Sekaná z bílé klobásy | Zkuste inovaci

Už je to tady, zase. Bílá klobása. Není to ona klasická vinná klobása, ale bílá klobása. Jako takovou ji koupíte. Tuhle sekanou jsem vyzkoušel a můžete mi věřit, že je to jiná káva, ale stejně dobrá jako ta, co známe. Nemusíte zapomenout na mleté maso, ale neláká vás vyzkoušet něco nového?

Sekaná z bílé kobásy, střídmé podávání
Sekaná, střídmé podávání s hořčicí

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Sekaná z bílé klobásy | Zkuste inovaci
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Protože se vyskytly pochybnosti, jakže vlastně vypadá bílá klobása a cože to je, tady je důkaz. Ano, nejde o vinnou klobásu. To je patrné i z další fotky.
    Toto je bílá klobása
  2. To je bílá klobása!
    Bílá klobása
  3. Zbavíme klobásu střívek.
    Klobásu zbavíme střívka
  4. Nakrájíme cibuli nadrobno.
    Klobásu zbavíme střívka
  5. Přidáme ke klobásám spolu s vejcem.
    Přidáme ke klobásám spolu s vejcem.
  6. Rozdrtíme nachos, nejlépe rukama, ale můžete je také dát do mikrotenového sáčku a několik přejet válečkem.
    Rozdrtíme nachos
  7. Nachos přidáme ke klobásám.
    Přidáme k masu
  8. Zalijeme mlékem.
    Zalijeme mlékem
  9. Promícháme.
    Promícháme
  10. Ještě zahustíme strouhankou podle potřeby.
    Zahustíme strouhankou
  11. Vypracujeme rukama kompaktní masovou hmotu.
    Vypracujeme
  12. A tvarujeme nakonec do šišky.
    Už se to blíží
  13. Zapékací misku vymažeme sádlem.
    Zapékací misku vymažeme sádlem
  14. Dáme do misky.
    Dáme šišku do zapékací misky
  15. Připravíme polevu z pyré, cukru a hořčice.
    Připravíme omáčku
  16. Dobře promícháme, potřebujeme kompaktní hmotu.
    Dobře promícháme
  17. Hmohotou potáhneme masovou šišku.
    Potáhneme masovou šišku
  18. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme tak 60 minut. Po upečení naporcujeme.
  19. Podáváme s kaší nebo jenom chlebem, toastem či dalamánkem.
    Podáváme s kaší
  20. Sekaná, střídmé podávání

Vše v jedné pánvi: kuře s cizrnou a rajčaty | Inovace s bramborami

Vždycky mi vadí, když najdu nějaký recept a musím si lámat hlavou co k tomu jídlu za přílohu. Je neskutečné, jak se všichní spoléhají na to, že prostě víte. A já nevím a vy taky nevíte. Jo, zkušenost nám dá jisté vodítko, ale to neberu. Proto se na těchto stránkách také takového nepříjemného překvapení nedočkáte. Říká se tomu jídlo v jednom hrnci, zkusme jednu pánev, taky dobrá.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
S přílohou si nemusíte lámat hlavu ani tentokrát. Bude rovnou součástí jídla. Ale brambory můžete úplně vynechat a máte stejně skvělé jídlo. Ne, že by tam byly navíc zbytečně, s nimi je to stejně skvělé.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
S přílohou si nemusíte lámat hlavu ani tentokrát. Bude rovnou součástí jídla. Ale brambory můžete úplně vynechat a máte stejně skvělé jídlo. Ne, že by tam byly navíc zbytečně, s nimi je to stejně skvělé.
Vše v jedné pánvi: kuře s cizrnou a rajčaty | Inovace
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Nakrájíme brambory.
    Nakrájíme brambory
  2. Uvaříme je v osolené vodě. Trvá to tak 15 minut, takže je dobré začít právě bramborami.
    Uvaříme brambory v osolené vodě
  3. Nakrájíme papriku.
    Nakrájíme papriku
  4. A také maso.
    Nakrájíme maso
  5. Maso osolíme a opepříme, promícháme. Třeba jenom rukama.
    Dochutíme a promícháme
  6. Masové kousky osmahneme na oleji.
    Maso opečeme na oleji
  7. Maso se zatáhne a trochu i opeče. Přidáme cibuli a restujeme, aby změkla. Tak 4 až 5 minut.
    Maso se zatáhne a mírně opeče, přidáme cibuli
  8. Přidáme k masu papriku.
    Přidáme papriku
  9. Vmícháme scezené brambory. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou.
    Vmícháme brambory
  10. Cizrnu, kterou jsme dobře propláchli, protože je z konzervy, přidáme ke směsi.
    Vmícháme cizrnu
  11. Přidáme krájená rajčata i se šťávou. Povaříme asi 5 minut. Tak na středním plameni.
    Přidáme nakrájená rajčata
  12. Zakryjeme a podusíme, tak asi 10 minut, teplotu zmírníme. Občas promícháme.
    Zakryjeme a podusíme
  13. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
    Posypeme petrželkou

Rajčata se ztraceným vejcem | Originální snídaně, chcete-li

Tohle snídaně fakt na probuzení, taková ostřejší záležitost, takže pokud jste slabší povahy, šetřete s chilli papričkami (možná stačí i jedna) a vynechte i harissu. Místo ní můžete dát rajčatové pyré.

