Tak nějak jsem měl potřebu přidat něco dobrého k pečeným uzeným ocáskům. Pak mě napadlo, že zase zabrousím do salátů. A protože jsem si kvůli fotce pečených uzených ocásků zašel pro rajče, vzal jsem jich víc.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Takže tak. Jednoduše a rychle. V receptu to není, ale můžete přidat i trochu mletého černého pepře. Prostě i tady můžete použít fantazii i nutkavou chuť.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Takže tak. Jednoduše a rychle. V receptu to není, ale můžete přidat i trochu mletého černého pepře. Prostě i tady můžete použít fantazii i nutkavou chuť.
Jo, na narozeniny vždycky vyměknu a pak si zkouším něco přijatelně divočejšího. Takže zase jsou to krevety, teď ty větší. Přiznávám, že jsem si ještě neodvážil jít do těch nemražených. Ještě na to nemám, ale i to přijde. Tentokrát si víc čichneme Řecka. A povolávám ouzo. Tudíž anýzovku, sorry, ale má takovou chuť.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Nemusíte si tohle jídlo připravit jenom na oslavu, zkuste ho jako běžnou večeři. Také můžete vynechat ouzo a nahradit ho bílým vínem.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Nemusíte si tohle jídlo připravit jenom na oslavu, zkuste ho jako běžnou večeři. Také můžete vynechat ouzo a nahradit ho bílým vínem.
Cibuli nakrájíme najemno, česnek nasekáme nadrobno. Rajčata nakrájíme na malé kostičky.
Necháme rozmrazit krevety.
Na oleji osmahneme cibuli, na střední teplotě, pěkně pomalu, tak 4 až 5 minut a pak ještě přihodíme česnek. Necháme chvilku provonět, stačí 30 vteřin.
Přidáme nakrájená rajčata a promícháme.
Přidáme rajčatovou pastu.
Přilijeme ouzo. Pokud nechcete kořalku, zkuste použít bílé víno, také se mi osvědčilo. Provaříme tak 4 minuty, aby se alkohol částečně odpařil.
Přidáme oregano a promícháme.
Přilijeme vinný ocet.
Opepříme.
Přidáme nasekanou petrželku.
Do pánve rozdrobíme sýr feta.
Krevety přidáme do omáčky.
Zakryjeme a necháme provařit ktrevety, tak 6 až 8 minut.
Podáváme posypané petrželkou a rozdrobenou fetou. Jako přílohu můžete zvolit pečivo nebo špagety. V tomto případě byly scezené špagety před podáváním přidány do pánve s krevetami a omáčkou, aby se prohřály.
Tip:
CO JE SAGANAKI?
V řecké kuchyni je saganaki (řecky σαγανάκι) se tak říká jídlu připravenému v malé pánvi a sagani je malá píánvička se dvěma uchy. Nejznámější je předkrm smaženého sýra. Saganaki je založeno na sýru. Pro saganaki je obvyklá graviera, kefalograviera, halloumi, kasseri, kefalotyri nebo feta. Do rodiny saganaki se schvají i krevety saganaki (řecky garidy saganáki) a mušle saganaki (mýdia saganáki), které obsahují fetu a pikantní rajčatovou omáčku.
Tak jsem si usmyslel, že připravím něco lehčího k večeři. Trochu vaření, trochu míchání a pak hurá ke stolu. Správně, bude to salát! Narazil jsem na metodu vaření těstovin s hráškem, tak jsem ji vyzkoušel. Funguje to s naloženým hráškem, ale jistě i s mraženým. Jen si nejsem jist, zda ten právě vyloupaný ze zahrádky půjde připravit také tak. Ale řekl bych, že by ani s tím neměl být problém. Na tomhle salátu je skvělé, že si ho můžete připravit pro jednoho i deset lidí, že to může být večeře, nebo oběd do krabičky v práci, případně i piknikové jídlo. Salát stačí dát do uzavřeného boxu a v ledničce si počká na druhý den. Takže i v případě, že chystáte večeři pro dva a skončíte u ní sami, nic ještě není ztraceno.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Jednoduchá věc. Jenom smícháme všechny připravené ingredience a je hotovo. To je metoda salátů.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Jednoduchá věc. Jenom smícháme všechny připravené ingredience a je hotovo. To je metoda salátů.
Těstoviny vaříme v osolené vodě tak 5 minut, pak přidáme hrášek a těstoviny dovaříme ještě tak 4 minuty poté, co voda zase přijde k varu.
Scedíme a propláchneme studenou vodou.
Na rozpáleném oleji dobře opečeme na proužky nakrájený jemně osolený a opepřený kuřecí řízek. Můžete maso krájet i na menší kousky. Dáme stranou, nevadí, když mírně vychladne.
Rajčata nakrájíme na klínky nebo čtvrtky, podle jejich velikosti. Přidáme k masu a těstovinám s hráškem.
Promícháme a ještě dochutíme solí a pepřem, podle chuti.
Přidáme farmářský dresink, přiměřeně.
Jemně vše promícháme.
Podáváme. Salát můžeme uchovat v uzavřeném boxu v ledničce i na další den, takže to může být i takové skvělé piknikové jídlo.
Když napíšu, že jsou to prsa po toskánsku, tak se někdo ozve, cože jako a jestli jako opravdicky. Tak se vyhýbám konfliktu. Co je po toskánsku, tam je rajče, něco zeleného a něco bílého. Taková italská trikolora, dalo by se říci. A že je tam parmezán, to je asi dost jasné. Ale protože jsem přidal ferenkou, mohlo by se zdát, že je to mexická inspirace. Maxičané ostatně mají národní barvy podobné italským.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Snadný, rychlý oběd pro dva. Tak to nebudeme prodlužovat a jdeme vařit.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Snadný, rychlý oběd pro dva. Tak to nebudeme prodlužovat a jdeme vařit.
Kuřecí prsa v krémových špagetách | Toskánská inspirace