Přejít k obsahu webu
mojetara.cz

mojetara.cz

Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.

  • MOJE TARA
  • Recepty
  • VIDEORECEPTY | NOVĚ!
  • VIDEA
  • BLOG
  • Newsletter
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • (c)opyright
  • MOJE TARA
  • Recepty
  • VIDEORECEPTY | NOVĚ!
  • VIDEA
  • BLOG
  • Newsletter
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • (c)opyright

Ochutnávám

Ochutnávám

Zkouším, ochutnávám, hledám

GALERIE RECEPTŮ

  • (c)opyright
  • BLOG
  • MOJE TARA
  • NÁVODY
  • Newsletter
  • Newsletter
  • Oblíbené recepty
  • Recepty
  • VIDEA
  • VIDEORECEPTY | NOVĚ!
  • Zásady ochrany osobních údajů

Může vás zajímat

Napište si o informace s novinkami do vaší pošty!

Nejnovější příspěvky

  • Alio olio s feferonkou | Rychle a zběsile?
  • Candát na másle | Ryba jako víno
  • Kuřecí polévka | Prostě zdravý vývar
  • Bakoňské kotlety | Svěží vítr z Bakoňského lesa
  • Treska po mlynářsku | Jak prosté

Vaříte podle kuchařek?

View Results

Nahrávání ... Nahrávání ...
  • Polls Archive

Archivy

  • Listopad 2024 (1)
  • Říjen 2024 (1)
  • Červenec 2024 (1)
  • Červen 2024 (2)
  • Duben 2024 (4)
  • Březen 2024 (5)
  • Leden 2024 (7)
  • Prosinec 2023 (4)
  • Listopad 2023 (3)
  • Říjen 2023 (3)
  • Září 2023 (1)
  • Červenec 2023 (3)
  • Červen 2023 (1)
  • Duben 2023 (1)
  • Březen 2023 (2)
  • Únor 2023 (2)
  • Leden 2023 (5)
  • Prosinec 2022 (5)
  • Listopad 2022 (2)
  • Září 2022 (1)
  • Srpen 2022 (1)
  • Červenec 2022 (2)
  • Červen 2022 (3)
  • Květen 2022 (1)
  • Únor 2022 (1)
  • Leden 2022 (4)
  • Prosinec 2021 (5)
  • Listopad 2021 (1)
  • Červenec 2021 (2)
  • Červen 2021 (1)
  • Květen 2021 (1)
  • Únor 2021 (1)
  • Leden 2021 (2)
  • Prosinec 2020 (2)
  • Listopad 2020 (3)
  • Říjen 2020 (1)
  • Září 2020 (1)
  • Červenec 2020 (1)
  • Červen 2020 (2)
  • Únor 2020 (1)
  • Leden 2020 (3)
  • Prosinec 2019 (1)
  • Říjen 2019 (4)
  • Červenec 2019 (1)
  • Květen 2019 (3)
  • Březen 2019 (5)
  • Únor 2019 (3)
  • Leden 2019 (2)
  • Prosinec 2018 (7)
  • Listopad 2018 (2)
  • Říjen 2018 (7)
  • Srpen 2018 (2)
  • Červenec 2018 (5)
  • Červen 2018 (3)
  • Květen 2018 (5)
  • Duben 2018 (3)
  • Březen 2018 (2)
  • Únor 2018 (11)
  • Leden 2018 (9)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (7)
  • Říjen 2017 (6)
  • Září 2017 (7)
  • Srpen 2017 (1)
  • Červenec 2017 (7)
  • Červen 2017 (5)
  • Květen 2017 (9)
  • Duben 2017 (7)
  • Březen 2017 (10)
  • Únor 2017 (11)
  • Leden 2017 (17)
  • Prosinec 2016 (21)
  • Listopad 2016 (21)
  • Říjen 2016 (30)
  • Září 2016 (24)
  • Srpen 2016 (19)
  • Červenec 2016 (30)
  • Červen 2016 (30)
  • Květen 2016 (30)
  • Duben 2016 (24)
  • Březen 2016 (19)
  • Únor 2016 (3)
  • Leden 2016 (14)
  • Prosinec 2015 (23)
  • Listopad 2015 (34)
  • Říjen 2015 (12)
  • Září 2015 (8)
  • Prosinec 2013 (1)

