Uzená česnečka | Vyprošťovák a tak
Uzená česnečka
Základ je jasný. Vývar z uzeného masa. Už v je v něm bobkový list, nové koření a pepř. Se solí opatrně, on totiž už vývar slaný je. Takže nejdříve ochutnejte, než do polévky překlopíte slánku. Tenhle vývar mi zůstane po povaření uzeného masa, které třeba dávám k novoroční čočce. Stačí povařit tak 30 minut, aby maso nebylo vylouhované. A tenhle základ máme na polévku. Můžete se bez vývaru obejít, dát jenom vodu, nebo použít vývar zeleninový a nebo tak. Jasně, že tuhle polévku zvládnete i bez krokovky, ale já jsem si tak navykl. Takže mě neproklínejte, že vás podceňuju.
Porce Doba přípravy
2osoby 8minut
Porce Doba přípravy
2osoby 8minut
Doba vaření
25minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Brambory nakrájíme.
  2. Česnek pokrájíme na plátky.
  3. Zalijeme vývarem a přidáme kmín. Vaříme asi 20 minut, až brambory změknou.
  4. Šalotku pokrájíme na kolečka a osmahneme na troše sádla. Jen tak lehce, žádné škvarky.
  5. Přidáme šalotku do polévky a promícháme. Necháme na vařiči chvilku dojít.
  6. Přidáme majoránku a můžeme jemně osolit.
  7. Podáváme.
  8. Dobrou chuť.