Kuřecí prsa pečená ve slaninovém županu

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
35 minut
Kuřecí prsa jsou trochu oříšek, ale jenom proto, že hodně záleží na tom, aby byla vláčná a ne vysušená. Proto je dobré při pečení povolat spolehlivé pomocníky, kteří maso zjemní. V našem případě jde o anglickou slaninu a pesto. A olej. Používám řepkový, který není tolik aromatický jako slunečnicový.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
35 minut
Kuřecí prsa jsou trochu oříšek, ale jenom proto, že hodně záleží na tom, aby byla vláčná a ne vysušená. Proto je dobré při pečení povolat spolehlivé pomocníky, kteří maso zjemní. V našem případě jde o anglickou slaninu a pesto. A olej. Používám řepkový, který není tolik aromatický jako slunečnicový.
Kuřecí prsa pečená ve slaninovém županu
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
  2. Závitky dáme do zapékací misky a přelijeme olejem.
    Kuřecí prsa naložíme
  3. Pečeme ve spodní části trouby 25 minut. Potom závitky otočíme a pečeme ještě 10 minut. Mezitím si uvaříme brambory v osolné vodě, do které jsme přidali kmín. Připravíme si také šťávu na zalití. Máslo rozpustíme, přidáme trochu oleje z výpeku a rozmícháme lžičku hladké mouky. Zalijeme horkou vodou a za stálého míchání povaříme.
  4. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Frankfurtské fazole rychle a spolehlivě | Jedeme tuhle jízdu s Heinzem

Recept prý vymyslela Sheila ve Státech, nebo ho snad jenom pustila do sítě a světa. „Je to jednoduché a chutná skvěle,“ uvedla s tím, že to může být jak oběd, tak večeře nebo si jídlo připravíte na piknik. Tak jo, vyzkoušíme.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba vaření
20 minut
Doba vaření
20 minut
Bude to večeře, a uvidíme. Jenom jsem si recept upravil. Pečené fazole jako na potvoru nikde! (Byla to trochu fuška, když mě zklamal My čili Tesco, ale zachránila to Billa a suchou hořčici, tu aby pohledal, že jo?! Sheila nemá se suchou hořčicí problém, sáhneme tedy po "mokré". Skvělá teplá večeře, jestli je to jídlo na piknik, to posuďte sami, ale chutné jsou fazole i za studena
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba vaření
20 minut
Doba vaření
20 minut
Bude to večeře, a uvidíme. Jenom jsem si recept upravil. Pečené fazole jako na potvoru nikde! (Byla to trochu fuška, když mě zklamal My čili Tesco, ale zachránila to Billa a suchou hořčici, tu aby pohledal, že jo?! Sheila nemá se suchou hořčicí problém, sáhneme tedy po "mokré". Skvělá teplá večeře, jestli je to jídlo na piknik, to posuďte sami, ale chutné jsou fazole i za studena
Frankfurtské fazole rychle a spolehlivě | Jedeme tuhle jízdu s Heinzem
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Párky vaříme 5 minut (Sheila radí, že je dobré je vařit v hrnci s vodou, no to by mě nenapadlo...). Tak pojedeme.
  2. V pánvi wok (mám ji v oblíbených nádobách) osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidáme fazole (odhadněte, zda využijete obě konzervy fazolí, nebo přidáte méně) a nakrájené párky, hořčici a babercue omáčku. Promícháme, osolíme, opepříme a osvěžíme lžičkou uzené papriky, lžičkou granulovaného česneku a na mírném ohni necháme 10 až 15 minut probublávat.
Tip:

Tip pro dva: Stačí 3 párky, 1 konzerva fazolí a 2 lžíce barbeque omáčky, lžička hořčice, porce jsou menší, ale postačující. Pokud jste sami, máte i na druhý den na snídani. A nemusíte ani ohřávat, berte to jako piknik, i studené je skvělé.

Pátrání po cibulových placičkách | Placky s cibulí, bramborou, mrkví a slaninou

Tak teď si vyzkoušíme něco dobrého, rychlého. Napadlo mě, že by to mohly být cibulové placky, už tu jeden recept mám, tak by to chtělo inovaci.  Narazil jsem na stovky receptů, kde má hlavní slovo jarní cibulka, to také někdy zkusím, ale budeme vařit z toho, co máme doma po ruce. Tak nějak jako kdysi, když se v naší kuchyni vařívalo.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Kuchyňská cibule a brambory tuhle experimentální záležitost odstartují. To je základ, který v placičkách být musí. A také kousek mrkve, to se hodí.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Kuchyňská cibule a brambory tuhle experimentální záležitost odstartují. To je základ, který v placičkách být musí. A také kousek mrkve, to se hodí.
Pátrání po cibulových placičkách | Placky s cibulí, bramborou, mrkví a slaninou
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Nakrájíme si slaninu na proužky, nastrouháme brambory, cibuli (chvíli to jde, zbytek si rozsekejte na mixeru), nastrouháme i mrkev. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku.
  2. Slaninu opečeme nasucho na pánvi, asi tak 4 až 5 minut na středním planemi bude stačit, smícháme ji pak s bramborami, cibulí a mrkví. Přidáme vajíčko a rozmícháme. Přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vytvoříme těsto.
  3. A teď už smažíme na oleji. Jako bramborák. Pokud si zvolíte pánvičku o průměru 14 centimetrů, pak těch sedm placiček budete smažit tak 45 minut. Vše si urychlíte použitím lívanečníku. Určitě budete mít hotovo do 20 minut.