Sendvič na tři doby | Rychlá záchrana

Když jste náhle zaskočeni nějakou chutí, nebo potřebujete rychlou večeři či svačinu, hodí se sendvič na tři doby. Obecně víme, že sendvič (anglicky: sandwich) je druh pokrmu sestávajícího ze dvou plátků chleba, mezi které je vložen jeden či více druhů náplně. Obecně se také má za to, že původcem nebo prvním konzumentem sendviče byl lord Sandwich  ve druhé polovině 18. století. Možní vám tohle hlavou proletí, když si sendvič chystáte.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
1-2 osoby 5 minut
Doba vaření
12 minut
Porce Doba přípravy
1-2 osoby 5 minut
Doba vaření
12 minut
Není to žádná věda, vlastně na to můžete mít recept v hlavě, aniž byste četli nějaké chytré návody. Dáte plátek toastového chleba, na něj položíte šunku a sýr. Totéž uděláte ještě třikrát pro dva sedviče. A je skoro hotovo. Postup neberte nijak, že bych kohokoli podceňoval. Prostě jen krok za krokem cvakám fotky.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
1-2 osoby 5 minut
Doba vaření
12 minut
Porce Doba přípravy
1-2 osoby 5 minut
Doba vaření
12 minut
Není to žádná věda, vlastně na to můžete mít recept v hlavě, aniž byste četli nějaké chytré návody. Dáte plátek toastového chleba, na něj položíte šunku a sýr. Totéž uděláte ještě třikrát pro dva sedviče. A je skoro hotovo. Postup neberte nijak, že bych kohokoli podceňoval. Prostě jen krok za krokem cvakám fotky.
Sendvič na tři doby | Rychlá záchrana
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravíme si hlavní ingredience.
  2. Doba první: Rozložíme plátky chleba a poklademe na ně rovnoměrně plátky šunky.
  3. Poklademe dva plátky chleba se šunkou plátky sýra. A je opravdu jedno, jaký druh, dejte třeba čedar, zase bude mít sendvič trochu jinou chuť.
  4. Přiklopíme plátky se šunkou na sýrovou vrstvu.
  5. Doba druhá: Rozklepneme vejce.
  6. Osolíme.
  7. Mírně rozšleháme a přidáme další vejce, opepříme.
  8. Vejce dobře prošleháme. Je jasné, že předchozí kroky můžeme spojit, nic tím nepokazíte.
  9. Sendvič namočíme v rozšlehaném vajíčku. Pěkně z obou stran a snažíme se, aby se vajíčko dostalo i mezi oba plátky chleba.
  10. Doba třetí: Máslo rozpustíme a přidáme na pánev sendvič.
  11. Přidáme další porci.
  12. Zakryjeme a pečeme tak 5 minut. Poté otočíme a opět zakryté pečeme 5 minut.
  13. To, že se sýr mírně vylije ze sendviče naprosto nevadí. Pokud jste estéti nebo chcete udělat dojem, stačí odkrojit. Pak už jenom dozdobíme.
  14. Na sendvič dáme překrájená cherry rajčátka a okurku. Můžete zvolit sterilizovanou nebo i syrovou. Ostatně i zdobení nechte na vlastní fantazii.
  15. Dobrou chuť.
Tip:

Náplň sendviče obvykle tvoří různé druhy zeleniny, sýrů, masa a dále pak vejce či různé omáčky. K přípravě se používá buďto chléb nijak neupravovaný, anebo může být předem namazán máslem, olejem, hořčicí či kečupem za účelem zvýraznění výsledné chuti sendviče. Italština používá pro sendvič vlastní název tramezzino, který vytvořil básník a vlastenec Gabriele d'Annunzio. Ae Italové budou vědět, co chcete, když zůstanete u anglického názvu, který vyslovíte česky.