Hranolky dvakrát prané

 

Když jsem na tenhle recept narazil, nalákal mě. A také zarazil. Však pochopíte. Pak jsem si ještě musel poradit s angličtinou, ale myslím, že jsem se trefil. Fígl vláčných hranolků tkví v tom, že je osmažíte na oleji a pak vyperete.

hranolky

.

Potřebujete:

brambory

řepkový olej, nebo slunečnicový

čerstvý rozmarýn

sůl

 

Jak na to:

Brambory oloupejte, nakrájejte na hranolky, může pomoci jednoduchý strojek, ale nožem dvě tři porce připtavíte také snadno. Hranolky ponořte do studené vody, nechte je koupat tak 5 minut, pak properte pod proudem vody.

Rozehřejte vyšší vrstvu oleje, dobře poslouží i pánev wok a hranolky, osušené alespoň v kuchyňské papírové utěrce, vložte do oleje. Neměly by být až příliš rozpálený, hranolky potřebujeme mít lehce smažené, ne přepražené. Mělo by stačit 5 minut, aby byly měkké a zezlátlé. Vyndejte z oleje a teď se nelekněte – vyperte je zase ve studené vodě. Nechte okapat, osušte utěrkou.

Na pečící plech dejte pečící papír, přendejte hranolky, přidejte snítku rozmarýnu, můžete ji nasekat, a osolte. Pečte  při teplotě 180 °C do zlatohněda.

Až tyhle hranolky ochutnáte, budete vědět, že je to to pravé. A bytem se nenese ten fastfoodovský odér. Naopak!

hranolky2

Hranolky můžete servírovat s kuřecími nugety.

 

 

Napsat komentář