Nedám pokoj, tak tu máme zase okurkový salát. Tentokrát s trochu netradiční přísadou – bílými fazolemi. Tak vzhůru na salát! A bude i video. Ne, že byste to nezvládli, ale mě to baví zkoušet další věci.
Množství ingrediencí je na vás, takže podle chuti postupně přidávejte olej i ocet. Salát máte hotový tak za 10 až 15 minut, pak už můžete servírovat. Nebo ještě dejte na chvíli vychladit.
Porce | Doba přípravy |
2 osoby | 10 minut |
|
|
Množství ingrediencí je na vás, takže podle chuti postupně přidávejte olej i ocet. Salát máte hotový tak za 10 až 15 minut, pak už můžete servírovat. Nebo ještě dejte na chvíli vychladit.
|
Potřebujete:
- 1 konzervu bílých máslových fazolí (plechovka obsahuje 240 g
- 1/2 salátové okurky
- 2 soudková rajčata
- 1 červenou cibuli
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa nebo citronové šťávy
- petržel
- sůl
- pepř
Jednotky:
Porce: osoby
Jak na to:
- Fazole propláchneme a necháme okapat.
- Nakrájíme rajčata. Podélně je rozčtvrtíme (pokud máte soudková) a pak napříč nakrájíme na plátky.
- Červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
- Okurku oloupeme na zebru a přepůlíme. Lžičkou se zbavíme semínek a pak napříč nakrájíme na půlměsíčky.
- Petržel nasekáme na drobnější kousky.
- Vše smícháme.
- Přidáme postupně olivový olej, je na vás, jaké množství chcete v salátu mít. Začněte 1 lžící.
- Pokropíme octem (můžete použít i citronovou šťávu), přidávejte postupně, podle chuti. Začněte 1 lžící.
- Přidáme sůl a pepř.
