Zelené fazolky na másle se šunkou | Příloha i jako hlavní jídlo

Tenhle recept jsem si vypůjčil od Vitany, mírná úprava mu nemohla uškodit. Podáváme jako přílohu nebo jako lehké hlavní jídlo.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut
Prostě je to fajn! Tak dobrou chuť.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
15 minut
Prostě je to fajn! Tak dobrou chuť.
Zelené fazolky na másle se šunkou | Příloha i hlavní jídlo
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Fazolky očistíme, odkrojíme jejich konečky.
  2. Kostku bujónu dáme do vroucí vody, rozmícháme a vložíme do vody fazolky.
  3. Vaříme tak 5 minut, aby fazolky změkly.
  4. Scedíme.
  5. Šunku nakrájíme na nudličky.
  6. Na pánvi rozpustíme máslo.
  7. Přidáme fazolky.
  8. Přidáme šunku.
  9. Přidáme rozdrobenou kostku bujónu.
  10. Restujeme tak 5 minut.
  11. Na závěr přidáme nasekaný česnek a tymián.
  12. Podáváme.

Bramborová polévka | Prostě klasika

Tak nějak jsem váhal jít sem s bramborovou klasikou. Ale letmou kontrolou je evidentní, že ji mají v nabídce i šéfkuchaři. Aby ne, bramboračka je oblíbená a hosté ji chtějí.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
30 minut
Když do bramboračky přidáte ještě houby, je to prostě lahoda. Tak proč to nezkusit?
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
30 minut
Když do bramboračky přidáte ještě houby, je to prostě lahoda. Tak proč to nezkusit?
Bramborová polévka | Prostě klasika
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Houby vložíme do kastrůlku a zalijeme tak půllitrem vody, necháme máčet hodinu až dvě, pak přivedeme na mírném ohni k varu, chvíli povaříme. Našel jsem recept, kde je to namáčení vynechané, ale tak nějak pocitově je lepší namáčení.
  2. Necháme houby namočit aspoň přes hodinu.
  3. V kastrolu rozpustíme máslo a dozlatova na něm opražíme mouku, vytvoříme jíšku; trvá to asi čtyři minuty.
  4. Jíšku zalijeme postupně při míchání 1 litrem studené vody a dobře promícháme a přivedeme k varu.
  5. Přidáme kostku bujónu, brambory nakrájené na kostičky a zeleninu. Jednu mrkev nakrájenou na kolečka, polovinu celé mrkve. a překrojený celer. A petržel. Chvilku necháme vařit.
  6. Přidáme oloupanou cibuli.
  7. Přidáme překrojený celer. A petržel. Chvilku necháme vařit.
  8. Přidáme houby s vývarem a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut, aby brambory a zelenina byly měkké.
  9. Vyjmeme celer, cibuli a celou mrkev.
  10. Část celeru pokrájíme a vrátíme do polévky.
  11. Podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek a krátce povaříme.
  12. Chvíli ještě povaříme.
  13. Podáváme.
Tip:

Směs hřibovitých hub nabízí firma Holoubek a pravnuci.Takže jim věřím, že dokáží sbírat volně rostoucí houby a nespletou se. Ty dvě hrstě, to je 20 gramů. Obsahuje křemenáč březový/osikový, kozák březový/habrový, hřib hnědý, klouzek obecný a hřib smrkový.