Plněná vejce | Improvizace

Tak tuhle záležitost každý určitě zkusil, jednohubky  nebo předkrm, jak chcete. Není to nic složitého, jenom jde o vyváženost náplně.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
1 osoba 10 minut
Doba vaření
6 minut
Porce Doba přípravy
1 osoba 10 minut
Doba vaření
6 minut
Zkuste si také hrát, nic tím nezkazíte. I když – pokud použijete dijonskou hořčici, mírněte se v množství. Lepší (a jistě i decentnější v tomto případě) je klasická hořčice, je přece jen jemnější, bez oné výrazné chuti. Ale pokud jste milovníci dijonské, nebudu vám bránit. S chutí do toho!
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
1 osoba 10 minut
Doba vaření
6 minut
Porce Doba přípravy
1 osoba 10 minut
Doba vaření
6 minut
Zkuste si také hrát, nic tím nezkazíte. I když – pokud použijete dijonskou hořčici, mírněte se v množství. Lepší (a jistě i decentnější v tomto případě) je klasická hořčice, je přece jen jemnější, bez oné výrazné chuti. Ale pokud jste milovníci dijonské, nebudu vám bránit. S chutí do toho!
Plněná vejce | Improvizace
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Vajíčka uvaříme natvrdo. Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme nasucho na pánvi.
    Slaninu opečeme
  2. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno.
    Cibulku nakrájíme
  3. Vejce podélně přepůlíme a žloutky vyjmeme.
    Žloutky vyjmeme
  4. Žloutky rozbijeme vidličkou, přidáme k nim hořčici, majonézu, slaninu a cibulku. Dobře promícháme. Podle chuti můžeme přisolit i připepřit.
  5. Vejce naplníme směsí a dáme vychladit. Pro jednoho stačí dvě vejce, násobte vše počtem strávníků a budou všichni spokojeni.
    Vejce naplníme

Špekáčky na červeném víně s harissou | Chuťovka jen tak

Chystám se na utopence, ale než se do nich pustím, přidal jsem si ještě chuťovku. Napřed to měly být špekáčky na černém pivu, ale jak to tak dopadá, měním za pochodu. A tak padla volba na červené víno. A pak tu mám menší problém, obvykle se ke špekáčkům (a klobásám v podobných receptech i v zahraničí) přidává rajčatový protlak. Ten je jaksi na indexu. Mně nevadí, ale na tom zase tak nesejde. Co tedy dát jinou pastu. Třeba harissu? Své si jistě udělá.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Trochu jsem ještě váhal, ona totiž už čeká také zelená pálivá paprika, tak aby to zase nebylo na volání hasičů. A protože recepty tady píšu až po dokončení jídla a ochutnání, je to důkaz, že jsem neshořel ani nepohořel.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
45 minut
Trochu jsem ještě váhal, ona totiž už čeká také zelená pálivá paprika, tak aby to zase nebylo na volání hasičů. A protože recepty tady píšu až po dokončení jídla a ochutnání, je to důkaz, že jsem neshořel ani nepohořel.
Špekáčky na červeném víně s harissou | Chuťovka jen tak
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme.
    Připravte si
  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájené papriky.
    Zelenina
  3. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek.
    Přidáme česnek
  4. Zalijeme trochou červeného vína, zakryjeme a podusíme 5 minut. Přidáme špekáčky rozkrojené podélně na poloviny. A opět dusíme 5 minut. Pak zalijeme trochou vína a dusíme 15 minut.
    Přilejte víno
  5. Ještě přidáme bobkové listy, dolijeme víno a necháme 5 minut dusit.
    Bobkové listy
  6. Přidáme harissu, dolijeme víno a necháme dusit 5 minut.
    Harissa
  7. Zvýšíme teplotu a omáčku redukujeme.
    Omáčku redukujeme
  8. Podáváme s chlebem.
    Podáváme s chlebem