Mohou existovat sebrané spisy, proč tedy ne i salát. Když jste si o dovolené užívali, najednou je tady chvíle odjezdu, co teď? Na všechno bylo dost času a najednou zjišťujete, že máte ještě nějakou zeleninu, kterou přece nebudete vyhazovat, což by byla škoda.
Je to varianta řeckého salátu ve stylu co dům dal. Naprostá improvizace! Ale cožpak saláty nejsou skvělou příležitostí k takovým kouskům? Ingredience vypadají podle toho, tak snad ani recept není třeba, jenom odvaha jít do toho.
Doba přípravy |
15 minut |
|
|
Je to varianta řeckého salátu ve stylu co dům dal. Naprostá improvizace! Ale cožpak saláty nejsou skvělou příležitostí k takovým kouskům? Ingredience vypadají podle toho, tak snad ani recept není třeba, jenom odvaha jít do toho.
|
Potřebujete:
- 1/2 okurky hadovky
- 1 zelenou papriku
- 1 velké rajče
- 3 stroužky česneku
- 1 malou cuketku
- 1/2 červené cibule
- 1 bílou cibuli
- olivy plněné papričkou
- 3 lžičky octa
- 3 lžičky citronové šťávy
- 3 lžíce olivového oleje
- 60 g sýra feta
- sůl
- pepř
- směs salátového koření
- vejce natvrdo
Jednotky:
Porce:
Jak na to:
- Okurku nakrájíme na kolečka, stejně tak cuketku, cibule na půlměsíčky, česnek rozmáčkneme a nasekáme, rajčata přepůlíme a nakrájíme napříč na plátky. Papriku nakrájíme na drobnější kousky.
- Vše smícháme s olivami a nakrájenou fetou, osolíme, opepříme, přidáme směs salátového koření, ocet, citronovou šťávu a olivový olej. Dáme vychladit.
- Podáváme s natvrdo uvařenými vejci.
