Kapustový salát se slaninou a nivou | Rychlý, stojí za to si počkat…

Salát, který máte hotový za patnáct minut má přece jen háček – měl by počkat na vás v ledničce aspoň osm hodin. To radí Ali z Kansas City a já jí věřím, vždyť mě k tomuto salátu inspirovala, třebaže ve finále máme každý svůj a odlišný salát.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
15 minut + 8 hodin odležení
Doba přípravy
15 minut + 8 hodin odležení
Salát z kapusty je další možností, jak využít tuhle báječnou zeleninu. Ledacos jsme s ní už podnikli, takže proč se nepustit do oblíbeného tematu – salátu? S přidanou hodnotou – cizrnou.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
15 minut + 8 hodin odležení
Doba přípravy
15 minut + 8 hodin odležení
Salát z kapusty je další možností, jak využít tuhle báječnou zeleninu. Ledacos jsme s ní už podnikli, takže proč se nepustit do oblíbeného tematu – salátu? S přidanou hodnotou – cizrnou.
Kapustový salát se slaninou a nivou | Rychlý, stojí za to si počkat...
Potřebujete:
Zálivka
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kapustu nakrájíme na drobné kousky, rajčátka přepůlíme. Orestovanou anglickou slaninu nakrájíme na kousky, nivu rozdrobíme. Přidáme lžíci oleje a vše promícháme.
    Zeleninu smícháme
  2. Smícháme všechny ingredience na zálivku.
    Zálivka
  3. Zalijeme zálivkou a opět dobře promícháme. Dáme do umělohmotného boxu a necháme odležet 8 hodin v ledničce.
    Zalijeme salát
Tip:

A úpokud zrovna neprahnete po salátu z kapusty, zkuste báječnou kapustovou polévku.

Parmezánové špagety se slaninou a mozzarellou

Vypadá to na těstovinovou sérii, linguine a teď špagety. Ale proč ne? Lehké, rychlé, chutné.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Inspiraci jsem tentokrát našel v Austrálii, ale nebyl bych to já, abych si ho neupravil pro sebe a podle své chuti. Na mozzarellových třešničkách nemusíte trvat, můžete nakrájet i mozzarellu, kterou máte po ruce nebo i jiný nezrající sýr.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Inspiraci jsem tentokrát našel v Austrálii, ale nebyl bych to já, abych si ho neupravil pro sebe a podle své chuti. Na mozzarellových třešničkách nemusíte trvat, můžete nakrájet i mozzarellu, kterou máte po ruce nebo i jiný nezrající sýr.
Parmezánové špagety se slaninou a mozzarellou
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Na plech vyložený pečicím papírem, pokapaném olivovým olejem, dáme plátky anglické slaniny, na ně poklademe překrájené mozzarellové třešínky.
    Slanina a mozzarella
  2. Mozzarellu překryjeme přečuhujícími konci plátků slaniny. Jeden z plátků slaniny dáme křížem, aby se sýr v hnízdečku lépe udržel. Pečeme 6 až 8 minut, aby se sýr roztavil.
    Zabalíme slaninu
  3. Dáme vařit špagety do osolené vroucí vody a necháme je 6 až 8 minut vařit, tak al dente. Instrukce jsou na obalu špaget.
  4. Špagety slijeme, ale necháme si tak šálek vody ze špaget stranou. Špagety dáme do pánve (nebo kastrolu), přidáme máslo a necháme rozpustit.
    Máslo dáme do špaget
  5. Přilijeme vodu ze špaget a povaříme asi tak 4 až 5 minut (vody dávejte přiměřeně – nechystáme žádnou polévku a špagety bychom neměli utopit).
    Přilijeme vývar ze špaget
  6. Sundáme špagety z vařiče, přidáme k nim parmezán a promícháme.
    Přidáme strouhaný sýr
  7. Těstoviny rozdělíme na talíře, přes ně položíme slaninu se sýrem a opepříme. V závěru ještě můžeme posypat parmezánem.
Tip:

Připravte si také třeba linguine, ploché špagety. Recepty najdete tady a tady. V první hraje roli parmezán, slanina a rajčátka ve druhém kapusta a bílé fazole.

