Kebab s jogurtovým dipem

Kebab na špejli s jogurtovým dipem | Řecká inispirace

Kebab už tady máme, tentokrát si pohrajeme se špejlemi. Je to docela dobrodružství, ale to dáte. A když něco selže, ještě zůstane kebab jako čevapčiči. Jesdtli chcete jiný recept, najdete třeba pikantní kuřecí nebo korejský špíz a to už je od rodiště kekabů docela daleko, ale stejně hodně blízko.

Kebab na špejli s jogurtovým dipem | Řecká inispirace
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Řecká inspirace je jasná. Kebab v té oblasti dělá kdekdo (i Turci v Praze), když k tomu přidáte řecký jogurt (což by se korektně mělo říkat jogurt řeckého typu), je to tady.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Kebab na špejli s jogurtovým dipem | Řecká inispirace
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Řecká inspirace je jasná. Kebab v té oblasti dělá kdekdo (i Turci v Praze), když k tomu přidáte řecký jogurt (což by se korektně mělo říkat jogurt řeckého typu), je to tady.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Potřebujete:
Jogurtový dip
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Maso smícháme s koření, přidáme vajíčko a dobře prohněteme. Vytvoříme kompaktní hmotu. Jinak se totiž válečky kebabu na špejli neudrží.
    K mas přidáme koření
  2. Speciální směs z Řecka můžete nahradit smícháním oblíbeného koření.
    Směs řeckého koření
  3. Vytvoříme válečky, které navlékneme na špejle. Namočte je třeba i na půl hodiny, ale protože je maso mleté, stačí jen na chvilku, nebude na špejlích ulpívat.
    Vytvoříme válečky, navlékneme je na špejli
  4. Na grilovací pánvi opečeme ze všech stran. Do pánve stříkneme trochu rostlinného oleje. Pečeme tak asi 6 minut, pak přetočíme a grilujeme dalších 6 minut. Pak už pootáčíme, aby se válečky opekly opravdu ze vše stran. Grilovací pánev dobře rozpálíme, ale pak teplotu zmírníme, aby se maso grilovalo a nespálilo na uhel.
    Grilujeme na pánvi
  5. Do jogurtu nasekáme jarní cibulku, nať kopru, přidáme prolisovaný česnek a asi tak 1 až 2 lžičky olivového oleje. Dobře promícháme.
    Připravíme si dip
  6. Podáváme s bagetou, dalamánkem nebo jiným chlebem.
    Podáváme

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.