Pikantní kuřecí paličky

 

Já vím, nic světoborného nepřináším, ale i tohle je rychlé a dobré. Tedy, pokud se vám nějak nepříčí ostřejší chuť. Základem všeho je siraja omáčka, tedy džin, kterého vypustíte z láhve a necháte marinovat kuřecí paličky. Nic víc v tom není. Záhadné jméno osvětlí jiné – je to chilli omáčka s tím pravým šlehem.

Kuřecí paličky můžete podávat se sladkou chilli omáčkou a bagetkou. Nebo, pokud se vám zdá té pikantnosti už moc si udělejte řesnekový dip nebo dip jenom z jogurtu, zakysané smetany a pažitky.
Kuřecí paličky můžete podávat se sladkou chilli omáčkou a bagetkou. Nebo, pokud se vám zdá té pikantnosti už moc, si udělejte česnekový dip nebo dip jenom z jogurtu, zakysané smetany a pažitky.

.

Potřebujete:

4 kuřecí paličky (to je pro dva)

omáčku sriraja, tak polovička lahve, která má obsah 250 g

cibuli

pepř

sůl

rostlinný olej, zase jsem použil řepkový

 

Jak na to:

Paličky omyjeme, osolíme, opepříme a přidáme olej v množství, které paličky obejme. Pak ještě přidáme omáčku sriraja, uzvařeme do boxu s víkem, protřepeme (mírně, nemusíte si hrát na hnětač či mixer) a dáme vychladit. Nechte to klidně marinovat přes noc, kdo nemá trpělivost, může počkat jenom hodinu. Delší marinování má ovšem tu výhodu, že se do masa dostane víc chuti omáčky a maso víc zvláční.

Nakrájíme si cibuli na kolečka a poklademe dno pekáčku. Pak vložíme paličky a zalijeme marinádou. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a necháme volně péct asi 20 minut, pokud se maso peče moc, zmírněte teplotu na 180 °C. Potom paličky obrátíme a ještě pečeme tak 10 minut, kdo má gril, může  dotáhnout paličky grilováním tak 2 až 3 minuty (ale hlídat, abyste neměli škvarky!).

Hotovo.

Dobrou chuť.


 

Sriracha nebo taky sriraja  (ale možná je správnější CH, protože omáčka je pojmenovaná podle thajského městečka Si Racha) se prodává po celém světě, a v Los Angeles se dokonce pořádá speciální festival věnovaný této specialitě.
Sriracha nebo taky sriraja (ale možná je správnější CH, protože omáčka je pojmenovaná podle thajského městečka Si Racha) se prodává po celém světě, a v Los Angeles se dokonce pořádá speciální festival věnovaný této specialitě. Na cibulových kolečkách se kuřecí paličky skvěle opékají.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..