Vždycky, už asi víte, následují po sobě dva recepty, které mají stejnou surovinu. No, ono se dá vařit pro dva, ale nakupování je to komplikovanější. Takže vždycky něco zbyde a co s tím. Využít. To je jasné. Občas se dá koupit malé množství u řezníka, ale vypadáte při tom málem jao vyvrhel. „A to je všechno?“ ptají se. A máte pocit, že jste něco zanedbali a podcenili. Na ty řeči se můžete vykašlat. A když nejde k řezníkovi, už jste trochu v maléru. Koupíte prostě víc než potřebujete. A pak je tu výzva. Jiné jídlo ze stejné suroviny. Tak tohle je úvod na Nobelovsku za literaturu. Jdeme na kuřecí spodní řízky.
Kuřecí kari | Rychlá večeře pro dva
Potřebujete: |
- 340 g kuřecích stehenních řízků
- 1 a 1/4 lžičky kari
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibuli
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 hrst cukrového hrášku – nebo mraženého
- 1 lžíci kukuřičného škrobu
- 100 g řeckého jogurtu – volitelné
- 1 lžičku zázvorové pasty
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- rýže – jako příloha
Jednotky:
Jak na to:
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Tak, jak se povedou. Dáme si vařit rýži jako přílohu. Bílou nebo basmati.
- Maso osolíme, opepříme a přidáme lžičku kari. Potom dobře prsty promneme, aby se koření dostalo na celý povrch masa.
- Rozpálíme rostlinný olej, tak 2 lžíce, a opečeme okořeněné masové nudličky. Tak asi 3 minuty. Pak dáme maso stranou. Olej necháme v pánvi.
- Do pánve pak dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme česnek a zázvorovou pastu. Promícháme. Přidáme ještě trochu kari, tak 1/4 lžičky a provaříme. Asi 3 minuty.
- Smícháme kuřecí vývar s kukuřičným škrobem a vše nalijeme do pánve.
- Vrátíme do pánve maso a promícháme. Chvíli povaříme, aby omáčka zhoustla.
- Přidáme hrášek.
- Promícháme, povaříme tak ještě asi 3 minuty. Můžete přidat pro zjemnění trochu jogurtu, pak promíchejte a můžete podávat.
- Podáváme.