Syrečkové karbanátky | Jen pro někoho nejspíš

Hokus pokus, proč si nepohrát. Tentokrát jsem si usmyslel, že olomoucké tvarůžky zapracuji do karbanátků. A uvidíme, co to udělá. Můžete je servírovat s hranolky, bramborami, třeba i dalamánkem či toastovým chlebem. A s dipem podle chuti, hořčicí nebo kečupem. A jsou fakt dobré jako sendvič – s kouskem salátu, rajčetem a kečupem.

Syrečkové karbanátky jako sendvič
Syrečkové karbanátky jako sendvič

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
20 minut
Zvláštní chuť dodají nejenom syrečky, ale i harissa a bílé víno. Vlastně to vzniklo tak, že jsem se musel rozhodnout, zda pořídím mléko (a litr je moc, nevydrží, protože mléko zase tolik nepoužívám) nebo zkusím masité směsi dodat vláčnost něčím jiným. A co třeba vínem?
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
20 minut
Zvláštní chuť dodají nejenom syrečky, ale i harissa a bílé víno. Vlastně to vzniklo tak, že jsem se musel rozhodnout, zda pořídím mléko (a litr je moc, nevydrží, protože mléko zase tolik nepoužívám) nebo zkusím masité směsi dodat vláčnost něčím jiným. A co třeba vínem?
Syrečkové karbanátky | Jen pro někoho
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Na toastovači si opečeme toastové chleby, rozlámeme je na kousky a rozmixujeme na strouhanku. Tu přidáme k osolenému a opepřenému masu. Přidáme nadrobnonakrájenou cibuli. Přidáme harissu (pokud máte raději méně pikantní, šetřete, dejte třeba jen jednu lžičku), vejce.
    Připravíme směs s masem
  2. Přidáme nadrobno nakrájené olomoucké tvarůžky.
    Přidáme nadrobno nakrájené olomoucké tvarůžky
  3. Do směsi přilijeme víno a vypracujeme masovou hmotu.
    Vypracujeme masovou hmotu
  4. Smažíme na směsi oleje a másla.
    Smažíme na směsi oleje a másla
  5. Opékáme na obou stranách.
    Opékáme na obou stranách
  6. Podáváme. Můžet přidat jakýkoli dip, hořčici, a coby přílohu zvolit hranolky, máslem potřené brambory nebo dalamánek.
    Podáváme
  7. Můžeme podávat jako sendič s kečupem, rajčetem a salátem.
    Můžeme podávat jako sendič s kečupem, rajčetem a salátem

Divoký smažený sýr | Welcome to the Wild Cheese

Ten nápad jsem zaslechl na recepci firmy kam chodím do práce. Pak mi cinkl do oka recept na topreceptech na bezva smažený sýr a najednou se mi to v hlavě všechno spojilo. Tak budeme ladit, experimentovat a tak. Jako vždycky, že jo?! Na recepci si vrátní četli jídelníček místní jídelny, zaslechl jsem cosi o smaženém sýru s olomouckými tvarůžky. Když jsem si představil, jak plácnu kolečko syrečka na sýr a obaluji, otřásl jsem se. To je blbost! Ale pak mi michelle.b na topreceptech otevřela oči. Jo, všechno nastrouháme a pak opečeme. Uvidíme, jak se to bude vyjímat na talíři a jak to bude šmakovat. Víte už, že syrečky dávám do zelných placek, tak proč s nimi nezajít dál při pokusu najít skvělé jídlo? Koukám ale, že nás „patlalů“ je na planetě víc. Chvilku jsem také zvažoval, zda tu sýrovou hmotu třeba ještě nepodpořit moukou, ale pak jsem to zamítl. A helemese najednou na mě z netu vykoukly sýrové karbanátky, kde mouka je. Tedy recept, který na toprecepty dala Nadja. Aspoň tenhle můj recept bude původní. Sýr k sýru, máme se k dílu!

Divoké sýrové placičky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Divoké sýrové placičky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
8-10 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
8-10 minut
Bude to trochu divočina, tak si připravte chuťové buňky, kuchyňské nádobí, náčiní, vyhrňte rukávy a držte si čepice. Jedeme! A už slyším, že ne tom není nic divokého, že chybí moje oblíbené chilli a další řežba. Tentokrát to ani není o ingrediencích, jako o stylu. Tak sorry. Jo a jestli solíte, tak teď si to odpusťte. Sůl je v sýru docela dost zastoupená. A cosi dodá i šunka. Hurá, ať žijí „patlalové“!
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
8-10 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
8-10 minut
Bude to trochu divočina, tak si připravte chuťové buňky, kuchyňské nádobí, náčiní, vyhrňte rukávy a držte si čepice. Jedeme! A už slyším, že ne tom není nic divokého, že chybí moje oblíbené chilli a další řežba. Tentokrát to ani není o ingrediencích, jako o stylu. Tak sorry. Jo a jestli solíte, tak teď si to odpusťte. Sůl je v sýru docela dost zastoupená. A cosi dodá i šunka. Hurá, ať žijí „patlalové“!
Divoký smažený sýr | Welcome to the Wild Cheese
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Sýr nastrouháme, sáhl jsem již po nastrouhaném. Nakrájíme olomoucké tvarůžky a šunku na malé kousky. Vše promícháme.
    Sýr smícháme se šunkou
  2. Přidáme vejce a promícháme.
    Přidáme vejce
  3. Pokud je hmota drobivá, přidáme ještě jedno vejce a promícháme.
    A ještě jedno vejce
  4. Ze sýrového těsta vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
    Vytvoříme placky
  5. Osmažíme z obou stran v dostatečné vrstvě oleje.
    Osmažíme
  6. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
    Podáváme s hranolky

Karbanátky se sýrem | Česnek a cibule nemohou chybět

Tohle je naprostá improvizace na téma jaký by také mohl být karbanátek. Úkol zněl jasně: využij, co máš po ruce.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Mleté maso je inspirativní a dají se s ním dělat divy, tak zkuste tenhle. Je to prostě dobré a bez reklamy.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Mleté maso je inspirativní a dají se s ním dělat divy, tak zkuste tenhle. Je to prostě dobré a bez reklamy.
Karbanátky se sýrem | Česnek a cibule nemohou chybět
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Mleté maso smícháme s cibulí najemno nakrájenou, česnekem nasekaným nadrobno a vejcem. Prohněteme.
    Smícháme
  2. Dáme vařit brambory v osolené vodě.
    Dáme vařit brambory
  3. Přidáme k masové směsi hořčici a ještě strouhanku.
    Přidáme hořčici a strouhanku
  4. Opět promícháme, hněteme, nejlépe rukama, pak přidáme strouhaný sýr, osolíme, opepříme a opět prohněteme.
    Přidáme sýr a koření
  5. Na pánvi rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje, na kterém postupně opečeme karbanátky. Každý karbanátek tvarujeme lžící a posléze rukou namočenou ve studené vodě.
    Opečeme karbanátky
  6. Dáme vařit mléko.
  7. Karbanátky dáme na papírovou utěrku, uchováme v teple. Řeším to tak, že talířek s karbanátky překryji alobalem a přiklopím pokličkou.
  8. Do ještě horkých scezených brambor přidáme kousek másla a protřepeme, aby se máslo rozpustilo. Pak brambory rozmačkáme. Přidáme mléko a rozšleháme do kaše.
    Našleháme kaši
  9. Karbanátky podáváme s kaší politou máslem máslem, zdobené cibulkou.
    Podáváme