Kuře na pánvi | Vše v jednom až na přílohu

Tahle jídla mě baví, protože u nic nenaděláte moc nádobí, takže ubývá práce. Máme tu opět kuřecí maso, tentokrát stehenní řízky. A uděláme s nimi krátký proces, nic dlouhého, široké, ale možná přece jen bystrozrakého.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
30 minut
Stehenní řízky si nakrájíme tak na tři filety z každého. Rajčatový protlak se spojí s vývarem a chutěmi koření do chutné omáčky. A když k tomu přidáme strouhanku z nachos, je to prostě skvělé.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
30 minut
Stehenní řízky si nakrájíme tak na tři filety z každého. Rajčatový protlak se spojí s vývarem a chutěmi koření do chutné omáčky. A když k tomu přidáme strouhanku z nachos, je to prostě skvělé.
Kuře na pánvi | Vše v jednom až na přílohu
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Smícháme vývar, protlak, pepř, oregano, sůl a česnek v misce. Dobře promícháme a dáme stranou.
    Smícháme omáčku
  2. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, takové střední, jemně posolíme a opepříme. Dobře obalíme ve strouhance z nachos.
    Obalíme v nachos
  3. Rozehřejeme olej s kouskem másla na střední teplotu a lehce opečeme kuřecí maso. Tak 5 minut z každé strany.
    Lehce opečeme
  4. Pak přidáme směs s vývarem a houby a přivedeme k varu. Zakryjeme a dusíme na mírné teplotě asi 20 minut.
    Přidáme vývar
  5. Přidáme houby
  6. Dáme vařit bramborové hranolky v osolené vodě. Nic z pytlíku, mám na to vychytávku, která z brambory hranolky vyrobí. Pokud něco podobného nemáte, jistě si poradíte s jinou podobou brambor.
    Vaříme brambory
  7. Vyjmeme maso a dáme ho stranou do tepla (obvykle talíř s masem přikryji velkou poklicí). Omáčku přivedeme k varu, přilijeme trochu horké vody a vaříme tak 5 minut, aby se redukovala, tedy zhoustla.
    Omáčku provaříme
  8. Podáváme s vařeným bramborem, omáčku s houbami přelijeme přes kuřecí maso. A můžeme posypat nasekanou petrželkou.
    Podáváme s hranolky
Tip:

Strouhanka z nachos není nic jiného než rozemleté nachos. Jsou to kukuřičné chipsy, ochucené i neochucené. Nachos rozlámeme a rozdrtíme ve dlaních. Vše pak rozmixujeme – po všech pokusech s technikou, došlo na tyčový mixer. Poradil si s tím.

Hovězí maso po indicku | Vzpomínka na Madrás, Chennai, Čennaj

Když narazíte v receptech na Madrás, je to už jenom ozvěna starých časů. Město, které založili Angličané v jižní Indii už nese od roku 1996 jméno Čennaj, v anglickém přepisu samozřejmě Chennai. Takže kuřecí madrás nebo hovězí madrás, to už je trochu nostalgie.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Najít recept není tak těžké, ale nějak se to hemží kokosem, nebo kokosovým mlékem, což by jistě stálo za vyzkoušení, ale dneska se do toho pouštět nebudeme. Uděláme jednodušší verzi. S rýží a rajčatovým salátem s cibulí.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Najít recept není tak těžké, ale nějak se to hemží kokosem, nebo kokosovým mlékem, což by jistě stálo za vyzkoušení, ale dneska se do toho pouštět nebudeme. Uděláme jednodušší verzi. S rýží a rajčatovým salátem s cibulí.
Hovězí maso po indicku | Vzpomínka na Madrás, Chennai, Čennaj
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Na pánvi zahřeme olej a maso nakrájené na kostky na něm opečeme.
  2. Přidáme česnek nakrájený na kousky, koriandr, kmín, kurkumu, zázvor (s tím trochu opatrně, je dost aromatický) a chilli. Vaříme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme rajský protlak a vývar. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme dokud maso nezměkne. 40 až 60 minut, sami uvidíte, stačí ochutnat.
  3. Podáváme s rýží a salátem z rajčat a červené cibule.