Pátrání po cibulových placičkách | Placky s cibulí, bramborou, mrkví a slaninou

Tak teď si vyzkoušíme něco dobrého, rychlého. Napadlo mě, že by to mohly být cibulové placky, už tu jeden recept mám, tak by to chtělo inovaci.  Narazil jsem na stovky receptů, kde má hlavní slovo jarní cibulka, to také někdy zkusím, ale budeme vařit z toho, co máme doma po ruce. Tak nějak jako kdysi, když se v naší kuchyni vařívalo.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Kuchyňská cibule a brambory tuhle experimentální záležitost odstartují. To je základ, který v placičkách být musí. A také kousek mrkve, to se hodí.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Kuchyňská cibule a brambory tuhle experimentální záležitost odstartují. To je základ, který v placičkách být musí. A také kousek mrkve, to se hodí.
Pátrání po cibulových placičkách | Placky s cibulí, bramborou, mrkví a slaninou
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Nakrájíme si slaninu na proužky, nastrouháme brambory, cibuli (chvíli to jde, zbytek si rozsekejte na mixeru), nastrouháme i mrkev. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku.
  2. Slaninu opečeme nasucho na pánvi, asi tak 4 až 5 minut na středním planemi bude stačit, smícháme ji pak s bramborami, cibulí a mrkví. Přidáme vajíčko a rozmícháme. Přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vytvoříme těsto.
  3. A teď už smažíme na oleji. Jako bramborák. Pokud si zvolíte pánvičku o průměru 14 centimetrů, pak těch sedm placiček budete smažit tak 45 minut. Vše si urychlíte použitím lívanečníku. Určitě budete mít hotovo do 20 minut.

Zeleninový vývar, není čeho se bát

Občas ho potřebujete, a když to přeženu, je to stejná cesta jako na kuřecí vývar, akorát kratší a bez kuřete.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Zkuste domácí vývar, nebudete litovat trochy času.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Zkuste domácí vývar, nebudete litovat trochy času.
Zeleninový vývar, není čeho se bát
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme nejlépe na půlky. Mrkev i petržel překrojíme napříč. Na pánvi všechnu zeleninu na sucho opečeme, aby získala světle hnědý nádech.
  2. Poté přilijeme horkou vodu, dochutíme solí a pomalu vaříme tak 30 až 40 minut. Můžeme přidat i pepř. Scedíme a vývar je hotov!
  3. Takový vývar se hodí třeba na přípravu italského rizota.
KROK SUN KROK
  1. Nakrájenou zeleninu opékám na pánvi nasucho.
  2. Pokud se vám nevejde všechna do jedné pánve, nezoufejte a opečte ji postupně.
  3. Nad rajčaty jsem trochu váhal, ale nakonec to šlo dobře.
  4. A teď všechno naskládáme do vody a vaříme.
  5. Skoro hotovo. Zeleninu vyhodíme a vývar je připravený k dalšímu použití.