Bramboračka jako hračka
Bramboračka.
Bramboračku můžeme dělit na dva proudy. S houbami a bez hub. To ostatní už záleží na vás. Mám tady variantu bez hub. Ochutnejte.
Porce Doba přípravy
4porce 15minut
Porce Doba přípravy
4porce 15minut
Doba vaření
60minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Nakrájíme brambory na kostičky. Stejně tak si nakrájíme slaninu.
  2. Nakrájíme řapíkatý celer, cibuli a česnek.
  3. V kastrolu opečeme kostičky slaniny. Slaninu pak dáme stranou.
  4. Na vypečeném tuku dáme zesklovatět cibulku a přidáme nakrájený řapíkatý celer. Promícháme a restujeme.
  5. Přidáme česnek a promícháme. Aby dal vůni a nehořkl, stačí mu minuta až dvě.
  6. Přidáme do kastrolu nakrájené brambory, promícháme, aby se tuk dostal na všechny kostičky brambor. Chvíli restujeme.
  7. Vrátíme do kastrolu opečenou slaninu.
  8. Přilijeme kuřecí vývar, tak, aby zakryl všechny ingredience.
  9. Zakryjeme a dusíme do změknutí brambor. Občas promícháme. Podle velikosti brambor by mělo stačit 40 minut, nechal jsem je déle, aby byly opravdu měkkoučké.
  10. Můžeme po chvíli přidat trochu kmínu.
  11. Rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme smetanou a provaříme.
  12. Smetanovou hmotu po částech vpravíme do brambor, záleží na tom, jak hustou chceme polévku. Přidáme majoránku a osolíme. Necháme chvilku ještě probublávat.
Poznámky k receptu

Pokud jste to se smetanovou jíškou trošku přehnali, pomůžete si horkou vodou na zředění.