahlédl jsem meruňky a hned se mi to spojilo s dětstvím. Tak trochu jsem se obával tvarohového těsta, ale proběhlo to hladce. Na knedlíky s meruňkami patří rozdrobený tvrdý tvaroh, moučkový cukr a rozpuštěné máslo.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 20 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 20 minutes
Cook Time
15 minutes
Already, pochutnáte si jako já kdysi a zrovna teď.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 20 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 20 minutes
Cook Time
15 minutes
Already, pochutnáte si jako já kdysi a zrovna teď.
Apricot dumplings | Childhood memory
Need:
Units:
How do you:
  1. Všechno si připravíme.
  2. Add the melted butter.
  3. Do tvarohu přidáme vejce.
  4. Rozmícháme.
  5. Přidáváme postupně mouku.
  6. create dough. Na poslední chvíli jsem přidal kypřící prášek. Můžete ho přidat dřív.
  7. Z těsta vytvoříme váleček. Dobré je podložku pomoučnit, však to víte. Nelepí se těsto na podložku.
  8. Meruňky vypeckujeme a místo pecky vložíme kostku cukru.
  9. Z válečku těsta odkrojíme část, která bude tvořit obal meruňky. Těstem obalíme meruňku. To na fotce není, nemám tři ruce.
  10. Knedlíky si připravíme na vaření.
  11. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme tak deset minut, až knedlíky vyplavou na hladinu.
  12. Knedlík posypeme rozdrobeným tvarohem, posypeme moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Tomato salad | Lehký a snadný

Jednoduchý salát, který se dá připravit velice rychle. Je osvěžující.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
10 minutes
Prep Time
10 minutes
Hodí se na léto, ale stejně tak si ho můžeme připravit i v zimě. Je to o chuti.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
10 minutes
Prep Time
10 minutes
Hodí se na léto, ale stejně tak si ho můžeme připravit i v zimě. Je to o chuti.
Tomato salad | Lehký a snadný
Need:
Units:
How do you:
  1. All you prepare.
  2. Do vody vsypeme cukr a dobře promícháme.
  3. Přidáme sůl a necháme rozpustit.
  4. Přilijeme olej.
  5. Přilijeme ocet a opět dobře promícháme.
  6. Opepříme.
  7. Cut the onion into half-moons. Rajčata na osminky.
  8. Cibuli s rajčaty smícháme.
  9. pour dressing.
  10. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku. Salát podáváme mírně vychlazený.

Meat balls | A little different coffee

Koko offered the balls instead of the hammer. I admit, that this cooking expert confused me a little. She conceived the recipe more as a literary form, so look man, how do you do it. It's not a critique, just a sigh. But again, you can do it great salad. Cucumber, cibule, rajčata…

 

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 15 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 15 minutes
Cook Time
15 minutes
Tak si to nějak upravíme, což asi inspirátorka předpokládala. Trochu mi pomůže Zdeněk Pohlreich se svým burgrem. To dáme dohromady.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 15 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 15 minutes
Cook Time
15 minutes
Tak si to nějak upravíme, což asi inspirátorka předpokládala. Trochu mi pomůže Zdeněk Pohlreich se svým burgrem. To dáme dohromady.
Meat balls | A little different coffee
Need:
Units:
How do you:
  1. Připravíme si všechno k ruce.
    Připravíme si
  2. Obě masa smícháme.
    smícháme
  3. add the thyme, salt, worchestr a pepř.
    OKOŘENÍME
  4. Přidáme ajvar.
    AJVAR
  5. Všechno prohněteme. Rukama je to sice trochu divočina, ale proč ne. Pak ruce umyjete a zase je čisto.
    prohněteme
  6. Plátkový čedar nakrájíme na kostičky.
    čedar
  7. Z masa si vytvoříme kuličky.
    vytvoříme kuličky
  8. Do každé kuličky vytvoříme důlek a vsuneme část nakrájeného čedaru.
    naplníme
  9. Kuličky pak uzavřeme, aby bylo okolo sýra maso.
  10. Kuličky potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odstát v chladničce.
    potřeme olejem
  11. Smažíme v dobré vrstvě oleje.
    fritujeme
  12. Masové kuličky vyjmeme, položíme na papírovou utěrku, aby okapal olej.
    hotovo
  13. Přílohou jsou vařené brambory a salát.
    dobrou chuť