Okurkový salát s koprem a cibulí

Okurkový salát s koprem a cibulí | Vždy připraven – ve sklenici | Receptová odysea

Ne, že by tenhle salát byl turistickou záležitostí nebo nějakým martýriem, ale doputoval ke mně přes věky, odkudsi z Ruska, kdy Rusko bylo ještě to staré Rusko, přes Izrael a trochu Itálii, Shannon má italskou matku a židovského otce, a ještě pak přes východ Spojených států, konkrétně New Jersey. Tady žije inspirátorka Shannon. A do světa poslala rodinný recept na nakládaný okurkový salát. Lety a generacemi modifikovaný, tak jsem se ho ujal a v modifikaci také trochu postoupil, aby to nebyl jenom recept přes kopírák. Stačí mi nápad, jak to dělají jiná a jak bych to udělal já. Tak vznikají i recepty tady. Shannon při vzpomínce na svoji židovskou babičku poznamenala, že byla mizerná kuchařka až na jedno – marinovaný okurkový salát. A ten mě inspiroval. Už tu máme naloženou obloženou okurku, fantazii ve sklenici, tak si přidáme další, proč ne?! Tenhle salát ovšem také potřebuje čas na propojení chutí.

Okurkový salát s koprem a cibulí | Vždy připraven – ve sklenici | Receptová odysea
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Salát můžete uschovat v lednici, vydrží několik dní, takže si můžete dopřávat, když vás třeba honí mlsná. Takže vždy připraven – byť jen ve sklenici. Salát si můžete podle chuti modifikovat. Červená cibule dá barvu okurkám i cibuli bílé, chcete-li mít zeleno-bílou variantu, dejte jenom bílou nebo klasickou kuchyňskou cibuli, která je trochu ostřejší.
Okurkový salát s koprem a cibulí | Vždy připraven – ve sklenici | Receptová odysea
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Salát můžete uschovat v lednici, vydrží několik dní, takže si můžete dopřávat, když vás třeba honí mlsná. Takže vždy připraven – byť jen ve sklenici. Salát si můžete podle chuti modifikovat. Červená cibule dá barvu okurkám i cibuli bílé, chcete-li mít zeleno-bílou variantu, dejte jenom bílou nebo klasickou kuchyňskou cibuli, která je trochu ostřejší.
Potřebujete:
Jednotky: Porce:
Jak na to:
  1. Smícháme ocet s vodou, cukrem, solí, pepřem a mletými chilli vločkami.
    Smícháme ingredience nálevu
  2. Okurku nakrájíme na plátky, cibule na kolečka.
    Nakrájíme zeleninu
  3. Okurku s cibulí naskládáme do sklenice, proložíme koprem, přidáme celou feferonku a zalijeme nálevem.
    Naskládáme do sklenice
  4. Dáme vychladit do ledničky na několik hodin nebo přes noc.
    Necháme vychladit
  5. Podáváme

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..