Špagety s krevetami | Variace

Další reminiscence na pobyt u moře. Krevety mi pomohou navodit tu atmosféru, pohodovou, jak jinak. Už tu máme krevetyšpagety a zase další pochutnání. Najdete tu ještě dalšídalší. Ale jedeme dál. No zalistujte si třeba na těchto stránkách ještě o něco víc.

 

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Takže znova a jinak. Ještě jednodušeji. Ale stejně chutně jako ty zmiňované recepty. Pochutnejte si i tentokrát.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Takže znova a jinak. Ještě jednodušeji. Ale stejně chutně jako ty zmiňované recepty. Pochutnejte si i tentokrát.
Špagety s krevetami | Variace
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Dáme vařit osolenou vodu a do ní pak v momentě varu přidáme špagery. Vaříme al dente. Takže tak 8 minut.
  2. Nakrájíme červenou cibuli. Jednu najemno, druhou na půlměsíčky.
  3. Nasekáme stroužky česneku.
  4. Nachystáno.
  5. Rozpálíme olivový olej na středním plameni.
  6. Osmahneme cibuli do sklovata.
  7. Přidáme česnek a krátce osmahneme. Pamatujte, že česneku stačí 30 sekund.
  8. Přidáme krevety.
  9. Přidáme rajčata, částečně překrájená, částečně celá.
  10. Přidáme nasekanou bazalku.
  11. Zakapeme šťávou z poloviny citronu.
  12. Přidáme zcezené špagety.
  13. Zalijeme vodou ze špaget. Dobře promícháme.
  14. Osolíme a opepříme.
  15. Podáváme posypané ještě nasekanou bazalkou.

Vše v jedné pánvi: kuře s cizrnou a rajčaty | Inovace s bramborami

Vždycky mi vadí, když najdu nějaký recept a musím si lámat hlavou co k tomu jídlu za přílohu. Je neskutečné, jak se všichní spoléhají na to, že prostě víte. A já nevím a vy taky nevíte. Jo, zkušenost nám dá jisté vodítko, ale to neberu. Proto se na těchto stránkách také takového nepříjemného překvapení nedočkáte. Říká se tomu jídlo v jednom hrnci, zkusme jednu pánev, taky dobrá.





Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut

S přílohou si nemusíte lámat hlavu ani tentokrát. Bude rovnou součástí jídla. Ale brambory můžete úplně vynechat a máte stejně skvělé jídlo. Ne, že by tam byly navíc zbytečně, s nimi je to stejně skvělé.


Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut

S přílohou si nemusíte lámat hlavu ani tentokrát. Bude rovnou součástí jídla. Ale brambory můžete úplně vynechat a máte stejně skvělé jídlo. Ne, že by tam byly navíc zbytečně, s nimi je to stejně skvělé.

Vše v jedné pánvi: kuře s cizrnou a rajčaty | Inovace

Potřebujete:

Jednotky:

Jak na to:
  1. Nakrájíme brambory.
    Nakrájíme brambory

  2. Uvaříme je v osolené vodě. Trvá to tak 15 minut, takže je dobré začít právě bramborami.
    Uvaříme brambory v osolené vodě

  3. Nakrájíme papriku.
    Nakrájíme papriku

  4. A také maso.
    Nakrájíme maso

  5. Maso osolíme a opepříme, promícháme. Třeba jenom rukama.
    Dochutíme a promícháme

  6. Masové kousky osmahneme na oleji.
    Maso opečeme na oleji

  7. Maso se zatáhne a trochu i opeče. Přidáme cibuli a restujeme, aby změkla. Tak 4 až 5 minut.
    Maso se zatáhne a mírně opeče, přidáme cibuli

