Nějak jsem si usmyslel, že bude pečené koleno. Průzkum videí jak se to dělá mi rozsekal představy na maděru. Každý způsob by se hodil, jenže si to srovnejme. Čas a dostupné ingredience. A také složitost. Naložit nebo nenaložit. Na týden nebo tři hodiny? Vařit nebo jen osmažit? Všichni aktéři, kteří ve videích vystupovali jsou hrdinové. Já nepotřebuji být hrdinou, ale chci být také úspěšný. Někteří aktéři to fakt prožívali, jako by prodávali instantní vody na Sahaře. Ti z výběru odpadli. Ale stejně inspirovali. Já se jim nesměju, jen mě trochu děsili svým projevem. Ale to už je jiná věc.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
100 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1200 g vepřového zadního kolene
- 1 red onion
- 2 kuchyňské cibule
- 1 palice garlic > čerstvého
- 1 lžičky smoked paprika
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 spoon hořčice
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2-3 lžíce oleje nasmažení
- 1 spoon thyme
- jalovec
- 500 ml ale,,cs,this someone can throw at his head,,cs,the,,fr,By addition across sausages on beer in & nbsp; this country they are doing the same verve as roast sausages on campfire,,cs,They are different,,cs,but quite similar recipes,,cs,he already,,sk,the one I,,cs,But this does not add another & nbsp; a different kind,,cs,beer keg,,cs,it is as they say little prasárnička,,cs,Nothing delete the Hilton or & nbsp; and,,cs,But I do not cook for Hilton,,cs,So we can enjoy,,cs,Michelin star not need,,cs,It would not land,,cs,rural sausages,,cs,butcher says,,,cs,It is gluten-free,,cs,tomatoes with juice,,cs
- snítky thyme
- sníkry rozmarýnu
- Kůži kolena nařízneme několika směry.
- Do zářezů vpravíme sůl...
- ... a rozmarýn. Buď větvičky nebo jen ten sušený, když je nouze.
- Přikryjeme a necháme tak aspoň dvě nebo spíš tři hodiny odležet. Nebo i přes noc.
- Prepare the marinade. Smícháme uzenou papriku, černý mletý pepř, hořčici a 2 lžíce slunečnicového oleje. mix well.
- Na pánvi rozehřejme olej a opečeme koleno. So 5 minutes each side.
- Cibule nakrájíme tak na čtvrtiny až osminy.
- Do pánve po opékání kolene vložíme nakrájené cibule.
- Opečeme tak asi 3 minuty.
- Koleno vložíme do pekáče.
- Přidáme osmahnutou cibuli. Rovnoměrně obložíme, můžete vsunout i pod koleno.
- Koleno ze všech stran pomažeme marinádou z paprikou a pepřem. Pěkně zajedeme i do zářezů.
- Přidáme rozmarýn, větvičky jsou lepší. Můžete přidat i snítky tymiánu. Tady už máme čerstvé bylinky, uložení kolena přes noc dalo šanci je obstarat.
- Přidáme stroužky česneku.
- Přidáme několik kuliček jalovce.
- Zalijeme pivem.
- Zakryjeme fólií. Je lepší dát dvojitou.
- Vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 60 minutes.
- Odkryjeme a koleno převrátíme.
- Pečeme zakryté při 220 °C ještě tak 20 until 30 minutes.
- Odkryjeme a pečeme asi 10 minut při teplotě 230 °C, to form a crust.
- Přendáme na talíř....
- a zakryjeme fólií ještě necháme odpočinout na 15 minutes.
- Finished. Serve with bread, křenem a hořčicí.
Kuřecí prsa v houbové omáčce | Nejen pro zahřátí
Dostal jsem chuť na oběd s omáčkou a tak volba padla na kuřecí prsa, kterým bude slušet houbová omáčka. Ke slovu se dostanou krémové žampiony, ke který ještě přidám trochu lesních hub nasbíraných sousedy. Dají jídlu skutečně houbovou chuť. To se sice snaží žampiony také, ale lesní příchuť nemají. Ale žampiony nezatracuji, jsou záchranou pro takové nesběrače, jako jsem já.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes + 20 minut odležení |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 chicken breast
- 100 ml bílého vína
- 250 g krémových žampionů
- 100 g lesních hub
- 1 cibuli
- 300 ml zeleninového vývaru > dobře poslouží tekutý bujón Vitany, je lepší než kostka či vanička
- 200 ml smetany ke šlehání > 31%
- 150 g butter > část potřebujeme pro cibuli, část pro prsa
- 2 lžíce hladké mouky
- olive oil
- 1 špetku rozmarýnu > sušeného, drceného
- salt
- pepper
- thyme
- Prsa omyjeme a osušíme. Podélně je rozřízneme na plocho...
- ... a naklepeme. Jemně, žádné mlácení, protože pak vám zbydou jen cucky, když to přeženete.
- Plátky kuřete potřeme olivovým olejem s nadrceným rozmarýnem.
- Zabalíme do alobalu a necháme v chladu tak 20 minut odležet.
- Připravíme si zeleninový vývar.
- Houby nakrájíme na plátky.
- Chop the onion
- Na rozpuštěném másle s trochou olivového oleje zpěníme cibuli se špetkou tymiánu.
