Ďábelské krevety s bucatini | Rajčatová omáčka nemůže chybět

Krevety už tu máme několikrát, třeba česnekové nebo jako variace a také podle Jamieho. Ale i chilli a třeba s rajčaty a špagetami, ale je toho ještě víc. Zadejte si HLEDAT a vyberte si podle chuti. Tyhle krevety k nám putovaly za Venezuely.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Bucatini v sobě spojují univerzálnost špaget a schopnost větších tvarů vázat na sebe omáčku a vytvořit tak lahodné sousto. Il buco znamená v italštině díra. Bucatini jsou dlouhé duté těstoviny, které vypadají jako špagety. V Itálii si na nich místní obyvatelé pochutnávají již přes tisíc let, nejčastěji v doprovodu rustikálních, kořeněných omáček. Takže můžete nasadit špagety a nic nezkazíte, bucatiny ještě dávají omáčce šanci vniknout otvorem dovnitř. Berte to tak, že bucatini budou ve výsledku macatější než špagety.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Bucatini v sobě spojují univerzálnost špaget a schopnost větších tvarů vázat na sebe omáčku a vytvořit tak lahodné sousto. Il buco znamená v italštině díra. Bucatini jsou dlouhé duté těstoviny, které vypadají jako špagety. V Itálii si na nich místní obyvatelé pochutnávají již přes tisíc let, nejčastěji v doprovodu rustikálních, kořeněných omáček. Takže můžete nasadit špagety a nic nezkazíte, bucatiny ještě dávají omáčce šanci vniknout otvorem dovnitř. Berte to tak, že bucatini budou ve výsledku macatější než špagety.
Ďábelské krevety s bucatini | Rajčatová omáčka nemůže chybět
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Dáme vařit těstoviny do osolené vody, vaříme podle návodu, tak 9 minut v případě těstovin bucatini.
  2. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčátka přepůlíme, anchovičky nakrájíme.
  3. Na rozehřátém olivovém oleji opékáme krevety.
  4. Pěkně opečeme z obou stran. Krevety dáme stranou.
  5. Ančovičky promícháme s horkým olejem v pánvi, kde jsme restovali krevety. Někde jsem narazil, že je rozpustíme a ono tak opravdu vypadá.
  6. Orestujeme krátce česnek, který jsme přidali k ančovičkám.
  7. Přidáme nakrájená rajčátka a feferonku.
  8. Zalijeme vínem.
  9. Přidáme rajčatovou omáčku. Volba padla na panzani, ale stejně dobře se hodí krájená rajčata z konzervy.
  10. Promícháme a vaříme na mírném ohni tak 15 minut. Prostě necháváme lehce probublávat.
  11. Těstoviny scedíme, ale necháme si tak 100 ml vody z vaření do zásoby pro případ potřeby.
  12. Promícháme.
  13. Vrátíme do pánve krevety.
  14. Promícháme a přidáme nasekanou petrželku.
  15. Prohřejeme.
  16. Podáváme.
  17. Dobrou chuť.

Kuře po myslivecku | Pollo alla cacciatora | Skoro z italské divočiny | VIDEO

Narazil jsem na recept, který se jmenuje Pollo alla cacciatora, nebo také Chicken Cacciatore, což můžeme přeložit jako Kuře po myslivecku. Nebo že by myslivecké kuře? Proč se tak jmenuje, pátrám. Nejblíže zůstává vysvětlení, že je to jídlo, které čekalo lovce doma po jeho lovecké šichtě. Takže nic ze zvěřiny a tak. Faktem je, že existují recepty, kdy příprava tohoto jídla trvá skoro 2 hodiny nebo také jenom 15 minut, což je verze Jamieho Olivera. Alla cacciatora se podle wikipedie odkazuje na jídlo připravené loveckým stylem – s cibulí, bylinkami, rajčaty, často i paprikami, a někdy také s vínem. Takže už to naznačuje, že verzí je moc. A aby to bylo ještě zamotanější a zajímavější, jsou tu další verze. Viz poznámka níže. Jo, můžete kuřecí maso marinovat hodinu i víc, což tentokrát znamená, že osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a zalijeme vínem. No, půjdeme rychlejší cestou. Už proto, že kuřecí prso je na malé kousky.
videopostup

