Fazolová polévka s uzeným masem | Podzimní pohlazení

Zase mám k dispozici vývar s uzené krkovice a také zbylo trochu masa. To by mohlo fungovat v polévce. Takže zeleninka a nějaké koření. Třeba provesálské. Ať si vykouzlíme vzpomínku na Středomoří.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Taková podzimní záležitost. Polévka, která zahřeje, když je třeba. A ostatně, co se zbylým vývarem, lepší ho využít než vylít. Myslím si.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Taková podzimní záležitost. Polévka, která zahřeje, když je třeba. A ostatně, co se zbylým vývarem, lepší ho využít než vylít. Myslím si.
Fazolová polévka s uzeným masem | Podzimní pohlazení
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Nakrájíme šalotku na drobno, česnek nasekáme. Mrkev nakrájíme nadrobno a stejně tak stonek řapíkatého celeru.
    Nakrájíme zeleninu
  2. Cibulku osmahneme na olivovém oleji. Přidáme česnek a dáme mu 1 minutu.
    Osmahneme cibulku
  3. Přidáme česnek
  4. Zalijeme trochou vývaru a povaříme asi tak 5 minut.
    Zalijeme
  5. Přidáme mrkev a celer. Přilijeme vývar, přidáme provensálské koření, na drobno nasekané chilli papričky a vaříme na mírném ohni zakryté asi 20 minut.
    Přidáme zeleninu
  6. Nakrájíme chilli
  7. Přidáme chilli
  8. Přidáme koření
  9. Přidáme koření
  10. Přidáme propláchnuté fazole.
    Přidáme propláchnuté fazole
  11. Přidáme natrhané maso. Vše povaříme na mírném ohni ještě tak 10 minut.
    Maso
  12. Přidáme maso
  13. Podáváme s nasekanou petrželkou.
    Podáváme

Okurkový salát s bílými fazolemi a rajčaty | Italská trikolora

Nedám pokoj, tak tu máme zase okurkový salát. Tentokrát s trochu netradiční přísadou – bílými fazolemi. Tak vzhůru na salát! A bude i video. Ne, že byste to nezvládli, ale mě to baví zkoušet další věci.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Množství ingrediencí je na vás, takže podle chuti postupně přidávejte olej i ocet. Salát máte hotový tak za 10 až 15 minut, pak už můžete servírovat. Nebo ještě dejte na chvíli vychladit.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Množství ingrediencí je na vás, takže podle chuti postupně přidávejte olej i ocet. Salát máte hotový tak za 10 až 15 minut, pak už můžete servírovat. Nebo ještě dejte na chvíli vychladit.
Okurkový salát s bílými fazolemi a rajčaty | Italská trikolora
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Fazole propláchneme a necháme okapat.
    Fazole propláchneme
  2. Nakrájíme rajčata. Podélně je rozčtvrtíme (pokud máte soudková) a pak napříč nakrájíme na plátky.
    Nakrájíme rajčata
  3. Červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
    Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky
  4. Okurku oloupeme na zebru a přepůlíme. Lžičkou se zbavíme semínek a pak napříč nakrájíme na půlměsíčky.
    Oloupeme
  5. Přepůlíme
  6. Vyškrabeme
  7. Nakrájíme
  8. Petržel nasekáme na drobnější kousky.
    Petržel nasekáme
  9. Vše smícháme.
    Všechno smícháme
  10. Přidáme postupně olivový olej, je na vás, jaké množství chcete v salátu mít. Začněte 1 lžící.
  11. Pokropíme octem (můžete použít i citronovou šťávu), přidávejte postupně, podle chuti. Začněte 1 lžící.
  12. Přidáme sůl a pepř.
  13. A můžeme podávat