V malé a ještě menší kuchyni, téměř v polních podmínkách, se dá vykouzlit i dobrý oběd (nebo chcete-li večeře), vše v úsporném až minimalistickém vybavení. Však to znáte, pokud jste byli na dovolené, kde se spoléháte na sebe, místní taverny a trochu i na kuchyňku s dvouvařičem. Místo klasické řecké klobásy můžete nasadit jinou, také si pochutnáte.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
V malé a ještě menší kuchyni, téměř v polních podmínkách, se dá vykouzlit i dobrý oběd (nebo chcete-li večeře), vše v úsporném až minimalistickém vybavení. Však to znáte, pokud jste byli na dovolené, kde se spoléháte na sebe, místní taverny a trochu i na kuchyňku s dvouvařičem. Místo klasické řecké klobásy můžete nasadit jinou, také si pochutnáte.
Řecké klobásy s červenými fazolemi | Oběd skoro na pláži
Klobásy nakrájíme na kolečka a dobře opečeme na 2 lžících olivového oleje. Asi tak 6 minut. Dáme stranou do rendlíku.
Na oleji orestujeme nakrájenou červenou papriku a po chvíli přidáme nasekaný česnek, který potřebuje minutu, maximálně dvě.
Obsah pánve pak přidáme k opečeným klobásám.
Přidáme scezené a propláchnuté fazole a krájená rajčata i se šťávou, promícháme a snížíme teplotu. Necháme probublávat. Osolíme a opepříme. Vaříme asi 8 minut.
Je čas grilování! Tak tohle se na nás sype ze všech stran a chuťové pohárky rozhodně žádají své. Ať už připravíte maso, nebo jen klobásy (také maso, že), potřebujete k tomu ještě nějakou „omáčku“, ano, přílohu. A salát je ideálním řešením.
Hlasů: 6
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Je to jednoduché, je to rychlé. A chutné!
Hlasů: 6
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Je to jednoduché, je to rychlé. A chutné!
Salát z červených fazolí, červené cibule a červených rajčat | Jednoduše červený salát
Rajčata podélně rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Z červených fazolí vylijeme nálev a několikrát je propláchneme. Červenou cibuli podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na měsíčky. Česnek prolisujeme.
Vše smícháme, osolíme, opepříme, dochutíme mletými chilli vločkami. Zalijeme červeným vinným octem a olivovým olejem. Přidáme nasekanou bazalku a dobře promícháme.
Než budete salát servírovat při grilování, stihnete ho jistě i vychladit.