  8. Přidáme k masu papriku.
    Přidáme papriku

  9. Vmícháme scezené brambory. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou.
    Vmícháme brambory

  10. Cizrnu, kterou jsme dobře propláchli, protože je z konzervy, přidáme ke směsi.
    Vmícháme cizrnu

  11. Přidáme krájená rajčata i se šťávou. Povaříme asi 5 minut. Tak na středním plameni.
    Přidáme nakrájená rajčata

  12. Zakryjeme a podusíme, tak asi 10 minut, teplotu zmírníme. Občas promícháme.
    Zakryjeme a podusíme

  13. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
    Posypeme petrželkou




Karbanátky v červené omáčce s cizrnou | Se šťouchanými bramborami

Tak tohle jídlo bude takové trošku jako na hlavu. Ale nekruťte hlavou, zkusíme to. Karbanátky s bramborovou kaší, to tak asi bude klasika, dumal jsem už nad bramborami v kastrolu. A také jsem si nebyl moc jistý, zda to k sobě sedne podle představy. Tak jsem si to nakonec rozmyslel už za běhu a místo kaše budou šťouchané brambory. A k tomu mix sekaných rajčat s cizrnou. Oboje mám pořád po ruce, kdyby udeřil nápad nebo byla nutná rychlá improvizace.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Karbanátky jsem už připravoval několikrát, vždycky s jemně nakrájenou cibulí, tentokrát ji vynecháme, potřebujeme hlaďoučké masové těsto. Takže spojíme dohromady jen mleté maso (směs vepřového a hovězího), vejce, sůl a pepř. Maso propracujeme mokrou rukou. Pokud chcete, můžete se potrápit s měchačkou.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Karbanátky jsem už připravoval několikrát, vždycky s jemně nakrájenou cibulí, tentokrát ji vynecháme, potřebujeme hlaďoučké masové těsto. Takže spojíme dohromady jen mleté maso (směs vepřového a hovězího), vejce, sůl a pepř. Maso propracujeme mokrou rukou. Pokud chcete, můžete se potrápit s měchačkou.
Karbanátky v červené omáčce s cizrnou | Se šťouchanými bramborami
Potřebujete:
Karbanátky
Omáčka
Příloha
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme rajčata, cizrnu a chvilku povaříme. Přidáme vývar. Povaříme tak 5 minut na středním ohni. Přidáme lžičku bazalky, zakryjeme a dusíme ještě 5 minut.
    Připravíme si omáčku
  2. Dáme si vařit nadrobnější kostky nakrájené brambory v osolené vodě.
  3. Mezitím smícháme mleté maso s vejcem, pepřem a solí.
    Připravíme si směs na karbanátky
  4. Vytvoříme placičky pomocí velké lžíce, které pak ještě tvarujeme v mokré ruce a které pak opečeme na oleji na středně vysokém plameni, tak 4 až 5 minut z každé strany.
    Pečeme karbanátky
  5. Zbavíme se oleje v pánvi, vytřeme ji lehce třeba papírovou kuchyňskou utěrkou. Zakápneme olivovým olejem, rozehřejeme a dáme karbanátky zpět na pánev. Na každý karbanátek dáme dobrou špetku strouhaného sýra, přelijeme každý lžící omáčky a zakryjeme. Necháme asi 3 minuty, aby se sýr roztekl. Pak přidáme zbylou omáčku mezi karbanátky, zakryjeme a na mírném ohni 3 minuty ještě prohřejeme.
    Přidáme strouhaný sýr
  6. To je tak čas na přípravu přílohy – šťouchaných brambor. Brambory slijeme, rozbijeme mačkadlem a polokaši, vmícháme máslo a nasekanou petrželku. Případně ještě mírně dosolíme.
  7. Karbanátky podáváme se šťouchanými bramborami.
    Podáváme se šťouchanými bramborami

Plněná kuřecí prsa v pikantním koření | Závan Lousiany v Česku

Tak k tomu došlo. Už jsem dělal roládky různě, ale tentokrát to bude docela dobrodružství. Protože jsem okouknul fígl, jak z prsíček vytvořit vhodné plátky k zabalování. Stačí k tomu váleček a pečicí papír. Maso není rozmlácené, papír ho dostatečně ochrání. Jestliže mluvím o závanu Lousiany, pak mám na mysli tu jižní část Cajun, kam byli za sedmileté války přesunuti z dnešní Kanady frankofonní obyvatelé. Už jsem se o tom rozpovídal v receptu na cajunské rybí filé. Odtud pochází i cajunská kořenící směs. Ingredience na ni mohou být různé, třeba i cibulový prášek, což nemám, ale vystačíme si i bez něho. Hodně se chuti této kuchyně (tak blízké kreolské) přiblížíme. No, pochutnáme si.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 20 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 20 minut
Doba vaření
45 minut
Je to jednoduchá záležitost, jenom potřebujete mít trpělivost při plnění. Ale za tu námahu to rozhodně stojí. Záleží také na velikosti prsíček, větší se lépe plní a navíc takže připravit porci pro dva i pro čtyři. Záleží na tom, jak velký máte hlad. Kořenící směs vám jistě zbyde, uchovejte si ji na příště.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 20 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 20 minut
Doba vaření
45 minut
Je to jednoduchá záležitost, jenom potřebujete mít trpělivost při plnění. Ale za tu námahu to rozhodně stojí. Záleží také na velikosti prsíček, větší se lépe plní a navíc takže připravit porci pro dva i pro čtyři. Záleží na tom, jak velký máte hlad. Kořenící směs vám jistě zbyde, uchovejte si ji na příště.
Plněná kuřecí prsa v pikantní koření | Závan Lousiany v Česku
Potřebujete:
Směs koření
Plněná prsa
Příloha
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kuřecí prsa dáme mezi pláty pečícího papíru a válečkem rozklepeme na tenčí pláty.
    Jak vytvořit z prsíček pláty masa
  2. Smícháme všechny ingredience na kořenící směs.
    Koření
  3. Připravíme si zeleninu, papriky zbavíme semínek a membrán.
    Příprava
  4. Připravíme si nadrobno nakrájenou polovinu bílé cibule, nakrájené papriky a nakrájené žampiony.
    Zeleninu nakrájíme
  5. Na střední teplotě rozehřejeme olej, zeleninu restujeme asi 5 minut.
    Zeleninu restujeme
  6. Na kuřecí pláty dáme špetku nastrouhaného sýra, 2 až 3 lžíce restované zeleninové směsi a navrch dáme opět strouhaný sýr.
    Na maso dáme sýr
  7. Přidáme zeleninu
  8. Připravená druhá vrstva
  9. Třetí vrstva
  10. Opatrně kuřecí plát zabalíme a sepneme párátky. Dáme do zapékací misky.
    Zabalíme a sepneme párátky
  11. Rolky dobře posypeme kořenící směsí a navrch dáme kousky másla.
    Posypeme kořením
  12. Přidáme máslo
  13. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 35 až 40 minut. V polovině pečení maso pokropíme trochou horké vody.
    Pečeme
  14. Mezitím si uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě, které přidáme k pečenému masu tak asi 10 minut před koncem.
    Přidáme brambory
  15. Na másle orestujeme na kolečka nakrájený pórek, na půlměsíčky nakrájenou bílou cibuli (ta nám zbyla z přípravy náplně) a nakrájené pak choi. Tak 3 až 5 minut na středním ohni.
    Orestujeme přílohu
  16. Podáváme se směsí zeleniny a malými bramborami.
    Podáváme se zeleninou a brambory