Játrová nádivka do kuřete. Když peču kuře, vždycky padne otázka, zda bude s tou nádivkou. Je míněna játrová nádivka, kterou dělám, protože všem chutná. Je to jednoduchá věc, chutná.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Všechno smícháme, naplníme do kuřete nebo pečeme samostatně. Obvykle to, co se do kuřete nevejde, zabalím do alobalu a peču současně s kuřetem. Nádivka by šla také péci samostatně v zapékací misce.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Všechno smícháme, naplníme do kuřete nebo pečeme samostatně. Obvykle to, co se do kuřete nevejde, zabalím do alobalu a peču současně s kuřetem. Nádivka by šla také péci samostatně v zapékací misce.
Játrová nádivka do kuřete | V kuřeti i samotná chutná + pečené kuře
Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Zalijeme mlékem.
Přidáme vejce. Osolíme, přidáme asi tak lžičku provensálského koření, špetku muškátového oříšku a opepříme.
Promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme ještě strouhanku podle potřeby. Necháme chvíli stát, aby se pečivo i strouhanka dobře nasákly.
Nádivkou naplníme kuře, které jsme osolili uvnitř i vně.
Pokud po plnění kuřete vám něco zbyde, stačí zabalit nádivku do alobalu a přidat k pečení kuřete.
Kuře pečeme pomalu při 220 °C, podložené kousky másla. Pečeme 1 a 1/2 až 2 hodiny. V polovině pečení podlijeme vodou a sundáme slaninu. Pak ještě při dalším pečení přeléváme kuře občas šťávou.
Kuře pak podáváme s bramborem. Ale tuhle fotku už tady neuvidíte. Než jsem cvaknul výsledek, bylo už snězené.
Když jsem přemýšlel, jak se tohle jídlo bude jmenovat v dodatku se mi spojily dvě myšlenky. Jedna na dceru kamarádky, ano to je ta Luisa a na Lousianu, kde jsem v životě nebyl, ale míchám si cajunské koření, což k Louisianě patří pelikán nebo magnolie. Magnolii růžovou i bílou mám na zahradě, pelikána nepěstuju ani nevařím. Ale míchám si onu skvělou cajunskou kořenící směs. Luise by takové jídlo mohlo chutnat, že jo, Terezo. Jenom bych pro malou vynechal cajunské koření, aby nám nezdivočela. Jestli mě zase někdo napadne, že nechápe proč se Květákové karbanátky se sýrem jmenují Květákové karbanátky se sýrem, tak už fakt nevím, sorry. Jo, a pokud budete strouhat jadel, tak si dávejte bacha na prsty, jinak si přistrouháte i kus ruky. Nepředpokládám, že byste nebyli obezřetní, ale vím své.
Hlasů: 4
Hodnocení: 4
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20minut
Je to taková mňamka pro vegetariány, ale pochutnají si i masožravci, když na chvilku zapomenou na flákotu.
Hlasů: 4
Hodnocení: 4
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20minut
Je to taková mňamka pro vegetariány, ale pochutnají si i masožravci, když na chvilku zapomenou na flákotu.
Květákové karbanátky se sýrem | Luisina chuťovka z Louisiany
Mleté maso smícháme s cibulí najemno nakrájenou, česnekem nasekaným nadrobno a vejcem. Prohněteme.
Dáme vařit brambory v osolené vodě.
Přidáme k masové směsi hořčici a ještě strouhanku.
Opět promícháme, hněteme, nejlépe rukama, pak přidáme strouhaný sýr, osolíme, opepříme a opět prohněteme.
Na pánvi rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje, na kterém postupně opečeme karbanátky. Každý karbanátek tvarujeme lžící a posléze rukou namočenou ve studené vodě.
Dáme vařit mléko.
Karbanátky dáme na papírovou utěrku, uchováme v teple. Řeším to tak, že talířek s karbanátky překryji alobalem a přiklopím pokličkou.
Do ještě horkých scezených brambor přidáme kousek másla a protřepeme, aby se máslo rozpustilo. Pak brambory rozmačkáme. Přidáme mléko a rozšleháme do kaše.
Karbanátky podáváme s kaší politou máslem máslem, zdobené cibulkou.
Už je to tady, zase. Bílá klobása. Není to ona klasická vinná klobása, ale bílá klobása. Jako takovou ji koupíte. Tuhle sekanou jsem vyzkoušel a můžete mi věřit, že je to jiná káva, ale stejně dobrá jako ta, co známe. Nemusíte zapomenout na mleté maso, ale neláká vás vyzkoušet něco nového? Sekaná, střídmé podávání s hořčicí
Protože se vyskytly pochybnosti, jakže vlastně vypadá bílá klobása a cože to je, tady je důkaz. Ano, nejde o vinnou klobásu. To je patrné i z další fotky.
To je bílá klobása!
Zbavíme klobásu střívek.
Nakrájíme cibuli nadrobno.
Přidáme ke klobásám spolu s vejcem.
Rozdrtíme nachos, nejlépe rukama, ale můžete je také dát do mikrotenového sáčku a několik přejet válečkem.
Nachos přidáme ke klobásám.
Zalijeme mlékem.
Promícháme.
Ještě zahustíme strouhankou podle potřeby.
Vypracujeme rukama kompaktní masovou hmotu.
A tvarujeme nakonec do šišky.
Zapékací misku vymažeme sádlem.
Dáme do misky.
Připravíme polevu z pyré, cukru a hořčice.
Dobře promícháme, potřebujeme kompaktní hmotu.
Hmohotou potáhneme masovou šišku.
Dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme tak 60 minut. Po upečení naporcujeme.
Podáváme s kaší nebo jenom chlebem, toastem či dalamánkem.