Vyvstal mi naráz problém, prý jsou kuřecí prsa suchá a mám si je nechat od cesty nebo dát za klobouk. No, názory mohou být různé, také je pravda, že prsní řízky musíte trochu potrápit v nějaké marinádě nebo jogurtu, případně podmáslí. Ona se poddají. Ale co s prsíčky, když se zvedla kritika? A už není čas je naložit, takže půjdeme trochu jinou cestou.
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Takže jsem se uchýlil k malé lsti. Kuřecí prsní řízek ukryji do soté. Ano, malé kousky masa, dušení, to by mohlo pomoci. Trochu jsem se bál, že to dopadne italskou domácností, ale výsledek překvapil natolik, že si mi dostalo pochvaly. No, proč to neříct. Pochutnáte si také!
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Takže jsem se uchýlil k malé lsti. Kuřecí prsní řízek ukryji do soté. Ano, malé kousky masa, dušení, to by mohlo pomoci. Trochu jsem se bál, že to dopadne italskou domácností, ale výsledek překvapil natolik, že si mi dostalo pochvaly. No, proč to neříct. Pochutnáte si také!
Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme. Tak 4 až 5 minut. Poté dáme slaninu stranou.
Kuřecí řízek nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Do pánve, ve které jsme restovali slaninu přidáme lžíci oleje a kousek másla. Na tuku opečeme kuřecí maso ze všech stran, asi 10 minut.
K opečenému masu vrátíme slaninu a promícháme. Přidáme nakrájené žampiony a znovu promícháme, necháme chvíli restovat.
Přilijeme trochu bílého vína a povaříme.
Přidáme kuřecí vývar, přivedeme k varu.
Snížíme teplotu a necháme probublávat a pak zakryjeme a dusíme asi 25 minut.
Z kousku másla a dvou lžiček hladké mouky si připravíme jíšku. Zapravíme ji do šťávy a chvíli provaříme. V závěru přidáme trochu smetany na šlehání a nasekanou pažitku.
Kuřata se tu objevují docela zhusta. Asi proto, že je mám rád a jejich příprava je vcelku v pohodě. Pokud máte obavu, že bude maso příliš suché, stačí sáhnout po anglické slanině a rázem je vše vyřešeno.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Kuřecí paličky zabalené do anglické slaniny a pečené na cibulovém lůžku společně s bramborami, toť vše.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Kuřecí paličky zabalené do anglické slaniny a pečené na cibulovém lůžku společně s bramborami, toť vše.
kuřecí vývarjen trochu na podlití, nemáte-li, stačí voda
Jednotky:
Jak na to:
Kuřecí paličky osolíme, opepříme a zabalíme do dvojitého plátku anglické slaniny. Balíček zajistíme třeba párátkem.
Červené brambory nakrájíme na osminky, cibuli na půlkolečka.
Do pekáčku rozprostřeme cibuli, položíme na ni kuřecí paličky, přidáme nakrájené brambory a mírně pokropíme olivovým olejem. Ještě trochu osolíme a opepříme. Přidáme snítky rozmarýnu.
Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme si 20 minut. Potom přidáme kousek másla a zalijeme trochou kuřecího vývaru. Necháme péct ještě 30 minut. Posledních 10 minut teplotu zmírníme asi na 160 °C.
Nemám na mysli maratónce ani mistra světa, jen si uděláme rychlé kuře, které si samozřejmě vychutnáte. Pokud nehodlujete jídlu vařeném na víně, sáhněte po kuřecím vývaru. Ten přece máte po ruce. Nebo zkuste obojí, tak půl na půl.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
2porce
Doba vaření
30minut
Porce
2porce
Doba vaření
30minut
K rychlému kuřeti můžete připravit šťouchané brambory. Tyhle jsem okoukal od šéfkuchaře Café Colore Luboše Leopolda. Stačí máslo, šalotka a brambory. No, skoro jsou jako jeho, vlastně jeho babičky. K šalotce jsem přidal ještě jarní cibulku.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
2porce
Doba vaření
30minut
Porce
2porce
Doba vaření
30minut
K rychlému kuřeti můžete připravit šťouchané brambory. Tyhle jsem okoukal od šéfkuchaře Café Colore Luboše Leopolda. Stačí máslo, šalotka a brambory. No, skoro jsou jako jeho, vlastně jeho babičky. K šalotce jsem přidal ještě jarní cibulku.
Smícháme mouku, sůl a pepř. Kuřecí řízky lehce naklepeme. Pokud jste si vybrali kuřecí prsa, trochu víc přitlačte.
Kuřecí řízky obalíme ve směsi mouky, jemně setřeseme zbylou mouku.
Dáme vařit brambory ve slupce.
Na pánvi rozehřejeme máslo a na mírném ohni opečeme řízky po obou stranách dohněda.
Přidáme k řízkům víno (nebo vývar), teplotu zmírníme a necháme odkryté vařit 15 minut. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší, zkusit můžete i široké nudle.
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme. Nakrájíme nadrobno šalotku a tu osmahneme na másle s trochou olivového oleje. Pak přidáme pokrájené brambory, trochu opečeme a pak je rozšťoucháme. Přidáme jarní nakrájenou cibulku. Mírně opečeme, přidáme trochu soli a pepř. A ještě trochu vody. Ale s tou opatrně.
Játra na víně? Proč ne?! Rozhodně nebudete opilí! Vína je jen trocha a při vaření se alkohol odpaří. Každopádně to má být rychlý oběd. A také, že jo!
Hlasů: 2
Hodnocení: 3.5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
12minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
12minut
V receptu se ukrývá prosecco, tedy kamarád sektu, šumivé víno z Itálie, kterému jsem přišel na chuť v míchaných nápojích až v Řecku. Použití je prosté, bílého vína jsem měl jen trochu, tak jsem povolal na pomoc ještě prosecco. Takže je na vás, jaké víno si do jatýrek přidáte.
Hlasů: 2
Hodnocení: 3.5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
12minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
12minut
V receptu se ukrývá prosecco, tedy kamarád sektu, šumivé víno z Itálie, kterému jsem přišel na chuť v míchaných nápojích až v Řecku. Použití je prosté, bílého vína jsem měl jen trochu, tak jsem povolal na pomoc ještě prosecco. Takže je na vás, jaké víno si do jatýrek přidáte.
Játra vložíme do mikrotenového sáčku, opepříme, posypeme sušenou petrželkou, přidáme mouku a sáčkem několikrát zatřeseme, aby mouka dobře obalila játra.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej s máslem.
Přidáme játra a nakrájenou cibuli s česnekem. Restujeme na střední teplotě minimálně 5 minut. Na játrech by mělo být vidět, že jsou opečená.
Přidáme víno, promícháme a ještě 2 až 3 minuty restujeme.