Frankfurt soup | With sausage and potatoes

Už tu máme jednu. Tak proč nepřidat další? Tentokrát je méně experimentů a více se blížíme té podobě, kterou vám nabídnou i v hospodě.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 5 minnut
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 5 minnut
Cook Time
25 minutes
Tahle polévka se jmenuje tak proto, že jsou její hlavní součástí frankfurtské párky. No a frankfurtská omáčka je této polévce prostě jen hodně podobná. A s těmi párky je to tak: podle kronikáře Achilla Augusta Lersnera se párky prodávaly ve Frankfurtu už v roce 1487. Z Frankfurtu se recept, vyžadující libové maso, skopová střívka a jemné ochucení muškátovým květem, muškátovým oříškem a bílým pepřem, dostal do Vídně, kam ho dovezl a začal podle něj párky vyrábět řezník Lahner. Jeho napodobitelé nazvali své párky jako vídeňské. Odtud se výrobek dostal i k nám do Čech, jen ho už nikdo znovu nepřejmenoval. Ale pokud nemáte ty frankfurtské, zkuste jiné, not a problem.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 5 minnut
Cook Time
25 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 5 minnut
Cook Time
25 minutes
Tahle polévka se jmenuje tak proto, že jsou její hlavní součástí frankfurtské párky. No a frankfurtská omáčka je této polévce prostě jen hodně podobná. A s těmi párky je to tak: podle kronikáře Achilla Augusta Lersnera se párky prodávaly ve Frankfurtu už v roce 1487. Z Frankfurtu se recept, vyžadující libové maso, skopová střívka a jemné ochucení muškátovým květem, muškátovým oříškem a bílým pepřem, dostal do Vídně, kam ho dovezl a začal podle něj párky vyrábět řezník Lahner. Jeho napodobitelé nazvali své párky jako vídeňské. Odtud se výrobek dostal i k nám do Čech, jen ho už nikdo znovu nepřejmenoval. Ale pokud nemáte ty frankfurtské, zkuste jiné, not a problem.
Frankfurt soup | With sausage and potatoes
Need:
Units:
How do you:
  1. Cibuli nadrobno nakrájenou necháme zesklovatět na rozpáleném sádle.
  2. Přidáme na kolečka nakrájené párky.
  3. Promícháme a orestujeme.
  4. Stáhneme z plamene. Přidáme sladkou papriku.
  5. Přidáme mouku.
  6. Promícháme jako základ jíšky.
  7. Zalijeme trochou vody a vytvoříme jíšku.
  8. Zalijeme vývarem a dobře promícháme. Vaříme tak 10 minutes.
  9. Přidáme na kostičky nakrájené brambory. Salt and pepper. Vaříme do měknutí brambor, tak dobrých 10 minutes.
  10. Nakonec přidáme smetanu, množství podle vaší chuti. Promícháme a necháme chvíli probublávat. Ještě můžeme přidat sušený libeček nebo provensálské koření.
  11. Podáváme s bagetou, zdobené čímkoli zeleným. Třeba libečkem, petrželkou nebo i pórkem.
Tip:

Frankfurtská polévka miluje vývar tak moc, že ho pro svůj plnohodnotný život potřebuje, jinak to s ní bude mrzuté. Ale úplně se spokojí s béčkovým vývarem, tedy s vývarem druhé kategorie.Béčkový vývar je skutečně terminus technicus i terminus gastronomicus. Béčkový vývar (v restauračních normách nazývaný vývar B) je pracovní, ne zcela čirý vývar, který by nemohl posloužit jako základ pro čirou nedělní polévku s nudlemi a játrovými knedlíčky. Ale jinak je jako základ naprosto dostačující.

Zapečená kolínka

Such ordinary meal, vlastně se dělává, když už nevíte co by a dům dává. Pamatuju si to z dětsví. Takže tu máme uzenou krkovici a to se přímo žádá povolat kolínka a zapékat. Recept vznikl v sérii, ze které je také uzená polévka.





Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes

I do not wear the chopped pin,cs. Už je soli dost v mase, kolínka jsou vařená se solí, to by mohlo stačit. moreover, když je třeba soli, dá se jídlo přisolit i připepřit.


Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
25 minutes

I do not wear the chopped pin,cs. Už je soli dost v mase, kolínka jsou vařená se solí, to by mohlo stačit. moreover, když je třeba soli, dá se jídlo přisolit i připepřit.

Zapečená kolínka

Need:

Units:

How do you:
  1. Kolínka uvaříme v osolené vodě.

  2. Bílou cibuli nakrájíme na měsíčky. Maso pokrájíme na kostičky.
    Připravíme si

  3. Položíme cibuli na dno zapékacích misek. Přidáme trochu masa.
    Položíme cibuli

  4. Pokryjeme vrstvou kolínek.
    Přidáme vrstvu vařených kolínek

  5. Přidáme bílou cibuli a kukuřici.
    Přidáme kukuřici

  6. Pak ještě položíme vrstvu masa.
    Vrstva masa

  7. Place in a preheated oven at 200 °C. Pečeme asi tak 20 minut nebo dokud kolínka nedostanou zlatavější barvu.

  8. Přelijeme smetanou s rozmíchaným vajíčkem a trochou pepře. A dáme znovu do trouby. Pečeme tak asi 15 minutes.
    Přelijeme