Základní informace

  • Registrace
  • Přihlásit se
  • Zdroj kanálů (příspěvky)
  • Kanál komentářů
  • Česká lokalizace

Čas

Praha

Ochutnávám

Ochutnávám

Zkouším, ochutnávám, hledám

Nejnovější příspěvky

  • Alio olio s feferonkou | Rychle a zběsile?
  • Candát na másle | Ryba jako víno
  • Kuřecí polévka | Prostě zdravý vývar
  • Bakoňské kotlety | Svěží vítr z Bakoňského lesa
  • Treska po mlynářsku | Jak prosté

Archivy

  • Listopad 2024 (1)
  • Říjen 2024 (1)
  • Červenec 2024 (1)
  • Červen 2024 (2)
  • Duben 2024 (4)
  • Březen 2024 (5)
  • Leden 2024 (7)
  • Prosinec 2023 (4)
  • Listopad 2023 (3)
  • Říjen 2023 (3)
  • Září 2023 (1)
  • Červenec 2023 (3)
  • Červen 2023 (1)
  • Duben 2023 (1)
  • Březen 2023 (2)
  • Únor 2023 (2)
  • Leden 2023 (5)
  • Prosinec 2022 (5)
  • Listopad 2022 (2)
  • Září 2022 (1)
  • Srpen 2022 (1)
  • Červenec 2022 (2)
  • Červen 2022 (3)
  • Květen 2022 (1)
  • Únor 2022 (1)
  • Leden 2022 (4)
  • Prosinec 2021 (5)
  • Listopad 2021 (1)
  • Červenec 2021 (2)
  • Červen 2021 (1)
  • Květen 2021 (1)
  • Únor 2021 (1)
  • Leden 2021 (2)
  • Prosinec 2020 (2)
  • Listopad 2020 (3)
  • Říjen 2020 (1)
  • Září 2020 (1)
  • Červenec 2020 (1)
  • Červen 2020 (2)
  • Únor 2020 (1)
  • Leden 2020 (3)
  • Prosinec 2019 (1)
  • Říjen 2019 (4)
  • Červenec 2019 (1)
  • Květen 2019 (3)
  • Březen 2019 (5)
  • Únor 2019 (3)
  • Leden 2019 (2)
  • Prosinec 2018 (7)
  • Listopad 2018 (2)
  • Říjen 2018 (7)
  • Srpen 2018 (2)
  • Červenec 2018 (5)
  • Červen 2018 (3)
  • Květen 2018 (5)
  • Duben 2018 (3)
  • Březen 2018 (2)
  • Únor 2018 (11)
  • Leden 2018 (9)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (7)
  • Říjen 2017 (6)
  • Září 2017 (7)
  • Srpen 2017 (1)
  • Červenec 2017 (7)
  • Červen 2017 (5)
  • Květen 2017 (9)
  • Duben 2017 (7)
  • Březen 2017 (10)
  • Únor 2017 (11)
  • Leden 2017 (17)
  • Prosinec 2016 (21)
  • Listopad 2016 (21)
  • Říjen 2016 (30)
  • Září 2016 (24)
  • Srpen 2016 (19)
  • Červenec 2016 (30)
  • Červen 2016 (30)
  • Květen 2016 (30)
  • Duben 2016 (24)
  • Březen 2016 (19)
  • Únor 2016 (3)
  • Leden 2016 (14)
  • Prosinec 2015 (23)
  • Listopad 2015 (34)
  • Říjen 2015 (12)
  • Září 2015 (8)
  • Prosinec 2013 (1)

Základní informace

  • Registrace
  • Přihlásit se
  • Zdroj kanálů (příspěvky)
  • Kanál komentářů
  • Česká lokalizace

