Nejlepší křupavá kuřecí křidélka | Další porce křidélek bez oleje

A je to tady zase! Moje oblíbená kuřecí křídla. Zkouším nejrůznější varianty a pořád nějak nemám dost. A protože v jednoduchosti je síla, půjdeme stezkou rovnou, přímou a bez kamínků. Už tu máme podobný recept, kde halím křidélka do kypřícího prášku do pečiva, nebo také do škrobu (ochucené cajunským kořením), tak tentokrát sáhneme po mouce. Ve druhém plánu si můžeme ještě křidélka ozvláštnit ve stylu Buffalo. I ta tu máme, jen připravovaná na oleji. Takže v tomto receptu olej škrtáme, budeme mít křidélka vlastně dietní. A budou chutnat, to si pište!

Podáváme s dalamánkem
Kuřecí křidélka v pikantní omáčce podáváme s pečivem

Uložit

Uložit

Uložit

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Křídla můžete připravovat vcelku, stačí jen odříznout špičky, ty vlastně ani žádné maso nenabízejí, nebo je můžete rozdělit. Faktem je, že se nerozdělená křídla při pečení kroutí a na plechu dělají neplechu. Pokud chcete mít kousky pěkně opečené, dělte. Můžete se zastavit u čtvrtého kroku a pochutnáte si. Můžete jít ale ještě dál, sami si připravit BBQ omáčku, která se hodně blíží té, které pak dala pověstné jméno jedněm věhlasným křidélkům, ano Buffalo.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Křídla můžete připravovat vcelku, stačí jen odříznout špičky, ty vlastně ani žádné maso nenabízejí, nebo je můžete rozdělit. Faktem je, že se nerozdělená křídla při pečení kroutí a na plechu dělají neplechu. Pokud chcete mít kousky pěkně opečené, dělte. Můžete se zastavit u čtvrtého kroku a pochutnáte si. Můžete jít ale ještě dál, sami si připravit BBQ omáčku, která se hodně blíží té, které pak dala pověstné jméno jedněm věhlasným křidélkům, ano Buffalo.
Nejlepší křupavá kuřecí křidélka | Další porce křidélek bez oleje
Potřebujete:
Křídla
Omáčka
Jednotky:
Jak na to:
Pečená křídla
  1. Křidélka opláchneme, osušíme a odřízneme jim špičky. Pak ještě rozdělíme v kloubech.
    Odřízneme špičky křídel
  2. Rozdělíme v kloubech
  3. Připravená křidélka
  4. V misce křidélka osolíme a opepříme a zasypeme moukou. Promícháme, aby mouka obalila maso.
    Osolíme a opepříme
  5. Zasypeme moukou
  6. V mouce obalíme
  7. Dáme na pečicí papír rozložený na plechu a pečeme při 200 °C asi 45 až 50 minut, aby křidélka dostala zlatavou barvu a byla křupavá.
    Rozprostřeme na pečicí papír
  8. Dáme do trouby a pečeme při 200 °C
  9. Po 20 minutách křídla obrátíme.
    Po 20 minutách křídla obrátíme
  10. Pečeme ještě 20 minut, asi tak 10 minut před koncem postříkáme jemně vodou pomocí rozprašovače.
    Pečeme ještě 20 minut
  11. Hotovo. Přendáme do omáčky
  12. Tak tady se můžete zastavit. Podáváme s dipem nebo omáčkou. A bagetou, nebo třeba dalamánkem. Ale, když se pustíte ještě do následující omáčky, nebudete litovat.
    Podáváme
Omáčka na Buffalo křidélka
  1. V malém rendlíku promícháme 1/3 šálku chilli omáčky, 2 lžíce másla, 2 lžičky worcestrové omáčky a 1 lžičku granulovaného česneku; přivedeme k varu. Pak odstraníme z tepla; necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Připravená křídla, ještě horká, promícháme s omáčkou a hned podáváme.
    Omáčka krok 1
  2. Nalijeme chilli omáčku do rendlíku.
    Omáčka krok 2
  3. Přidáme worcester.
    Omáčka krok 3
  4. Přidáme česnek.
    Omáčka krok 4 - přidáme česnek
  5. Přidáme máslo.
    Omáčka krok 5 - přidáme máslo
  6. Rozpustíme, promícháme, přivedeme k varu.
    Omáčka krok 6 - rozpustíme máslo
  7. Odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
    Omáčka krok 7 - necháme vychladnout
  8. V omáčce obalíme kousky křídel.
    Křídla obalíme v omáčce
  9. Křídla dobře obalíme v omáčce
  10. Podáváme třeba s dalamánkem.
    Podáváme s dalamánkem