  9. Finished.

  10. Podáváme s okurkovým salátem.
    Podáváme s okurkovým salátem




Kuřecí prsa se žampiony a smetanou

Tak se pustíme zase do kuřete, prsíčka, tak trochu na indexu. but whatever,,cs,I've had about a three-page list of items,,cs,which I do not use,,cs,I might put on the stove and blanket & nbsp; quietly die of hunger,,cs,But I did not give up,,cs,perhaps it will come out again today,,cs,Chicken breast with mushrooms and cream,,cs,succeeded,,cs,Instead of water, try adding broth,,cs,It will be even tastier,,cs,In butter and oil briefly sauté chicken breasts,,cs,chicken with mushrooms b P1050292,,cs,Chicken Transfer to baking dish,,cs,chicken with mushrooms c P1050296,,cs,Cover with aluminum foil and need to be put in the oven preheated to,,cs,chicken with mushrooms d P1050302,,cs,Add the sliced ​​mushrooms,,cs,chicken with mushrooms e P1050303,,cs. Mám už asi třístránkový seznam položek, které nemám používat. No, I might put on the stove blanket and quietly die of hunger. Ale já to nevzdávám, třebas to dneska zase vyjde.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Already, povedlo se. Místo vody zkuste přidat vývar, bude to ještě chutnější.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Already, povedlo se. Místo vody zkuste přidat vývar, bude to ještě chutnější.
Kuřecí prsa se žampiony a smetanou
Need:
Units:
How do you:
  1. Na másle a oleji osmahneme krátce kuřecí prsa. just as 5 minutes each side.
    Orestrujeme prsa
  2. Kuřecí maso přendáme do zapékací misky. Podlijeme trochou vody.
    Dáme do zapékací misky
  3. Zakryjeme třeba alobalem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Bake 20 minutes.
    Vyjmeme z trouby
  4. Přidáme pokrájené žampiony.
    Přidáme žampiony
  5. Zalijeme smetanou.
    Zalijeme smetanou
  6. Pečeme tak asi 40 until 50 minutes.
  7. Podáváme s rýží.
    Podáváme

baked mackerel,,sk,Return to childhood,,cs,Retro,,en | Návrat do dětství | Retro

Bejvávalo,,cs,I also had this to say,,cs,We used this food at home,,cs,then still under study,,cs,Variant with & nbsp; potatoes or pasta,,cs,So now it's kind of retro,,cs,But as easy,,cs,relatively fast and & nbsp; still tasty,,cs,whether here with & nbsp; the ever i go,,cs,After all, it's not anything so revolutionary,,cs,But maybe there's someone,,cs,Who not tried such a thing,,cs,Maybe just because,,cs,that it had not thought,,cs,So we get into the baked mackerel,,cs,uzenou makrelu,,no,- has so around,,cs,less red pepper,,cs,baked mackerel and P1040928,,sk,Pepřík cut into strips and & nbsp; saute in a bit of butter,,cs. Already, tohle už také můžu říkat. Dělávali jsme tohle jídlo doma, pak ještě za studií. Varianta s bramborem nebo těstovinami. Takže teď už je to takové retro. Ale stejně snadné, poměrně rychlé a pořád chutné.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Nevím, jestli sem s tím vůbec mám jít. Vždyť to zase není nic tak převratného. Ale třeba je tu ještě někdo, kdo takovou věc nevyzkoušel. Třeba jen proto, že ho to nenapadlo. Tak se pustíme do zapečené makrely.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Nevím, jestli sem s tím vůbec mám jít. Vždyť to zase není nic tak převratného. Ale třeba je tu ještě někdo, kdo takovou věc nevyzkoušel. Třeba jen proto, že ho to nenapadlo. Tak se pustíme do zapečené makrely.
baked mackerel,,sk,Return to childhood,,cs,Retro,,en | Návrat do dětství | Retro
Need:
Units:
How do you:
  1. Boil the pasta in salted water. drain.
    Uvaříme těstoviny
  2. Pepriku nakrájíme na proužky a orestujeme na kousku másla.
    Orestujeme papriku
  3. Přidáme obranou makrelu, pepper and toss.
    K paprice přidáme makrelu
  4. Do zapékací misky dáme vrstvu těstovin. Na ni rozložíme makrelu s paprikou. Jemně prohrábneme.
    Do zapékací misky dáme vrstvu těstovin
  5. Překryjeme vrstvou těstovin. Položíme navrch kousek másla a opepříme. Dáme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme tak, aby se začala na vrchu tvořit zlatavá krustička.
    Další vrstva
  6. Mezitím si připravíme zálivku. Potřebujeme vejce, nivu a smetanu.
    Připravíme zálivku
  7. Rozklepneme vejce.
    Vejce
  8. Rozdrobíme nivu.
    Niva
  9. Zalijeme smetanou a dobře rozšleháme. Ona niva nepůjde tak snadno, nemusí to být dohladka, ty hrudky nechte být.
    Rozšleháme
  10. Po 20 minutách pečení těstoviny vyndáme z trouby.
    Po 20 minutách pečení
  11. Polijeme zálivkou.
    Zalijeme
  12. Můžeme mírně promíchat, ale opravdu mírně. Vrátíme do trouby a pečeme asi tak 10 minutes.
    Mírně promícháme
  13. Hotovo
  14. served. Třeba se zeleninovým salátem, okurkou nebo stříbrnými cibulkami.
    Podáváme
  15. Podáváme
Tip:

Makrela obecná patří mezi nejznámější mořskou rybu a v uzené podobě ji najdete skoro v každé prodejně s potravinami. Dospělé makrely dorůstají do délky 45 – 60 cm (v obchodě se nejspíš setkáme s makrelami s délkou okolo 30 cm), s hmotností 150 – 500 g (takže ta naše má asi 220 g).

Makrela
Makrela

..