Zapečená krkovice | Na černém pivu

Bude to trochu netradiční. Pečení v kastrolu. Protože potřebuju vrstvit a pro dva je to tak, že se k tomu hodí právě kastrol. Díky poklici z Tescomy, která je z odolného skla a žáruvzdorného silikonu. Trochu sice změní barvu, ale vydrží to.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Je to takové lego, prostě skládačka, která nemá chybu.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Je to takové lego, prostě skládačka, která nemá chybu.
Zapečená krkovice | Na černém pivu
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Vymažeme kastrol sádlem.
  2. Vložíme plátek krkovice a posypeme kmínem.
  3. Překryjeme plátky anglické slaniny.
  4. Překryjeme vrstvou nakrájené cibule na kolečka.
  5. Přidáme druhou vrstvu krkovice a pokmínujeme.
  6. Překryjeme anglickou slaninou.
  7. Přidáme opět vrstvu cibule.
  8. Přidáme na plátky nakrájený česnek.
  9. Zalijeme půllitrem černého piva.
  10. Po zalití pivem zakryjeme a pečeme v troubě na 250 °C hodinu a půl. Na poslední deset minut odkryjeme poklici.
  11. Opečeme na pánvi krokety.
  12. Podáváme.

Krkovice v zelenině | Ještě jednou stejně dobré

Jak lze tušit, krkovici zapékanou se zeleninou už tady máme. A třeba i rychlejší večeři na téma krkovička. Pořád dobré! Ale vraťme se k zapékané krkovici se zeleninou. Trochu lečo ohulíme ještě rajčatovou omáčkou s olivami a bazalkou. Chystejte si chuťové pohárky, bude to dobré!





Hlasů: 3
Hodnocení: 4.67
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut

Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut

Základem je samozřejmě krkovice, pak ještě lečo, rajčatová omáčka Panzani s olivami a bazalkou a k tomu ještě brambory. Oproti první variantě jsou ve hře brambory, což sice postup trochu prodlouží, ale stojí to za to. Rajčatová omáčka s olivami a bazalkou zase dodá větší grády. Trochu delší, ale jednoduché. Pak už stačí si jenom vychutnávat tohle skvělé jídlo.


Hlasů: 3
Hodnocení: 4.67
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut

Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut

Základem je samozřejmě krkovice, pak ještě lečo, rajčatová omáčka Panzani s olivami a bazalkou a k tomu ještě brambory. Oproti první variantě jsou ve hře brambory, což sice postup trochu prodlouží, ale stojí to za to. Rajčatová omáčka s olivami a bazalkou zase dodá větší grády. Trochu delší, ale jednoduché. Pak už stačí si jenom vychutnávat tohle skvělé jídlo.

Krkovice v zelenině | Ještě jednou stejně dobré

Potřebujete:



Jednotky:

Jak na to:
  1. Krkovičku naklepeme, posypeme kořenící směsí a zalijeme olejem. Necháme marinovat tak hodinu. Občas protřepeme, aby se koření dostalo opravdu všude. Brambory nakrájíme na plátky a zastříkneme olivovým olejem. Dáme do trouby a pečeme na 200 °C asi 20 minut.
    Brambory nakrájíme

  2. Na opečené brambory pak přidáme položíme plátky krkovice a vrstvu šunky.
    Vrstva šunky

  3. Přidáme nakrájenou slaninu.
    Vrstva slaniny

  4. Zalijeme lečem.
    Zalijeme lečem

  5. Zalijeme rajčatovou omáčkou s olivami a bazalkou. Pečeme zakryté 30 minut při teplotě 180 °C a pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
    Zalijeme omáčkou s olivami

  6. Posypeme strouhaným sýrem. Pečeme ještě tak 10 minut.
    Posypeme sýrem

  7. Hotovo.
    Zapečeno

  8. Podáváme.
    Podáváme

Tip:

Hodí se třeba:

Znojmia Zeleninové lečo 330g
Znojmia Zeleninové lečo 330g

Panzani Olive & Basilico 400g
Panzani Olive & Basilico 400g

Avokádo kořenící směs na krkovičku
Avokádo kořenící směs na krkovičku

...

.




Krkovice zapečená s lečem a sýrem | Mozzarella hraje prim, ale můžete zvolit jiný tým

Tenhle nápad se zrodil z nouze, tak to bývá. Prostě bylo nutné s krkovičkou nějak naložit. Tak jsem ji naložil. A pak zapekl. To by mělo fungovat i na náročnější chuťové pohárky. Prošmejdil jsem několik stránek na netu a jak už to tak dělávám, kombinuji. Díky za rady z vaší zahrady.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
65 minut + 24 hodin na marinování
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
65 minut + 24 hodin na marinování
Je to jednoduché jako facka. No, jen to potřebuje čas. Marinování zabere alespoň noc, pak ještě zapékání. Ale, když si to načasujete, tak to klapne. Masíčko v obalu ze šunky a slaniny v sýrové krustě, to je přece ono!
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
65 minut + 24 hodin na marinování
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
65 minut + 24 hodin na marinování
Je to jednoduché jako facka. No, jen to potřebuje čas. Marinování zabere alespoň noc, pak ještě zapékání. Ale, když si to načasujete, tak to klapne. Masíčko v obalu ze šunky a slaniny v sýrové krustě, to je přece ono!
Krkovice zapečená s lečem a sýrem
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Plátky krkovice naklepeme jemně z obou stran.
    Naklepeme
  2. Okořeníme směsí steakového koření.
    Okořeníme
  3. Plátky dáme do umělohmotného boxu a zalijeme olivovým olejem. Dáme do chladu alespoň přes noc.
    Přidáme olej
  4. Plátky krkovice vložíme do zapékací misky.
    Plátky krkovice dáme do mísy
  5. Poklademe plátky šunky.
  6. Poklademe plátky anglické slaniny.
    Poklademe anglickou slaninou
  7. Přidáme lečo a krájené papriky. Zakryjeme.
    Zakryjeme
  8. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme zakryté asi 30 minut. Potom odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
    Dáme do trouby
  9. Zasypeme strouhaným sýrem.
    Zasypeme sýrem
  10. Pečeme ještě 10 minut, aby sýr mírně zezlátl.
    Upečeno
  11. Podáváme s vařenými brambory, přelitými vypečenou šťávou.
    Podáváme
  12. Dobrou chuť!
    Dobrou chuť