Kuřecí játra na smetaně | S chlebem nebo rýží, stačí si vybrat
Je to rychlé jídlo, takže, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, jděte do toho. Jo, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na rozpáleném oleji. Já volím pomalejší zkaramelizování, pár minut navíc, střední teplota a cibulka je jako víno.
  2. Nasekáme česnek (můžete i prolisovat, je-li libo) a přidáme k restované cibulce. Dejte česneku tak půl minuty, ne víc.
  3. Přidáme očištěná játra. Větší kusy překrojíme. Restujeme asi 10 minut nebo do té doby než vykazují známky opečení.
  4. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Promícháme.
  5. Podlijeme trochou kuřecícho vývaru.
  6. Zakryjeme a dusíme tak 10 minut. Mezitím si připravíme rýži (je-li ve volbě přílohy).
  7. Smícháme mouku s vodou.
  8. Játra zalijeme smetanou a promícháme.
  9. Přidáme mouku rozmíchanou ve vodě. Promícháme a provaříme. Dejte mouce tak 3 minuty.
  10. Podáváme. Ve finále můžeme dozdobit nasekanou natí jarní cibulky nebo něčím jiným zeleným. Aby si pochutnalo i oko.