Surovina: směs sušených bylinek

Hrátky s karbanátky | Mleté maso pořád jinak a vůbec to neomrzí

Hrátky s karbanátky | Mleté maso pořád jinak a vůbec to neomrzí

Mleté maso je vcelku dobře tvárná hmota a patří k mým oblíbeným záchranným kruhům, když se s nápady poněkud topím v nerozhodnosti, co bude k večeři. Klasickou chybou, které jsem se dopouštěl s mletým masem bylo, že mi nějak vypadlo vajíčko jako pojivo a všechno se celé rozpadlo. Po zkušenosti už na vejce myslím jako na první ingredenci a také si ho hned chystám. Jo, vyplácí se to.

Hlasů: 2
Hodnocení: 4
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 porce 25 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
4 porce 25 minut
Doba vaření
10 minut
Podnikněme výpravu za další klasikou, jejíž servírování nabízí řadu variant, takže se nenudíte. Proti běžným receptům, která známe, jsem přidal navíc bramboru a svižnější přípravu – cibuli, spolu s česnekem a bramborou jsou rozsekal na mixeru. Nesmíte ale dopustit, aby vám vznikla kaše. Stačí chvilka a máte jemné kousky, které se snadno zapracují do masa.
Hlasů: 2
Hodnocení: 4
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 porce 25 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
4 porce 25 minut
Doba vaření
10 minut
Podnikněme výpravu za další klasikou, jejíž servírování nabízí řadu variant, takže se nenudíte. Proti běžným receptům, která známe, jsem přidal navíc bramboru a svižnější přípravu – cibuli, spolu s česnekem a bramborou jsou rozsekal na mixeru. Nesmíte ale dopustit, aby vám vznikla kaše. Stačí chvilka a máte jemné kousky, které se snadno zapracují do masa.
Hrátky s karbanátky | Mleté maso pořád jinak a vůbec to neomrzí
Potřebujete:
Karbanátky
  • 500 g mletého masa mix hovězího a vepřového
  • 2 střední cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 1 vejce lehce rozšlehané
  • 1/2 šálku strouhanky
  • směs sušených bylinek zkuste třeba provensálské koření
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce oleje rostlinného nebo olivového
  • sůl
  • kmín
  • čerstvý tymián
  • máslo
  • cibuli nakrájíme na jemná kolečka
  • hořčice
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme na menší kousky, stejně tak i bramboru, česnekové stroužky přepůlíme a vše společně rozsekáme v mixeru na jemnou drť. Nevadí, když při sekání zůstanou ve směsi viditelné kousky cibule i brambory. Pozor: nesmí vzniknout kompaktní kaše.
  2. Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory na přílohu. Vodu osolíme a přidáme trochu kmínu, případně několik snítek tymiánu.
  3. Cibulovou směs smícháme s mletým masem a prohněteme. Přidáme část strouhanky a směs opět propracujeme. Osolíme a opepříme. Do směsi zapracujeme lehce našlehané vejce a postupně přidáváme strouhanku, aby se vytvořila kompaktní, ale dobře tvárná hmota.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu.
  5. Z masové směsi vytvoříme karbanátky o síle asi jeden až jeden a půl centimetru. Osmažíme na oleji, z každé strany tak 3 až 4 minuty. Karbanátky pak necháme okapat na papírové utěrce.
    karbanátky necháme okapat
  6. Servírujeme s bramborami s trochou másla, hořčic a nakrájenou cibulí. Můžete také zvolit bramborovou kaši, případně k bramborám a karbanátkům servírovat jemně dušený hrášek s karotkou. A konečně – karbanátky jsou skvělé i jenom s chlebem.
    Jedna z možností, jak servírovat karbanátky.
Napsat komentář pro text s názvem Hrátky s karbanátky | Mleté maso pořád jinak a vůbec to neomrzí
Zásady ochrany osobních údajů Používáme WordPress (v češtině).