Kuřecí paličky pečené s bramborem na cibuli a paprice

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Jednoduchá jídla mají přednost, protože času není tolik, taky někdy už nemáte sílu si zařádit v kuchyni. Zkusíme něco pozvolnějšího. Můžete sáhnout po pálivější paprice, bude to trochu pikantní. Troubu nechte pracovat za vás.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Jednoduchá jídla mají přednost, protože času není tolik, taky někdy už nemáte sílu si zařádit v kuchyni. Zkusíme něco pozvolnějšího. Můžete sáhnout po pálivější paprice, bude to trochu pikantní. Troubu nechte pracovat za vás.
Kuřecí paličky pečené s bramborem na cibuli a paprice
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cibuli překrojíme podélně na polovinu a nakrájíme na plátky, půlměsíčky. Papriku nakrájíme napříč na kolečka. Brambory rozkrájíme na čtvrtiny. Dáme do pekáčku.
  2. Paličky osolíme, opepříme a položíme na cibuli s paprikou a bramborami. Vše pokropíme olivovým olejem, pekáček zakryjeme (třeba jen alobalem) a dáme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme 10 minut. Pak pekáček odkryjeme, přidáme kuřecí vývar a pečeme ještě 20 minut. Pak paličky otočíme, zmírníme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 20 minut.

Novoroční čočka | Každý si počká a nebo taky ne

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
2 osoby
Porce
2 osoby
Na Nový rok má být čočka. Tak proč si ji nepřipravit? Ale jinak je to jídlo, které nemusíte vystrčit v seznamu jenom na 1. ledna. Po sojových bobech a konopí má čočka třetí nejvyšší obsah bílkovin ze všech rostlin – 26 %. To dává čočce na důležitosti v jídelníčku. Zejména v Indii, jejíž obyvatelstvo tvoří z velké části vegetariáni, ale nemusíme být vegetariány, dívejme se na čočku optikou chuti. Jednotlivé druhy čočky se od sebe liší jak velikostí, tak barvou, jež může být žlutá, oranžová, hnědočervená, zelená či černá. Ta, kterou si připravíme má hnědočervenou barvu, prostě klasická čočka, kterou koupíte v každém obchodě.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
2 osoby
Porce
2 osoby
Na Nový rok má být čočka. Tak proč si ji nepřipravit? Ale jinak je to jídlo, které nemusíte vystrčit v seznamu jenom na 1. ledna. Po sojových bobech a konopí má čočka třetí nejvyšší obsah bílkovin ze všech rostlin – 26 %. To dává čočce na důležitosti v jídelníčku. Zejména v Indii, jejíž obyvatelstvo tvoří z velké části vegetariáni, ale nemusíme být vegetariány, dívejme se na čočku optikou chuti. Jednotlivé druhy čočky se od sebe liší jak velikostí, tak barvou, jež může být žlutá, oranžová, hnědočervená, zelená či černá. Ta, kterou si připravíme má hnědočervenou barvu, prostě klasická čočka, kterou koupíte v každém obchodě.
Novoroční čočka | Každý si počká a nebo taky ne
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Čočku propereme a namočíme minimálně na 30 minut. Vody potřebujete 2 šálky, řeším to tak, že by měla být čočka tak centimetr pod hladinou. V téže vodě čočku vaříme. Pokud se vaří, po 5 minutách přidáme celou oloupanou cibuli, do které natlačíme hřebíčky.
  2. Zmírníme teplotu a přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, bobkové listy, kousek másla a tymián. Osolíme, opepříme. Promícháme a vaříme asi 15 minut. Pokud je potřeba, přidáme trochu vody. Pokud máte po ruce třeba kuřecí vývar, hodí se. Cibuli s hřebíčky vyndáme a vyhodíme. Splnila úkol.
  3. Klobásu (a stačí opravdu 150 g) nakrájíme příčně na kolečka a přidáme do čočky. Vaříme na mírném ohni ještě asi 10 minut, aby se klobása dobře prohřála. Můžeme ještě trochu přisolit a dopepřit, pokud je třeba. Vyndáme bobkové listy.
  4. Při podávání můžeme přidat dijonskou hořčici.

Klobása s červenými bramborami a zelenými fazolkami

Už jsme ochutnali klobásu s paprikami, dneska zkusíme něco jiného. Restujeme, dusíme, pečeme a také trochu grilujeme. Vítejte v mé malé laboratoři. Ale nebojte se, i na této večeři si pochutnáte.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
32 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
32 minut
Stačí pánev a zapékací miska. Za půl hodinky, plus mínus, máte slušnou a vydatnou večeři.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
32 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
32 minut
Stačí pánev a zapékací miska. Za půl hodinky, plus mínus, máte slušnou a vydatnou večeři.
Klobása s červenými bramborami a zelenými fazolkami
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Klobásky nakrájíme napříč na tenčí kolečka a nasucho osmahneme na pánvi se silným dnem.
  2. Brambory nakrájíme na čtvrtiny a přidáme až do opečené klobásy, promícháme a přidáme nakrájenou cibuli. Cibule je tentokrát překrojená podélně na polovinu a pak příčně krájená na plátky. Promícháme a chvilku vše opékáme na tuku z klobásek.
  3. Přidáme scezené fazolky, opepříme a osolíme.
  4. Směs podlijeme kuřecím vývarem, decentně, nemusí v něm všechno plavat. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme. Stačí 20 minut.
  5. Pak směs přendáme do zapékací misky, měla by být vzdálena od grilu asi 12 až 15 centimetrů. Napřed pečeme 10 minut při teplotě 220 °C. Pak přepneme na gril. Grilujeme 2 minuty.

Uzenina s paprikami za 25 minut | Rychlá večeře

Mělo by to být rychlé a bude to rychlé. Můžete zvolit pikantní klobásy nebo točený salám, záleží na chuti. Tak jdeme na to.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Příprava vám zabere 5 minut, 20 minut potřebujete na vaření, takže za 25 minut můžete nosit na stůl. Podáváme s opečeným toastovým chlebem.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Příprava vám zabere 5 minut, 20 minut potřebujete na vaření, takže za 25 minut můžete nosit na stůl. Podáváme s opečeným toastovým chlebem.
Uzenina s paprikami za 25 minut | Rychlá večeře
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Salám (nebo klobásky) nakrájíme příčně na kolečka a opečeme nasucho na na středně vysoké teplotě na pánvi se silným dnem. Dejte tomu tak 3 minuty.
    Klobásu nakrájíme
  2. Opékáme oboustranně.
    Opečeme
  3. Přidáme olivový olej, rozpálíme a pak přidáme cibuli nakrájenou na větší kousky.
    Přidáme cibuli
  4. Ještě přidáme papriky, nakrájené na kousky a opékáme asi 3 minuty.
    Papriky
  5. Posypeme oreganem a ještě promícháme.
    Oregano
  6. Zaklopíme poklicí a dusíme 5 minut, aby zelenina ještě víc změkla.
    Přiklopíme
  7. Dáme pánev z vařiče a do směsi zamícháme parmezán. Nemáte-li ho v oblibě, zkuste jiný sýr na strouhání.
    Posypeme sýrem