Paličky s pomerančem

Pikantní kuřecí paličky s pomerančovou glazurou | Ve jménu zázvoru a pomeranče (a chilli)

Hurá, paličky zase jinak! Těch já se nenabažím. Recept slibuje jednoduchost, chuťově nabitou kořeněnou pomerančovou glazuru, navíc záležitost vcelku levnou. Zkusíme to spočítat. Čtyři paličky přišly na 38, 17 Kč.  Plus nějaké koruny za další ingredience. Takže 60 Kč? A také to bude rychlé, vždyť příprava i grilování zabere tak 25 minut. 

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
17 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
17 minut
Odpůrci marinád, zpozorněte! Nic takového se nekoná. Ale pozor, je to opravdu aromatické, to už je jasné z ingrediencí. Když takové věci nemilujete, raději zvolte krupičnou kaši.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
17 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
17 minut
Odpůrci marinád, zpozorněte! Nic takového se nekoná. Ale pozor, je to opravdu aromatické, to už je jasné z ingrediencí. Když takové věci nemilujete, raději zvolte krupičnou kaši.
Pikantní kuřecí paličky s pomerančovou glazurou | Ve jménu zázvoru a pomeranče (a chilli)
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. V troubě nastavíme mřížku 12 až 15 centimetrů od grilu. Jinak to spálíte a to by byla škoda. Ale můžete aspoň na 2 či 3 minuty zpočátku mřížku v troubě víc přiblížit ke grilu. Ale musíte hlídat!
  2. V misce smícháme marmeládu (když narazíte na pomeranč se zázvorem, neváhejte), balsamikový ocet, zázvor (nemaje, použil jsem v nouzi asi 1 cm čerstvého, nastrouhaného), koriandr a kajenský pepř.
  3. Paličky polejeme olejem, osolíme a opepříme. Olej, který nám zbyde si ještě ponecháme. Pak paličky grilujeme 6 minut a pak – otočíme paličky, potřeme tím zbylým olejem s pepřem a solí, vrátíme do trouby, aby byly ogrilované z obou stran a ještě grilujeme 5 až 6 minut. Grilujeme na alobalu, protože vše pak jenom zmačkáme do malé kuličky a jinak je uklizeno.
    Grilujeme paličky
  4. A teď už si stačí vybrat dip...
    Ugrilováno
  5. Tohle stojí za hřích, to mi věřte! Sladká chilli omáčka kupodivu všechnu ostrost sladí.
    Hotovo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..