Zapečené těstoviny se žampiony a šunkou | Klasika, kde není co řešit

Zapečené těstoviny? Klasika, také je děláte, že jo? Ale každý máme nějaký postup, fígl, a také jinak mícháme ingredience. Každopádně je to skvělá večeře.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Základem jsou těstovin, ke slovu přijde šunka a žampiony. Ostatní si asi umíte představit, a také si tenhle recept upravíte podle sebe. Koření je na vás.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Základem jsou těstovin, ke slovu přijde šunka a žampiony. Ostatní si asi umíte představit, a také si tenhle recept upravíte podle sebe. Koření je na vás.
Zapečené těstoviny se žampiony a šunkou | Klasika, kde není co řešit
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Šunku nakrájíme na drobné kousky.
    Nakrájíme šunku
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno.
    Nakrájíme cibuli
  3. Žampiony přepůlíme a nakrájíme na plátky.
    Nakrájíme žampiony
  4. Rozehřejeme máslo a orestujeme cibuli. Přidáme šunku. A ještě žampiony.
    Orestujeme cibuli, přidáme šunku a houby
  5. Zakryjeme a 5 minut podusíme.
    Dusíme
  6. Přidáme česnek, osolíme a opepříme.
    Přidáme česnek a koření
  7. Ještě chvíli podusíme. A dáme stranou.
    Dusíme
  8. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě.
    Vaříme těstoviny
  9. Do máslem vymazané zapékací misky dáme vrstvu těstovin.
    První vrstva
  10. Zakryjeme směsí se žampiony.
    Přidáme orestovanou směs
  11. Poslední vrstvu tvoří těstoviny. Vrstvy promícháme.
    Poslední vrstva a pak promícháme
  12. Ve smetaně rozmícháme strouhaný sýr spolu se lžičkou hrubozrnné hořčice.
    Ve smetaně rozmícháme sýr a přidáme hořčici
  13. Smetanovou směsí zalijeme těstoviny se žampiony a šunkou.
    Smetanovou směsí zalijeme těstoviny
  14. Dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme 25 až 35 minut, až horní vrstva zezlátne. Na posledních 5 minut zvýšíme teplotu na 220 °C, aby horní vrstva ještě víc zezlátla. Ale řiďte se zkušeností s vlastní troubou.
    Zapékáme
  15. Podáváme s jednoduchým okurkovým salátem.
    Podáváme se salátem

Plněná kuřecí prsa v pikantním koření | Závan Lousiany v Česku

Tak k tomu došlo. Už jsem dělal roládky různě, ale tentokrát to bude docela dobrodružství. Protože jsem okouknul fígl, jak z prsíček vytvořit vhodné plátky k zabalování. Stačí k tomu váleček a pečicí papír. Maso není rozmlácené, papír ho dostatečně ochrání. Jestliže mluvím o závanu Lousiany, pak mám na mysli tu jižní část Cajun, kam byli za sedmileté války přesunuti z dnešní Kanady frankofonní obyvatelé. Už jsem se o tom rozpovídal v receptu na cajunské rybí filé. Odtud pochází i cajunská kořenící směs. Ingredience na ni mohou být různé, třeba i cibulový prášek, což nemám, ale vystačíme si i bez něho. Hodně se chuti této kuchyně (tak blízké kreolské) přiblížíme. No, pochutnáme si.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 20 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 20 minut
Doba vaření
45 minut
Je to jednoduchá záležitost, jenom potřebujete mít trpělivost při plnění. Ale za tu námahu to rozhodně stojí. Záleží také na velikosti prsíček, větší se lépe plní a navíc takže připravit porci pro dva i pro čtyři. Záleží na tom, jak velký máte hlad. Kořenící směs vám jistě zbyde, uchovejte si ji na příště.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 20 minut
Doba vaření
45 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 20 minut
Doba vaření
45 minut
Je to jednoduchá záležitost, jenom potřebujete mít trpělivost při plnění. Ale za tu námahu to rozhodně stojí. Záleží také na velikosti prsíček, větší se lépe plní a navíc takže připravit porci pro dva i pro čtyři. Záleží na tom, jak velký máte hlad. Kořenící směs vám jistě zbyde, uchovejte si ji na příště.
Plněná kuřecí prsa v pikantní koření | Závan Lousiany v Česku
Potřebujete:
Směs koření
Plněná prsa
Příloha
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kuřecí prsa dáme mezi pláty pečícího papíru a válečkem rozklepeme na tenčí pláty.
    Jak vytvořit z prsíček pláty masa
  2. Smícháme všechny ingredience na kořenící směs.
    Koření
  3. Připravíme si zeleninu, papriky zbavíme semínek a membrán.
    Příprava
  4. Připravíme si nadrobno nakrájenou polovinu bílé cibule, nakrájené papriky a nakrájené žampiony.
    Zeleninu nakrájíme
  5. Na střední teplotě rozehřejeme olej, zeleninu restujeme asi 5 minut.
    Zeleninu restujeme
  6. Na kuřecí pláty dáme špetku nastrouhaného sýra, 2 až 3 lžíce restované zeleninové směsi a navrch dáme opět strouhaný sýr.
    Na maso dáme sýr
  7. Přidáme zeleninu
  8. Připravená druhá vrstva
  9. Třetí vrstva
  10. Opatrně kuřecí plát zabalíme a sepneme párátky. Dáme do zapékací misky.
    Zabalíme a sepneme párátky
  11. Rolky dobře posypeme kořenící směsí a navrch dáme kousky másla.
    Posypeme kořením
  12. Přidáme máslo
  13. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 35 až 40 minut. V polovině pečení maso pokropíme trochou horké vody.
    Pečeme
  14. Mezitím si uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě, které přidáme k pečenému masu tak asi 10 minut před koncem.
    Přidáme brambory
  15. Na másle orestujeme na kolečka nakrájený pórek, na půlměsíčky nakrájenou bílou cibuli (ta nám zbyla z přípravy náplně) a nakrájené pak choi. Tak 3 až 5 minut na středním ohni.
    Orestujeme přílohu
  16. Podáváme se směsí zeleniny a malými bramborami.
    Podáváme se zeleninou a brambory

