Okurkové saláty tady máme v několika variantách. Od těch jen pro odvážné až po jemné.
Jde o jednoduchou záležitost, což je pro spěchající vhodná záležitost. Nakrájíte, smícháte, zalijete, konzumujete. Pozor, aby se vám neutrhla ruka s octem nebo pepřem.
Porce | Doba přípravy |
2 osoby | 10 minut |
|
|
Jde o jednoduchou záležitost, což je pro spěchající vhodná záležitost. Nakrájíte, smícháte, zalijete, konzumujete. Pozor, aby se vám neutrhla ruka s octem nebo pepřem.
|
Potřebujete:
- 1 salátovou okurku
- 1/2 bílé cibule
- 5 stroužků česneku
- 3 lžíce octa
- 10 g cukru
- špetku soli
- mletý pepř podle chuti špetku i třeba trochu víc
- 250 ml vody
Jednotky:
Porce: osoby
Jak na to:
- Okurku ooupeme na zebru. Škrabkou na brambory sloupne pásovitě slupku. Okurku pak nakrájíme na kolečka.
- Cibuli nakrájíme na měsíčky.
- Česnek prolisujeme.
- Smícháme ocet s vodou, přidáme cukr, sůl a pepř. Dobře promícháme.
- Smícháme okurku, cibuli a prolisovaný česnek.
- Zeleninu zalijeme nálevem.
- Dobrou chuť.
