Baked chicken with garlic, spinach and potatoes | A magical baking pan
Je to takové nenápadné jídlo, které má úžasnou chuť. Když si dáte tu práci a připravíte i kuřecí vývar, dostane silnější chuť. Ostatně takový vývar můžete mít už připravený do foroty v lednici, takže žádná zdržovačka. Vaříte, voní celá kuchyně a máte úspěch, což se pro kuchaře hodí, ať už je profík nebo jen „domácí kuchtík“.
Servings Prep Time
2-4osoby 10minutes
Servings Prep Time
2-4osoby 10minutes
Cook Time
40minutes
Need:
How do you:
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C a pekáček vymažeme máslem.
  2. Začneme špenátem.
  3. Rozpustíme máslo a špenát vložíme do pánve.
  4. Špenát ztratí sice na objemu, ale už je vláčný. Dáme špenát stranou, pánev se ještě hodí.
  5. Česnek nasekáme. Od momentu, kdy jsem si přečetl knížku amerického šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina Důvěrnosti z kuchyně, kde preferuje česnek nasekat a ne prolisovat, což považuje za barbarství, držím se raději sekání.
  6. Česnek zpěníme na másle. Můžeme použít stejnou jako na špenát, jen přidáme trochu másla. Česnek potřebuje jen kratičký čas, jinak zhořkne, tak asi minuta stačí.
  7. Přidáme mouku a hned promícháme.
  8. Vytvoříme světlou jíšku.
  9. Pour a little broth.
  10. Ještě promícháme a podle hustoty ještě přidáme trochu vývaru.
  11. Prošleháme základ omáčky a provaříme, tak 5 minutes.
  12. add the parmesan cheese, stejný jako dáváme na špagety.
  13. Dobře omáčku promícháme.
  14. Přidáme směs všeho koření.
  15. Máte-li čerstvé bylinky, je vůně silnější, ale vystačíte i s těmi sušenými.
  16. Vše opět dobře promícháme či prošleháme a ještě chvilku provaříme, aby se koření dostalo do správné formy. So 3 minuty. Omáčka je hotová.
  17. Do pekáčku vymazaného máslem naskládáme horní kuřecí stehna.
  18. Osolíme, pepper, přidáme sušené bylinky a rozmarýn.
  19. Poklademe připraveným špenátem, který rozprostřeme po mase.
  20. Přidáme na čtvrtiny nebo osminy nakrájené brambory (prostě podle jejich velikosti). Můžeme ještě trochu osolit.
  21. All pour sauce.
  22. Omáčku dobře rozprostřeme, aby zakryla maso i brambory.
  23. Posypeme nasekanou listovou petrželkou.
  24. Pečeme při 200 °C asi 25 minutes. V závěru pak zvýšíme teplotu i na 250 °C a pečeme tak 5 minutes. Máme hotovo a můžeme podávat teplé.
  25. Enjoy your meal.