Kuřecí nugety pečené v pikantní tortillové krustě

 

Už jsme tu měli něco podobného, tentokrát ovšem místo preclíků nasadíme tortillové chipsy s příchutí chilli. Může to být skvělá chuťovka na večírek. Dá se totiž v krátkém čase připravit větší množství. A není to smažené!

Pečením si zachovají tortillové chipsy svoji chuť a uvnitř je pak příjemné překvapení v podobě  jemného měkkoučkého kuřecího masa.
Pečením si zachovají tortillové chipsy svoji chuť a uvnitř je pak příjemné překvapení v podobě jemného měkoučkého kuřecího masa.

.

Potřebujeme:

kuřecí stehenní řízky

tortillové chipsy s příchutí chilli

hladkou mouku

olivový olej ve spreji

vejce

sůl

 

Jak na to:

Předehřejeme troubu na 200 °C. Chipsy nasekáme v mixeru, prostě si vyrobíme pikantní strouhanku.

Řízky nakrájíme na kousky, případně osolíme. Ale pozor, torillové chipsy jsou nejenom pikantní, ale také slané! Takže je ochutnejte a podle toho solte nebo nesolte. Vejce rozšleháme. Na dva stehenní řízky spotřebujete jedno, takže pokud máte zálusk na větší množství, přidejte. Metoda je stejná jako s trojobalem, takže je to jasné.

Nejdříve obalíme kousky kuřecího masa v mouce a pak v rozšlehaném vejci. Pak obalíme v drcených chipsech.

Dáme na plech vyložený pečícím papírem, mírně posprejujeme olejem, poklademe kuřecí kousky a pečeme 20 minut. Otočíme a dopečeme v troubě, kterou vypneme.

Hotovo.

Dobrou chuť.

Jo, k tomu se samozřejmě nějaký skvělý dip nebo pikantní omáčku.


Trojobalování trochu jinak: nasekané tortillové chipsy nahrazují strouhanku. Jinak klasika, vejce a hladká mouka. Postup také klasický – napřed obalíme v mouce, pak vykoupeme v rozšlehaném vajíčku a obalíme v chipsech.
Trojobalování trochu jinak: nasekané tortillové chipsy nahrazují strouhanku. Jinak klasika, vejce a hladká mouka. Postup také klasický – napřed obalíme v mouce, pak vykoupeme v rozšlehaném vajíčku a obalíme v chipsech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..