Zapečený tuňák s těstovinami | Rychlá akce

 

Měl jsem v plánu mušle, ale časový posun během dne eliminoval všechny nápady a zkracoval šanci dobýt pevnost Večeře. A najednou přišla nečekně hodina H a začal jsem se rozhlížet po tom, co se bez výrazných nových investic uvařit. Volba padla na konzervy tuňáka v olivovém oleji. Trochu jsem zaváhal, protože tuňák byl, jak říkají Maďaři, chili paprikával, čili s papričkami chilli. Kevin Costner by byl určitě nadšený, byla to jeho značka. Tak jo, proč ne s chilli.

zapecena tunak 03 P1090361 Zapečený tuňák v keramické misce. Můžete rovnou položit na stůl.

.

Potřebujete:

3 konzervy tuňáka po 80 g

kousek másla

těstoviny

smetanu

1 vejce

sůl

pepř

čerstvý tymián

plátkový sýr, musel jsem si vystačit s 30% eidamem

1 rajče

 

Jak na to:

Těstoviny uvaříme v soli, zapékací misku vymažeme lehce máslem, položíme vrstvu těstovin, pak přidáme okapaného tuňáka. Opravdu doporučuji tuňáka okapat, protože jinak si olej dělá v misce co chce a zcela jistě to pak v kuchyni bude vypadat jako na fotbale při řádění rowdies s dýmovnicemi.

Na vrstvu tuňáka položíme plátky rajčete, mírně osolíme a opepříme. Dáme další vrstvu těstovin. Navrch položíme snítky tymiánu a poklademe na nudličky nakrájeným plátkovým eidamem.

Do kelímku se smetanou vyklepneme vejce, rozmícháme vidličkou a zalijeme směs tuňáka a těstovin.

Zapékáme při 180 °C asi 12 minut, aby se sýr rozpustil a zezlátnul.

Hotovo.

Dobrou chuť.

zapeceny tunak 01 P1090368

Pene a kolínka zapečená s tuňákem.

zapeceny tunak 02 P1090367

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..