Kuřecí játra se salátem z červené cibule, cherry rajčátek a petržele

 

Tohle by mělo být rychlé, svěží a skvělé, dumal jsem co dneska vložím do dne za jídlo, když zrovna na nic složitého nemám sílu. Takhle jsem kuřecí játra ještě nedělal, je na čase jít dál…

Kuřecí játra se salátem, všechno zvládnete za deset minut.
Kuřecí játra se salátem, všechno zvládnete za deset minut.

.

Potřebujete:

300 g kuřecích jater

1 červenou cibuli

2 lžíce hladké mouky

snítky čerstvého tymiánu (asi tak na polévkovou lžíci)

sůl

pepř

listovou petržel

cherry rajčátka (pokrájená na čtvrtky, při krájení uvidíte kolik bude potřeba)

4 lžíce olivového oleje + 1 lžičku na salát

3 lžičky balsamikového octa

kousek másla

 

Jak na to:

Očistíme si játra, opereme a osušíme v papírové utěrce. Do mikrotenového sáčku vložíme játra, vsypeme mouku, přidáme sůl a pepř a lístky tymiánu. Uzavřeme a protřeseme, aby se játra dobře směsí obalila.

Na pánvi rozpálíme olivový olej a opečeme obalená játra, asi tak minutu až dvě z každé strany. Měla by být zvnějšku pěkně opečená a uvnitř růžová. Dáme stranou.

Zmírníme teplotu a do pánve se zbylým olejem dáme 2 lžičky balsamikového octa a kousek másla, rozpustíme, promícháme. Dáme stranou.

Červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky, nasekáme listovou petržel a cherry rajčátka překrájíme na čtvrtky nebo ty menší na půlky. Stačilo jich osm. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku balsamikového octa a lžičku olivového oleje, promícháme.

Při servírování porci jater pokapeme trochou směsi oleje, balsamikového octa a másla. Přidáme salát a podáváme s opečenou bagetkou.

Hotovo.

Dobrou chuť.

 


KROK SUN KROK

Kuřecí játra obalená v mouce s tymiánem.
Kuřecí játra obalená v mouce s tymiánem.
Opečeme játra.
Opečeme játra.
Játra dáme stranou.
Játra dáme stranou.
Smícháme všechny ingredience salátu.
Smícháme všechny ingredience salátu.
Do oleje po opékaných játrech přidáme máslo.
Do oleje po opékaných játrech přidáme máslo.
Finále. Nechte si chutnat.
Finále. Nechte si chutnat – pokud jste došli až sem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..