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 2 minuty
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 2 minuty
Doba vaření
20 minut
Protože je to jídlo v italském stylu, nechybí tradiční trikolora – červená, zelená a bílá. Pokud nakrájíte kuřecí maso na velmi drobné kousky, nemusíte se zdržovat marinováním a můžet jít rovnou na věc. Je to rychlé, svižné a chutné. Pokud narazíte na podobný recept s pomalým vařením, nic proti tomu, záleží na tom, kolik máte času. Tahle verze je určitě rychlejší. Když sáhnete po rajčatech konzervovaných. A pokud rádi více šťávy, můžete přidat ještě trochu rajčatového pyré. Záleží na chuti. A můžete ještě přidat olivy, jako Jamie Oliver, příště zkusím přidat kapary, ty by mi sem víc seděly. Tak dobrou chuť.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 2 minuty
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 2 minuty
Doba vaření
20 minut
Protože je to jídlo v italském stylu, nechybí tradiční trikolora – červená, zelená a bílá. Pokud nakrájíte kuřecí maso na velmi drobné kousky, nemusíte se zdržovat marinováním a můžet jít rovnou na věc. Je to rychlé, svižné a chutné. Pokud narazíte na podobný recept s pomalým vařením, nic proti tomu, záleží na tom, kolik máte času. Tahle verze je určitě rychlejší. Když sáhnete po rajčatech konzervovaných. A pokud rádi více šťávy, můžete přidat ještě trochu rajčatového pyré. Záleží na chuti. A můžete ještě přidat olivy, jako Jamie Oliver, příště zkusím přidat kapary, ty by mi sem víc seděly. Tak dobrou chuť.
Kuře po myslivecku | Pollo alla cacciatora | Skoro z italské divočiny
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky. Rozehřejeme olej a orestujeme kuřecí maso, aby bylo ze všech stran uvařené.
    Nakrájené kuře opečeme
  2. Nakrájené houby (jidášovo ucho a žampiony) přidáme k masu.
    Nakrájíme houby
  3. Houby přidáme k masu
  4. Osolíme a opepříme. Přidáme rozmarýn (jehličky ze stonku odrbeme). Promícháme.
    Přidáme rozmarýn
  5. Přidáme ančovičky.
    Přidáme ančovičky
  6. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku zbavenou semínek – beraní rohy, které jsou tak středně pálivé, použil jsem naloženou. [Můžete dát pečenou papriku a k tomu přidat jednu nakrájenou chilli papričku.] A přimícháme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.
    Přidáme papriku
  7. Vmícháme prolisovaný česnek.
    Prolisujeme česnek
  8. Zalijeme červeným vínem a povaříme.
    Zalijeme vínem
  9. Dáme vařit špagety do osolené vody.
    Dáme vařit špagety
  10. Přidáme rajčata i se šťávou. Jakmile se prohřejí, rozbijeme je částečně měchačkou. [Můžete použít i krájená rajčata a třeba ještě trochu rajčatového pyré, záleží na tom, jakou chcete mít konzistenci.]
    Přidáme rajčata i se šťávou. Jakmile se prohřejí, rozbijeme je částečně měchačkou. [Můžete použít i krájená rajčata.]
  11. Přimícháme nasekanou bazalku.
    Přidáme nasekanou bazalku
  12. Vmícháme špagety a podáváme posypané parmezánem. Variantou je, že ze špaget na talíři vytvoříme hnízdo, do kterého uložíme kuřecí směs. [Pokud milujete parmezán, přistrouhejte ho.] Bazalka už je jen ozdobou.
    Podáváme se špagetami
Tip:

Cacciatore je nejpopulárnější s dušeným kuřecím masem (pollo alla cacciatora) nebo králíkem (coniglio alla cacciatora). Salamino cacciatore je verze salámová, dochucená pouze s česnekem a pepřem. A jestliže je zmíněno víno, pak existuje mnoho různých variací – například v jižní Itálii cacciatore se často připravuje z  červeného vína, zatímco severní části je při vaření součástí bílé víno. A ještě také ecistuje americká verze, která se připravuje s omáčkou Marinara.
Jidášovo ucho koupíte běžně v obchodech i u Vietnamců, bývá popsáno jak s ním naložit. Není-li, tak houby namočte aspoň na půl hodiny do vlažné vody, rychle nabydou, takže do jídla pro dva stačí určitě jen dva kousky. No, a malá zkušenost: když houby necháme ve vodě ještě trochu déle, můžete objevit utopeného červíka. Nebo také ne, ale nemusíte se bát hub červivých, často takové prostě nejsou. Já ho tam měl asi kvůli té zkušenosti.

RECEPT KROK ZA KROKEM