Šťouchané brambory tety Barbory

 

Takové obyčejné jídlo, že se nám z toho zatočí hlava. Sáhnu po nich vždycky, když už jsem vyčerpal všechny přílohy a k některým jídlům prostě sedí. Bez nich je to jiné, proč ne? Ale s nimi to je jiné!

JARNÍ CIBULKA je křehká, v bramborách udělá zajímavý efekt, kromě toho, že brambory chuťově osvěží a  posune je tím do vyšší ligy.
JARNÍ CIBULKA je křehká, v bramborách udělá zajímavý efekt, kromě toho, že brambory chuťově osvěží a posune je tím do vyšší ligy.

.

Potřebujete:

brambory, žlutomasé jsou chutnější a lépe vypadají
mléko, které si ohřejeme
máslo
jarní cibulku
slaninu
kmín
sůl
máslo

 

Jak na to:

Další recept, kdy si množství určíte sami. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka.
Slaninu nakrájenou na kostičky necháme chvíli na pánvi, aby zesklovatěla, pak k ní přidáme trochu másla a najemno nakrájenou jarní cibulku. I to zelené, ne že ne!

Brambory slijeme a rozšťoucháme, přidáme trochu ohřátého mléka, vmícháme k nim cibulku se slaninou a dosolíme.
Hotovo!
Dobrou chuť.

Šťouchané brambory se sekanou a listovm špenátem.
Šťouchané brambory se sekanou a listovým špenátem.

 

Napsat komentář