Zase mám k dispozici vývar s uzené krkovice a také zbylo trochu masa. To by mohlo fungovat v polévce. Takže zeleninka a nějaké koření. Třeba provesálské. Ať si vykouzlíme vzpomínku na Středomoří.
Fazolová polévka s uzeným masem | Podzimní pohlazení
| Potřebujete: |
- 1500 ml vývaru z uzeného masa
- 200 g vařené uzené krkovice
- 1/2 mrkve
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 2 šalotky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 konzerva bílých máslových fazolí
- 2 lžičky provensálského koření
- 2 chilli papričky
- pepř
- 3 stroužky česneku
- hladkolistá petržel
Jednotky:
Jak na to:
- Nakrájíme šalotku na drobno, česnek nasekáme. Mrkev nakrájíme nadrobno a stejně tak stonek řapíkatého celeru.

- Cibulku osmahneme na olivovém oleji. Přidáme česnek a dáme mu 1 minutu.


- Zalijeme trochou vývaru a povaříme asi tak 5 minut.

- Přidáme mrkev a celer. Přilijeme vývar, přidáme provensálské koření, na drobno nasekané chilli papričky a vaříme na mírném ohni zakryté asi 20 minut.





- Přidáme propláchnuté fazole.

- Přidáme natrhané maso. Vše povaříme na mírném ohni ještě tak 10 minut.


- Podáváme s nasekanou petrželkou.

