Pikantní bůček | Kalorická bomba

Jsem spíš na libové maso, tučné mě moc neláká. Ale objevila výjimka. Výjimečné je i to, že jsem do kuchyně získal zdatného asistenta. Takže ten jeho recept je mu šitý na chuť. Můžete si pikantní bůček připravit jako večeři, svačinu, chuťovku, hodil by se i na piknik nejspíš, pokud by jste ho udrželi v chladu.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
165 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
165 minut
Jenom jsem přihlížel. A evidentně je to jednoduchá záležitost. Ale co potřebujete nejvíc, je čas. Čas na rozležení hned na začátku, ale nemusíte to absolvovaat, byť je to leepší, protože se chutě propojí a pak potřebujete čas na vychlazení, hned na konci. To mezi tím je zábava. Ingredience používejte tak po hrstech, podle odhadu a chuti.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
165 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
165 minut
Jenom jsem přihlížel. A evidentně je to jednoduchá záležitost. Ale co potřebujete nejvíc, je čas. Čas na rozležení hned na začátku, ale nemusíte to absolvovaat, byť je to leepší, protože se chutě propojí a pak potřebujete čas na vychlazení, hned na konci. To mezi tím je zábava. Ingredience používejte tak po hrstech, podle odhadu a chuti.
Pikantní bůček | Kalorická bomba
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Bůček omyjeme a osušíme.
    Připravíme si
  2. Kůži nařežeme do mřížky.
    Nařízneme
  3. Vetřeme sůl.
    Osolíme
  4. Vetřeme pepř.
    Opepříme
  5. Vetřeme kmín a prolisovaný česnek.
    Okmínujeme
  6. Dáme do pekáčku. Necháme tak hodinu v klidu.
    Dáme do pekáčku
  7. Vložíme do předehřáté trouby na 180 až 200 °C, pečeme 45 minut. Pak obrátíme a za častého podlévání pečeme hodinu a půl až dvě hodiny.
    Pečeme
  8. Necháme vychladnout.
    Hotovo
  9. Nakrájíme na plátky, které poklademe na chleba potřený hořčičí. Podle chutí dosolíme, opepříme a posypeme paprikou. Ozdobíme okurkou, cibulkou a paprikou.
    Podáváme

Čočka s debrecínským párkem | Improvizace na čočkové téma

Hlasů: 4
Hodnocení: 4.75
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
45 minut
Na začátku nebylo slovo, ale čočka. Nápad udělat klasickou na kyselo jsem ale zahnal, půjdeme jinou cestou, ale cíl je stejný a jasný: dobrá večeře. Tahle večeře vznikne za pochodu.
Hlasů: 4
Hodnocení: 4.75
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
45 minut
Na začátku nebylo slovo, ale čočka. Nápad udělat klasickou na kyselo jsem ale zahnal, půjdeme jinou cestou, ale cíl je stejný a jasný: dobrá večeře. Tahle večeře vznikne za pochodu.
Čočka s debrecínským párkem | Improvizace na čočkové téma
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Olej zahřejeme na pánvi a přidáme nakrájenou cibuli, obě cibule, prosím. Orestujeme, aby cibule zesklovatěla, mírně osolíme.
  2. Přidáme předem namočenou čočku s trochou vody, ve které jsme ji měli namočenou. Zakryjeme, zmírníme plamen a dusíme. Po 15 minutách přidáme česnek. Opět zakryjeme. Po 20 minutách přidáme vývar a červené víno, mírně zvýšíme teplotu a vaříme odkryté 10 minut.
  3. Přidáme mraženou zeleninu (květák, brokolice, mrkev) a zakryjeme. Dusíme ještě 10 minut. Mírně dopepříme.
  4. Párky ohřejeme a vejce uvaříme na tvrdo.
  5. Podáváme s dijonskou hořčicí, ozdobíme nasekanou petrželkou.