Podáváme

Japonský okurkový salát | Zkouška chutí | 日本のキュウリのサラダ

Jeden takový salát už tu máme, je to silnější varianta a ne každému může být po chuti. Tak mi asi zase někdo umyje hlavu, že jsem jako zešílel a tenhle salát přece není vůbec japonský. I kdybych napsal, že je v japonském stylu, zase se někdo postaví na zadní, že to teda ne. Je zvláštní, jak někteří kuchaři jsou tak urputní, že druhé posílají do pekel. No, tak jsem na cestě tam. Ale hlavu si z toho nedělám. Tenhle recept jsem si půjčil od Jessiky Price, což je šéfredaktorka časopisu EatingWell, ale složil jsem ho vlastně znova, protože verze Jessiky je snad jenom pro japonské roboty. No, to dost přeháním! Ale stejně, sorry Jessiko! Zkuste si ho namíchat sami: 2 střední okurky • 1/4 šálku rýžového octa • 1 lžičku cukru • 1/4 lžičky soli • 2 lžíce sezamových semínek. Řekl bych jen pro otrlé, stejně jako ve verzi, kterou už tu máme a kterou jsem zmiňoval, ale proti gustu, však to znáte. I reakce na recept Jessiky zněly veskrze, že v salátu je málo cukru. A bylo! Ovšem, je docela možné, že z toho receptu vypadla voda. To se v redakcích občas stává, že ujedete. Také jsem si to prožil. Takže se budeme pokoušet lepší salát než ten rurální a jenom s octem. Ale to je na vaření skvělé, že si můžete s ingrediencemi vlastně hrát. Byť jde vlastně jenom o salát.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Přidal jsem cukr, ale také vodu, rýžový ocet je dost síla! A přidal jsem i sůl. A když to všechno bylo pohromadě, přišel ke slovu sezam, který všechno zcelil. Z půlky okurky uděláte salát pro dva, je to doladění večeře nebo oběda. Ale klidně si ho můžete připravit jako malou svačinku. Tohle je zkušební vzorek pro dva, takže stačí fakt jenom polovina okurky. Když budete násobit, nikdy nezapomeňte ochutnávat, jinak se vám dílo vymkne z rukou.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Přidal jsem cukr, ale také vodu, rýžový ocet je dost síla! A přidal jsem i sůl. A když to všechno bylo pohromadě, přišel ke slovu sezam, který všechno zcelil. Z půlky okurky uděláte salát pro dva, je to doladění večeře nebo oběda. Ale klidně si ho můžete připravit jako malou svačinku. Tohle je zkušební vzorek pro dva, takže stačí fakt jenom polovina okurky. Když budete násobit, nikdy nezapomeňte ochutnávat, jinak se vám dílo vymkne z rukou.
Japonský okurkový salát | Zkouška chutí
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Okurku škrabkou oloupeme na zebru a podélně přepůlíme.
    Okurku oloupeme na zebru
  2. Lžičkou vykrojíme jadérka a okurku napříč nakrájíme na plátky.
    Vyškrábneme semena
  3. Nakrájíme napříč
  4. Smícháme ocet, vodu, cukr a sůl.
    Smícháme vodu s octem, cukrem a solí
  5. Promícháme
  6. Dobře promícháme a zalijeme nakrájené okurky.
    Zalijeme
  7. Promícháme
  8. Na pánvičce osmahneme nasucho sezamová semínka, tak akorát, nepražíme.
    Osmahneme sezam
  9. A ještě teplá vmícháme do salátu.
    Dáme do salátu
  10. Necháme chvíli stát (případně i v chladu) a podáváme.
    Necháme stát
  11. Můžeme podávat
Tip:

Jistě oceníte, že tento salát je jemnější, svěžejší, je v něm navíc voda, který tlumí sílu rýžového octa. Ale pokud chcete něco rázpvitějšího, zkuste Japonský okurkový salát, verze 1.
Také se můžete podívat na video, jak se salát připravuje:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..