Plněná vejce | Improvizace

Tak tuhle záležitost každý určitě zkusil, jednohubky  nebo předkrm, jak chcete. Není to nic složitého, jenom jde o vyváženost náplně.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
1 osoba 10 minut
Doba vaření
6 minut
Porce Doba přípravy
1 osoba 10 minut
Doba vaření
6 minut
Zkuste si také hrát, nic tím nezkazíte. I když – pokud použijete dijonskou hořčici, mírněte se v množství. Lepší (a jistě i decentnější v tomto případě) je klasická hořčice, je přece jen jemnější, bez oné výrazné chuti. Ale pokud jste milovníci dijonské, nebudu vám bránit. S chutí do toho!
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
1 osoba 10 minut
Doba vaření
6 minut
Porce Doba přípravy
1 osoba 10 minut
Doba vaření
6 minut
Zkuste si také hrát, nic tím nezkazíte. I když – pokud použijete dijonskou hořčici, mírněte se v množství. Lepší (a jistě i decentnější v tomto případě) je klasická hořčice, je přece jen jemnější, bez oné výrazné chuti. Ale pokud jste milovníci dijonské, nebudu vám bránit. S chutí do toho!
Plněná vejce | Improvizace
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Vajíčka uvaříme natvrdo. Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme nasucho na pánvi.
    Slaninu opečeme
  2. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno.
    Cibulku nakrájíme
  3. Vejce podélně přepůlíme a žloutky vyjmeme.
    Žloutky vyjmeme
  4. Žloutky rozbijeme vidličkou, přidáme k nim hořčici, majonézu, slaninu a cibulku. Dobře promícháme. Podle chuti můžeme přisolit i připepřit.
  5. Vejce naplníme směsí a dáme vychladit. Pro jednoho stačí dvě vejce, násobte vše počtem strávníků a budou všichni spokojeni.
    Vejce naplníme

Linguine se slaninou, rajčaty a parmezánem

Tyhle ploché špagety už jsem vyzkoušel. Když jsem s tím vylezl do světa na toprecepty.cz, sklidil jsem kritiku, že jim říkám linguiny a ne linguine. No, je to stejné jako vařit špagety a ne spaghetti, byť je to totéž, ale tu výtku, že jsem si mírně počeštil ploché špagety prostě neberu. Ale nehádám se a pro klid duší volím název linguine. Umíte to správně vyslovit? Hlavně, že se vaří stejně jako všechny těstoviny. A u těchto od Panzani je al dente 11 minut.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Hledám cesty jak se vyhnout rajčatovému protlaku a nedej bože, abych snad sáhl po kečupu. Ale tentokrát to jde bez bolesti. Zkuste to se mnou. Pochutnáte si.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Hledám cesty jak se vyhnout rajčatovému protlaku a nedej bože, abych snad sáhl po kečupu. Ale tentokrát to jde bez bolesti. Zkuste to se mnou. Pochutnáte si.
Linguine se slaninou, rajčaty a parmezánem
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Dáme vařit těstoviny do slané vody, budou al dente, takže 11 minut. Budeme potřebovat trochu vody z uvařených těstovin, takže si počkáme.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a na suché pánvi opečeme dokřupava.
    Anglickou slaninu opečeme
  3. Slaninu dáme stranou, na pánev dáme nasekaný česnek a po chvilce na čtvrtinky nakrájená rajčata, přilijeme lžíci až dvě vody, ve které jsme uvařili těstoviny a provaříme asi tak 2 minuty.
    Osmahneme česnek a rajčata
  4. Přidáme osmaženou slaninu. Promícháme.
    Přimícháme slaninu
  5. Do směsi přidáme scezené těstoviny a parmezán. V závěru osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.
    Vmícháme těstoviny
  6. Servírujeme