Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.
Pikantní čočka s pikantními párky | To jsou tedy dárky
Improvizace. To u mě v kuchyni platí. Jasně, že okukuji, co se dá nachystat, ve finále je to ale zase něco jiného. Ne úplně, ale je. Omrknul jsem recept na pikatní čočku, ale pak už jsem varioval. Posloužila mi k tomu i kostka, které výrobce říká houbový bujón. No, nemá se to? Ale jděte!
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
30minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
30minut
Doba vaření
50minut
Je to trochu jiná čočka, než obvykle připravujeme, ale je to skvělé jídlo, když máte doma klobásky nebo párky a už vás nebaví je počád chroustat ohřáté s hořčicí. Můžeme k ní také podávat uvařené vejce nebo volské oko.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
30minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
30minut
Doba vaření
50minut
Je to trochu jiná čočka, než obvykle připravujeme, ale je to skvělé jídlo, když máte doma klobásky nebo párky a už vás nebaví je počád chroustat ohřáté s hořčicí. Můžeme k ní také podávat uvařené vejce nebo volské oko.
Pikantní čočka s pikantními párky | To jsou tedy dárky
Čočku namočíme alespoň na 30 minut a pak vaříme v neosolené vodě do měkka. Asi tak 45 až 40 minut.
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou jarní cibulku. Přidáme kapary a nakrájené okurky. Promícháme a tak 2 minuty restujeme. Přidáme rozdrobenou kostku houbového bujónu a zalijeme horkou vodou. jemně osolíme a opepříme. Přidáme nasekanou petželku. Promícháme a zakryjeme. Dusíme tak 5 minut. Pak odkryjeme, aby se tekutina ještě trochu odpařila.