Když vejce rozříznete, žloutek musí téci
Když vejce rozříznete, žloutek musí téci

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
A třešínkou na téhle snídani je pošírované vejce nebo ztracené vejce, chcete-li, když ho rozříznete, žloutek vytéká. Je to pochutnání i podívaná zároveň.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
A třešínkou na téhle snídani je pošírované vejce nebo ztracené vejce, chcete-li, když ho rozříznete, žloutek vytéká. Je to pochutnání i podívaná zároveň.
Rajčata se ztraceným vejcem | Originální snídaně, chcete-li
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, nasekáme chilli papričky.
    Nakrájíme
  2. Na lžíci oleje na střední teplotě osmahneme cibuli a chilli papričky, tak 5 minut, aby cibule změkla.
    Cibuli osmahneme
  3. Přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku.
  4. Rajčata nakrájíme.
    Nakrájíme rajčata
  5. K cibulce s chilli přidáme 1/2 lžičky kmínu a ještě 1/2 lžičky harissy. Povaříme asi tak 1 minutu, aby se rozvinuly chutě i vůně.
    Přidáme harissu
  6. Přidáme nakrájená rajčata.
    Přidáme kmín
  7. Ochutíme pepřem a solí.
    Přidáme kmín
  8. Přidáme nakrájená rajčata a vaříme za stálého míchání tak asi 5 minut, až budou rajčata měkká.
  9. Mezitím v pánvi přivedeme vodu k varu, přilijeme lžíci octa do šálku rozbijeme vejce, které necháme sklouznout do vody. Když jsou vejce v pánvi, přivedeme vodu opět k varu, pánev zakryjeme a odstavíme z tepla. Necháme stát asi tak 3 minuty, bílek by měl obalit žloutek. Můžeme mu pomoci lžící. Pak vejce vyndáme na papírový ubrousek a držíme v teple. To, co jsem popsal je vlastně vejce Benedict nebo pošírované vejce. Nebo také ztracené.
    Přidáme ocet
  10. Vejce rozklepneme
  11. Vlijeme do vody
  12. Pomůžeme si lžící
  13. Zakryjeme a odstavíme
  14. Rajčata rozdělíme na talíře, na ně položíme vejce a posypeme bylinkami, třeba nasekanou petrželkou. Podáváme s opečeným toastovým chlebem.
    Podáváme

Kuře v čínské směsi | Rychlovka, když není moc času

Chystal jsem se na jiný recept, ale nabral jsem zdržení, takže jsem si za pochodu sumíroval, co by se dalo stačit za krátkou dobu a bylo to zase k jídlu. Postup je triviální, ale trochu víc jsem se rozpovídal, kdyby sem třeba zavítal naprostý začátečník a někdo mohl zaváhat, co tím autor a kuchař myslí. Všichni zdatní mi jistě prominou.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10-12 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10-12 minut
Pro tu chvíli zvítězila mražená zelenina, které výrobce říká Čínská směs, takže trochu nouzovka a klasika ve složení. A spoluhráčem jsou kuřecí stehenní řízky. Když nasadíte čestvou zeleninu, bude to trvat jen o trochu déle, ale také jídlo bude barevnější.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10-12 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10-12 minut
Pro tu chvíli zvítězila mražená zelenina, které výrobce říká Čínská směs, takže trochu nouzovka a klasika ve složení. A spoluhráčem jsou kuřecí stehenní řízky. Když nasadíte čestvou zeleninu, bude to trvat jen o trochu déle, ale také jídlo bude barevnější.
Kuře v čínské směsi | Rychlovka, když není moc času
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Začneme přílohou, protože se bude vařit tak asi 12 minut, do té doby už by mělo být vše hotovo, abyste mohli ihned podávat. Takže dáme vařit rýži. Na 1 a 1/2 dílu vody patří 1 díl rýže. Pro klasického jedlíka stačí tak dávka 1 šálku rýže, a bude to stačit pro dva. Tudíž dáme vařit 1 a 1/2 šálku vody a do vřící vody vyspeme rýži, promícháme. Chvíli necháme vařit, pak zakryjeme, vypneme vařič a rýži necháme dojít, což fakt celé trvá tak asi 12 minut.
  2. Kuřecí řízky nakrájíme na pásky, nudličky se vám asi nepovedou, jako mně, ale nemusíme mít všechno dokonale pravidelné. Někdo od masa odřezává zbytky tuku, já jen ty, které už u masa jenom tak visí, takže něco zůstane.
  3. Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí maso, aby se zatáhlo i mírně opeklo. Tak asi 4 až 5 minut. Pak dáme stranou.
    Maso orestujeme
  4. A opečeme
  5. Ve stejné pánvi orestujeme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Asi 2 minuty.
    Orestujeme cibuli
  6. K cibuli přidáme směs čínské zeleniny, nasekaný česnek a chilli papričky a orestujeme, tak asi 3 minuty. Čerstvá zelenina bude potřebovat trochu delší čas. Můžete dochutit solí, já se spoléhám na slanost sójové omáčky.
    Přidáme čínskou směs zeleniny
  7. Přidáme česnek a chilli
  8. Přidáme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a vodu, promícháme a vaříme asi 1 minutu.
    Přidáme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a vodu
  9. K zelenině vrátíme opečené maso, promícháme, zakryjeme a odstavíme z plotny, chvilku necháme, aby se maso prohřálo.
    Maso vrátíme, promícháme a prohřejeme
  10. Ihned podáváme s rýží.
    Podáváme s rýží