Ředkvičkový salát s okurkou, tak snadný, že už to snadněji snad asi nejde

 

 

Můj oblíbený okurkový salát se solí, pepřem, cukrem a octem má konkurenta, který je sice jenom o trochu složitější, ale stokrát efektnější. A jestli chcete superrychlou večeři, pak je ředkvičkový salát značka Ideál. Vypadá jako večeře (a ne jenom jako salát, což prosím neberte vůči zmiňovanému okurkovému jako urážku), chutný jako večeře, jo, lehká večeře snad i pro vegetariány. A je opravdu snadný, jde to ráz na ráz. Zkuste a uvidíte.

ředkvičkový salát_1_IMG_6229

.

Potřebujete:

salátovou okurku

svazek ředkviček (těch bývá tak kolem deseti)

stonek řapíkatého celeru

velkou červenou cibuli

citron (3 lžičky citronové šťávy)

listovou petržel

řepkový olej (6 lžiček)

 

Jak na to:

Okurku rozkojíme podélně na čtvrtiny a pak nakrájíme napříč asi na centimetrové kousky. Ředkvičky rozčtvrtíme, celerový stonek nakrájíme na centimetrové kousky a červenou cibuli na tenká kolečka – pokud se vám cibule vzpírá, překrojte ji podélně a pak zase napříč nakrájejte tenké půlměsíčky. Listovou petrželku nasekáme a vymačkáme si citronovou šťávu, té budeme potřebovat asi tři lžičky.

Citronovou šťávu smícháme s řepkovým olejem. Nakrájenou zeleninu promícháme dohromady v misce, přidáme i petržel a znovu jemně promícháme. A pak zalijeme zálivkou z citronové šťávy a oleje.

A můžeme hned podávat.

Pokud někomu chybí v receptu sůl a pepř, není problém salát dochutit. Ale obejdeme se i bez nich.

A komu nevhovuje, že salát není vychlazený, není problém ho na nějaký čas šoupnout k ledu – ale decentně prosí, žádné mražení, jen hodinka v chladničce by stačila.

Hotovo.

Dobrou chuť.

ředkvičkový salát_2_IMG_6221

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..