Kuřecí prsa balená v krůtí šunce, slanině a chilli s cukrem, vlastně tomu můžeme říkat sladké kuřecí prsty, ale budou i slané

 

Fakt, že jsem se pustil do tohoto experimentu je, že je to superriziko, když máte doma někoho, kde maso nasladko příliš nemiluje. Ale je to lákavé, a tak jsem to risknul s tím, že všechno budu muset sníst sám. Ale pusťme se do díla! Jo, přece jenom jsem vyměknul a dílem i proto, že mi došla krůtí šunka. Ale ta sladkost zmizela, chilli si s cukrem docela poradilo. A tak tu máme, kromě původní, ještě slanou variantu.

Závitky třikrát jinak.
Závitky třikrát jinak. A k tomu pečená bagetka a dip s okurkou a paprikou.

.

Potřebujeme:

(Pro 2 stačí jeden prsní řízek)

kuřecí prsní řízek (měl jsem k dispozici 476 g)

100 g krůtí šunky

slaninu

3 lžíce hnědého cukru

1 lžička chilli

1/2 lžíce soli

olivový olej ve spreji

 

Jak na to:

Kuřecí řízek nakrájíme filety a na menší kousky, které se budou dobře balit a budou tak na jedno sousto. Kousky zabalíme do krůtí šunky, při balení přidáme plátek slaniny, který kuřecímu dodá větší šťavnatost. Balíček zjistíme párátkem. Všechny kousky pak obalíme ve směsi hnědého cukru, soli a chilli.

Troubu předehřejeme na 190 až 200 °C. Na plech dáme pečící papír, mírně ho postříkáme olejem ve spreji. Poklademe balíčky masa a pečeme asi 20 až 30 minut.

Variace na slané téma:

Pořád máme kuřecí kousky, tak je zabalíme do anglické slaniny (100 g) a šunky (100 g, ale to už zbyde). Dva na zkoušku jsem zabalil do anglické i šunky současně.

Balíčky popepříme a posolíme, z obou stran.

A jdou do trouby se svými sladšími bratříčky.

Hotovo.

Dobrou chuť.

Udělejte si takovou chuťovku.

A k tomu dip s okurkou a paprikou.


 

KROK SUN KROK

Smícháme hnědý cukr, chilli a sůl
Smícháme hnědý cukr, chilli a sůl

 

Vše připraveno
Vše připraveno

 

Sladké s chilli a slané s pepřem
Sladké s chilli a slané s pepřem

 

Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a poprášíme olejovým sprejem
Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a poprášíme olejovým sprejem

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..