Karamelové kuře

Karamelové kuře s nakládanou okurkou | Porce z kuřecí farmy v exotickém hávu

Vyrážíme na mírně exotický výlet, kde potkáme kuřecí maso s příchutí karamelu a rychle naloženou okurkou. Pro ty, kterým sladké maso nevadí. No, není ho tam zase tolik. Ochutnejte.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 50 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 50 minut
Doba vaření
20 minut
Trochu dlouhá doba na přípravu? Ono to není nijak pracné, jen větší část času budeme čekat na chladnutí naložených okurek. Ale ta si koneckonců můžeme předpřipravit. A pamatujte, že je dobré vařit rýži tak v  čase, abychom skončili souběžně s masem. Nemusíme potom čekat.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 50 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 50 minut
Doba vaření
20 minut
Trochu dlouhá doba na přípravu? Ono to není nijak pracné, jen větší část času budeme čekat na chladnutí naložených okurek. Ale ta si koneckonců můžeme předpřipravit. A pamatujte, že je dobré vařit rýži tak v  čase, abychom skončili souběžně s masem. Nemusíme potom čekat.
Karamelové kuře s nakládanou okurkou | Porce z kuřecí farmy v exotickém hávu
Potřebujete:
Karamelové kuře
Nakládaná okurka
Příloha
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na nudličky, červenou cibuli na kolečka a česnek na jemné plátky.
    Připravíme si
  2. Připravíme si okurku. Smícháme ocet, cukr a vodu. Na mírnějším ohni vaříme za stálého míchání asi 3 minuty, aby se cukr rozpustil. Vmícháme cibulku a nakrájenou okurku a necháme vše vychladnout.
  3. Dáme si vařit rýži. Šálek rýže na 2 a půl šálku do vařící osolené vody. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 14 až 16 minut.
    Vaříme rýži
  4. V pánvi wok zahřejeme olej, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opečeme. Aby se maso nejen zatáhlo, ale i opeklo. Tak asi 8 až 10 minut. Opečené maso dáme stranou.
    Maso opečeme
  5. Do pánve nyní dáme nakrájenou cibuli a restujeme, aby změkla.
    Cibuli orestujeme
  6. Přidáme nakrájený česnek a vaříme ještě minutu.
    Česnek
  7. Vrátíme do pánve maso, přidáme sojovou omáčku a povaříme zakryté na středním ohni asi 3 minuty.
    Vrátíme maso
  8. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme tak 2 minuty, přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávu. Mícháme a vaříme tak 2 minuty, aby omáčka zhoustla.
    Cukr přidáme
  9. Podáváme s rýží a nakládanou okurkou.
    Karamelové kuře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..