Divoké medové kuřecí paličky | Korejsko-australská inspirace do trouby

Je to korejské jídlo, není to korejské jídlo? Korejská je především inspirace blogerky a milovnice vaření Sue, která žije v Austrálii. Takže je to takový pohled dvou světů – korejského a australského, potažmo evropského. Jak jsem si tak pročítal její recepty, nemusíme si připadat v kuchyni jako exoti a pouštět si korejskou muziku, je to přece jen modifikace. A další modifikací je tenhle recept na divoké kuřecí paličky.

Divoké kuřecí paličky
Kuřecí paličky jsou opravdu divoké, ve spojení se sladkou chilli omáčkou si pochutnáte

Paličky s rýží
Paličky můžete servírovat také s rýží a sojovým dipem

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření Doba nečinnosti
30 minut 8-10 hodin na marinování
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření Doba nečinnosti
30 minut 8-10 hodin na marinování
Kuřecí paličky můžeme péct, grilovat nebo to tak nějak zkombinovat, že vypadají jako z grilu a přitom jsou připravené v troubě. Při přípravě počítejte s jistým zdržením, budeme marinovat. Nejlepší je to přes noc. A přestože je součástí med, za sladké bych toto jídlo neoznačoval. Nepřipadalo mi tak.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření Doba nečinnosti
30 minut 8-10 hodin na marinování
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření Doba nečinnosti
30 minut 8-10 hodin na marinování
Kuřecí paličky můžeme péct, grilovat nebo to tak nějak zkombinovat, že vypadají jako z grilu a přitom jsou připravené v troubě. Při přípravě počítejte s jistým zdržením, budeme marinovat. Nejlepší je to přes noc. A přestože je součástí med, za sladké bych toto jídlo neoznačoval. Nepřipadalo mi tak.
Divoké medové kuřecí paličky | Korejsko-australská inspirace do trouby
Potřebujete:
Kuřecí paličky
Marináda
Jednotky:
Jak na to:
  1. Smícháme ingredience marinády, dobře promícháme, aby se med rozpustil.
  2. Paličky dáme do umělohmotného uzaviratelného boxu, přelijeme marinádou. Uzavřeme, protřeseme a dáme do ledničky odležet. Nejlépe přes noc. Než usneme, ještě paličky v boxu protřeseme a pak ještě třeba ráno.
    Dáme do boxu
  3. Paličky přendáme na pečicí papír. Pokud potřebujeme, aby papír vyplnil kulatou formu, zmuchláme ho a namočíme, papír pak lépe kopíruje formu. Paličky přelijeme marinádou. Dáme do trouby předehřáté na 240 °C a pečeme 12 minut.
    Dáme na pečicí papír
  4. Vyjmeme z trouby a opět překropíme marinádou, vrátíme do trouby, snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě asi 12 až 15 minut.
    Pečeme
  5. Na suché pánvi s nepřilnavým povrchem decentně opražíme sezamová semínka, tak asi 2 minuty. Hlídejte si to, abyste sezam nespálili.
    Sezam orestujeme
  6. Paličky posypeme opraženým sezamen a nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s bagetou (v našem případě sedmizrnnou) a dipem – sladkou chilli omáčkou.
    Podáváme s bagetou
  7. Další vhodnou přílohou může být rýže.
    S rýží a dipem
Tip:

Dip ze sojové omáčky si můžete připravit podle samostatného receptu.

Sojová omáčka – dip
Sojový dip