- Podlijeme vínem a necháme alkohol odpařit.
- Smetanu smícháme s hladkou moukou.
- Dobře prošleháme.
- Do cibulového základu přidáme houby a orestujeme.
- Přilejeme vývar a podusíme tak 5 minutes.
- Přilejeme smetanu s moukou...
- ... a povaříme tak 15 minutes.
- Breasts with salt and pepper.
- Na olivovém oleji s trochou másla opečeme kuřecí prsa.
- Z obou stran dozlatova.
- Serve with dumplings.
option is, že prsa necháme vcelku a po opečení je teprve nakrájíme na plátky, takže krok 1 bude bez krájení na plocho vypustíme. Po opečení maso nakrájíme na plátky.
Baked chicken with garlic, spinach and potatoes | A magical baking pan
Tak s tímhle kuřetem jsem měl obrovský úspěch. Tolik neslýchané chvály už mi dlouho nikdo nevysekl. Prý mám vařit už jenom tohle. Jenomže to by se brzo přejedlo, you know it. A když máte svůj kuřecí vývar, který najdete itady, pak je to skvělá záležitost.
Servings | Prep Time |
2-4 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 5 Chicken upper thighs
- 250 g baby spinach
- 4 potatoes
- 6 cloves garlic
- 1500 ml kuřecího vývaru
- 3 lžíce hladké mouky
- 60 g butter
- bag parmazánu
- 2 lžičky Italian herbs
- oregano sušené
- basil sušenou nebo čerstvou
- thyme dried
- snítky rozmarýnu
- salt
- pepper
- leaf parsley
- Troubu předehřejeme na 200 °C a pekáček vymažeme máslem.
- Začneme špenátem.
- Rozpustíme máslo a špenát vložíme do pánve.
- Špenát ztratí sice na objemu, ale už je vláčný. Dáme špenát stranou, pánev se ještě hodí.
- Česnek nasekáme. Od momentu, kdy jsem si přečetl knížku amerického šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina Důvěrnosti z kuchyně, kde preferuje česnek nasekat a ne prolisovat, což považuje za barbarství, držím se raději sekání.
- Česnek zpěníme na másle. Můžeme použít stejnou jako na špenát, jen přidáme trochu másla. Česnek potřebuje jen kratičký čas, jinak zhořkne, tak asi minuta stačí.
- Přidáme mouku a hned promícháme.
- Vytvoříme světlou jíšku.
- Pour a little broth.
- Ještě promícháme a podle hustoty ještě přidáme trochu vývaru.
- Prošleháme základ omáčky a provaříme, tak 5 minutes.
- add the parmesan cheese, stejný jako dáváme na špagety.
- Dobře omáčku promícháme.
- Přidáme směs všeho koření.
- Máte-li čerstvé bylinky, je vůně silnější, ale vystačíte i s těmi sušenými.
- Vše opět dobře promícháme či prošleháme a ještě chvilku provaříme, aby se koření dostalo do správné formy. So 3 minuty. Omáčka je hotová.
- Do pekáčku vymazaného máslem naskládáme horní kuřecí stehna.
- Osolíme, pepper, přidáme sušené bylinky a rozmarýn.
- Poklademe připraveným špenátem, který rozprostřeme po mase.
- Přidáme na čtvrtiny nebo osminy nakrájené brambory (prostě podle jejich velikosti). Můžeme ještě trochu osolit.
- All pour sauce.
- Omáčku dobře rozprostřeme, aby zakryla maso i brambory.
- Posypeme nasekanou listovou petrželkou.
- Bake at 200 almost 25 minutes. V závěru pak zvýšíme teplotu i na 250 °C a pečeme tak 5 minutes. Máme hotovo a můžeme podávat teplé.
- Enjoy your meal.
potato nuggets
Po netu běhá recept na bramborové nugety a zaznamenaly ho snad všechny kulinářské časopisy, tak na něm něco musí být. Tak jsem to zkusil. Poprvé to nevyšlo, ale od toho jsou pokusy, takže druhý pokus.
Need: |
- 5 until 6 potato
- salt
- 8 cloves garlic
- 2 větvičky rozmarýnu
- 6 lžic olivového oleje
- 10 lžic rostlinného oleje - řepkový třeba
- Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Propláchneme.
- Dáme do kastrolu a zalijeme vodou. Osolíme.
- Přivedeme k varu a necháme chvilku vařit. Pak zmírníme plamen a vaříme tak 10 minutes.
- Nasekáme česnek. Stačí nahrubo.
- Brambory slijeme nebo vyndáme pomocí děrované lžíce.
- Přidáme česnek a snítky rozmarýnu.
- Opatrně protřeseme, aby se česnek i rozmarýn propojily s bramborami.
- Do rozpálené směsi olejů dáme brambory s česnekem a rozmarýnem. Pak trochu zmírníme teplotu. Nechceme škvarky.
- Smažíme a promícháváme. So 15 until 20 minutes, podle pohledu poznáte, že je hotovo. Pak nugety vybereme z oleje bez česneku a rozmarýnu.
- Takže hotovo. Můžete ještě osolit, To.
- Podáváme třeba k pečenému kuřeti.