Tzatziky, česká vzpomínka na Řecko

 

Řekové tuhle omáčku milují. A není divu! Jsem také její fanda. Je rychlá, jednoduchá, chutná, skvělá. A hodí se vlastně skoro ke všemu, kde je maso.

 

 

.

Potřebujete:

300 g salátové okurky

kelímek řeckého jogurtu (350 g)

1 lžičku citronové šťávy

1 lžíci olivového oleje

 

Jak na to:

Okurku oloupeme a nakrájíme nebo nastouháme na jemno. Přidáme jogurt a olej. Promícháme. Osolíme a opepříme, podle chuti.

Přidáme nasekanou pažitku a také nasekaný kopr. A vše pořádně promícháme.

Necháme alespoň hodinu vychladit.

Hotovo.

Dobrou chuť.

 

Tzatziky můžete servírovat třeba s kebabem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..