Podáváme zdobené petrželskou a nakrájenými rajčaty, které osolíme a opepříme

Skvělé papriky plněné orzo | Vegetariánská verze

Je spousta receptů, jak připravit plněné papriky, náplně jsou různé jako chutě. I tady mám několik želízek v ohni, třeba papriky plněné taliány nebo papriky plněné masem a papričkami jalapeňo nebo papriky plněné masem a kapary či plněné papriky s rajčatovou omáčkou, kde se místo rýže objevují brambory. Takže půjdeme dál. Orzo je vlastně těstovinová rýže. Takže s rýží a bez rýže. A ještě jedno překvapení navíc!

Hlasů: 4
Hodnocení: 4.5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Co vás asi zaskočí je, že chybí maso. Fakt není! Takže vegetariáni, vzhůru do kuchyně! Možná vám bude připadat, že se toto jednoduché jídlo dělá až moc dlouho, ale všechno chce svůj čas.
Hlasů: 4
Hodnocení: 4.5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Co vás asi zaskočí je, že chybí maso. Fakt není! Takže vegetariáni, vzhůru do kuchyně! Možná vám bude připadat, že se toto jednoduché jídlo dělá až moc dlouho, ale všechno chce svůj čas.
Skvělé papriky plněné orzo | Vegetariánská verze
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. Rajčata nakrájíme nadrobno. Přidáme oregano, sýr, olivový olej, česnek, sůl a pepř. Promícháme.
    Smícháme rajčata s česnekem, sýrem a kořením
  3. Připraveno
  4. Kuřecí vývar přivedeme k varu a přidáme orzo. Vaříme tak asi 3 minuty. Orzo scedíme, vývar si uchováme.
    Vývar zahřejeme a vaříme orzo
  5. Scedíme
  6. Orzo přidáme do rajčatové směsi a smícháme dohromady.
    Smícháme směs rajčat s orzem
  7. Vývar nalijeme do zapékací misky. Paprikám odřízneme vršky a zbavíme je membrán a semínek. Spodní část paprik seřízneme, aby mohly stát v zapékací misce. Papriky naplníme směsí orzo s rajčaty. Vložíme do misky s vývarem.
    Naplníme papriky
  8. Zakryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut.
    Zakryjeme alobalem
  9. Pak sundáme alobal a posypeme směs v paprikách sýrem. Pečeme ještě asi 15 minut, dokud sýr nezezlátne.
    Posypeme sýrem
  10. Hotovo
  11. Přendáme papriky na talíře a dozdobíme nasekanou petrželkou nebo bazalkou. Přidáme nakrájené rajče, které ještě osolíme a opepříme.
    Podáváme
Tip:

ORZO je těstovina, která tvarem připomíná rýži.
Je vhodná jako zavářka, příloha nebo do salátů.  Zaklínadlem je semolina. Co to je? Semolina je mouka z tvrdé pšenice, z čehož plyne také další používaný název tohoto druhu těstovin, a to těstoviny z tvrdé pšenice. Tvrdá pšenice je druhým nejrozšířenějším druhem. Pěstuje se v Evropě, Austrálii a Kanadě. K výrobě většiny tuzemských těstovin se používá pšenice obecná.Tvrdá pšenice je jako základní surovina na výrobu těstovin dražší, avšak vhodnější. Takže orzo nepořídíte v ceně kolínek. Těstoviny vyrobené ze semoliny se nelepí, nerozvařují, jsou tvarově stálejší.  Těstoviny se vaří "al dente" (na skus) v dostatečně slané vodě, mírně se ochladí a přidá se trocha panenského olivového oleje. Vařením "al dente" se rozumí takové vaření, při němž těstovina uvnitř zůstane mírně nedovařená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..